134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.775 berichten | 4.929.306 stemmen

locatie: Films » Religulous (2008) » Info

Documentaire
101 minuten

geregisseerd door Larry Charles
met Bill Maher

De documentaire volgt Bill Maher tijdens een reis rond de wereld, waarin hij op zoek is naar meer informatie over God en religie. Maher's onorthodoxe manier van interviewen en zijn persoonlijkheid garanderen een zeer ongewone zoektocht naar spiritualiteit.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2011, 14:19 uur
Ik hoor wellicht bij de 'stomste mensen' want ik begrijp werkelijk niets van je bericht. In ieder geval extraheer ik uit je bericht dat je Bil Maher een agnost acht, en dat dat inhoudt (maar dat blijft vooralsnog gissen) dat hij niet in god gelooft omdat god niet waarneembaar is. Volgens mij diet Maher niets meer dan de uitwassen van religie belachelijk maken. En daarin slaagt hij. Of hij bij de 'stomste mensen' hoort, laat ik gemakshalve maar in het midden.

mauwiewauwie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2011, 17:28 uur
Ik snap het zelf ook niet ;)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Religulous (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Religulous (Import) (€ 27,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 10:31 uur
Begrijpelijk dat Bill Maher en Larry Charles zo af hebben willen geven op de absurditeit van de religie in het licht van het presidentschap onder Bush. Het is dan ook meer een komisch pamflet dan een serieus gefundeerde documentaire. Iedere geïnterviewde die iets zinnigs zou kunnen beweren wordt buiten beeld gehouden en de volstrekte malloten krijgen het meeste screen time. Dat levert hilarische fragmenten op met mensen die het echt verdienen om door de mangel gehaald te worden, maar vaak worden onschuldige mensen met een wat eigenzinnige kijk op religie ook belachelijk gemaakt. Ik ben daar niet zo'n liefhebber van, Het stuk in Nederland/Engeland is abominabel slecht en toont eigenlijk alleen maar aan waar het onbegrip t.o.v. de Islam al ontstaat.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 15:13 uur
Ik heb hier helemaal dubbel om gelegen.
Wat een kerel die Bill Maher zeg.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 14:10 uur
erik1677 schreef:
Ik heb hier helemaal dubbel om gelegen.
Wat een kerel die Bill Maher zeg.

Eerlijk is eerlijk, de man is zeker grappig. :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 19:16 uur
Tja, de documentaire was wel grappig (zo stond er opeens het haar van een "junkie-priester" in de fik :)), maar Bill laat jammer genoeg z'n geïnterviewden vaak niet uitspreken of geeft dan vaak kritiek als hij terug in z'n auto zit of zet er dan achteraf tekst bij, ipv bij z'n geïnterviewde. Neutraal is hij ook al niet en zo lacht hij letterlijk de mensen uit (hun gezichten trekken letterlijk weg).
Voor de rest geen saaie, langdradige documentaire.
Goed als komedie, maar als documentaire niet echt serieus te nemen. Eentje om eens te huren of via tv te bekijken.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 21:58 uur
Jammer voor de regisseur dat dat hij het gedoe met al die over religieuze type's niet naast zich neer kan leggen. Ik heb eigenlijk niets gezien dat nieuw of onbekend is, en had het grootste deel van de tijd zoiets van: man, get a life.