The Craft (1996)

geregisseerd door
Andrew Flemingmet
Robin Tunney,
Neve Campbell en
Fairuza BalkVier meiden zijn op school echte buitenbeentjes met dezelfde hobby: hekserij. Samen experimenteren ze met duistere krachten om wraak te nemen op iedereen die hun heeft gepest. Maar de zaken lopen verschrikkelijk uit de hand als ze erachter komen dat ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze eigenlijk aankunnen.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2010, 17:20 uurHeerlijke wegkijk-film, niks meer en niks minder.
Leuke soundtrack ook, en met name Portishead.
Fairuza Balk is ook perfect gecast voor de rol als opperheks.
Een film die ik na een paar jaar nog wel eens uit de kast wil trekken.
4,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2011, 0:37 uurHeb deze echt al zo vaak gezien en persoonlijk snap ik de lage waardering ook niet. Het blijft een geweldige film met een zeer hoge herkijkwaarde. Misschien niet het ultieme meesterwerk maar als je het mij vraagt absoluut een must have !
Grappig trouwens dat ik stemmer 666 was

movie-edje
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 13:28 uurVond het een vermakelijke film!
De hekserij en de voo-doo voel je goed door de scherm heen stralen.
Dat ene meisje met dat zwart kort haar was op een gegeven-moment wel erg creepy!
3,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2011, 11:27 uurBest spannende film, natuurlijk niet van erg hoge kwaliteit maar voor een film uit '96 vond ik dit helemaal niet zo slecht. Aardig acteerwerk, de special effects waren niet speciaal maar ik heb me wel vermaakt. 3*
3,5
[permalink] geplaatst op 17 november 2011, 12:27 uurBest verrast eigenlijk deze film,
Oke het verhaal sprak mij dan ook wel aan maar het onderwerp vond ik eigenlijk best wel goed gebracht het begint best komisch waardoor het wat luchtig gebracht word maar de spanning mag er later zeker wel zijn.
3.5 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 12:29 uurKomedie? Volgens mij is dit geen komedie.
Nog eens gezien en blijft een heel aardige film met een paar mooie scenes. Alleen het slot vond ik wat matig. Fairuza Balk (the creepy bitch met het korte haar) speelt sterk.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2012, 11:21 uurReeds dikwijls gezien en de film weet mij nog altijd te boeien. En inderdaad dit is helemaal geen komedie.
[permalink] geplaatst op 28 april 2012, 17:55 uurhad veel verwacht , van deze heksen-film.
de film begint goed, maar zakt na verloop van tijd toch inelkaar.
spannend is het nergens, en het wordt op den duur erg voorspelbaar.
Fairuza Balk steelt de show in deze heksenkring, maar ook zij kan helaas deze film niet redden.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 14:53 uurLeuke film.
Een horror hoeft niet altijd eng te zijn om toch te kunnen boeien, en dit is daar zo’n typisch voorbeeld van. Een viertal meiden, die gek zijn op spiritualiteit en langzaam loopt dat behoorlijk uit de hand.
De meiden zijn leuk om te zien en acteren allemaal naar behoren. Daarnaast is het allemaal erg sfeervol vormgegeven, mede ook dankzij een fijne soundtrack. Het is wel jammer, dat het allemaal nogal traag op gang komt. Er zitten een paar redelijke schrikmomenten in, maar eng wordt het nooit.
Toch is the Craft een fijne wegkijker. Het sfeertje, in combinatie met het leuke verhaal, zorgt ervoor dat er voldoende te genieten valt.