Brix schreef:Naar mijn mening nog steeds te lage score hier voor deze prachtige film
hier ben ik mee eens, maar ik vermoed omdat veel mensen verwachten een komedie terwijl het eigenlijk meer een drama is. Ik weet dat ze over in de VS niet wisten hoe ze deze film moesten promoten omdat ze weinig of niks van de politieke achtergrond wisten. Dus dan maar als een komedie, terwijl hier in Europa won het verschillende awards zoals Beste buitenlandse film in Frankrijk en ook in Duitsland.
Je kan ook zien dat de omzet in GB, en landen als Frankrijk veel hoger is dan in de VS.
Dit is een van de beste Britse social drama uit de jaren 90, en speelt af tijdens de nasleep van de mijnwerkersstaking van 1984-1985, ik vermoed in de begin jaren 90, en aangezien deze brass band is gebaseerd op de echte Grimethorpe Colliery Band, en dus de mijnwerkers uit de dorp Grimethorpe in South Yorkshire, dan gok ik op 1992 om precies te zijn
Er was in het echt geen Grimley Colliery, maar alles ziet uit als de echte Grimethorpe Colliery, vlakbij de stad Barnsley in South Yoorkshire In 1994 was die dorp Grimethorpe uitgeroepen als de armste dorp in Engeland met meer dan 66% werkloosheid voor de mannen

Thatcher was intussen vervangen als prime minister door John Major in november 1990, maar de donkere grappen over de staking in 1984, Thatcher en haar policies zouden nog steeds geldig zijn in de begin jaren 90.
een top film, maar niet kijken als een komedie, maar wel een must see aanrader
xtratje: een gedeelte van Pete Postlethwaite's speach uit deze film word gebruikt in de opening van de album versie uit 2007 van de Chumbawamba hit "Tubthumping"
erg passend
YouTube - Chumbawamba - Tubthumping [album version]