Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Scott Wiper
Met onder meer: Steve Austin, Rick Hoffman en Vinnie Jones
Plot The Condemned
"10 Will Fight, 9 Will Die. You Get To Watch."
Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen: een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality tv-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot: hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.
Conrad
Paco
Eddie C
Bella
mikey
Met een andere/betere cast en een dieper verhaal kan dit gewoon best een goed script zijn, maar het was gewoon een copy van the running man en escape from absalon..
Sjoerd_
Wat ik me nog wel afvraag..waarom kon de overheid dat eiland eerst niet opsporen? Die crew daar had toch gewoon internetverbinding? Je zo denken dat ze dat signaal zou zouden kunnen oppakken om zo het eiland te lokaliseren...
FunkStarr
- 1924 berichten
Heb de film uitgekeken, maar om nou te zeggen dat ik me heb vermaakt... Het is een makkelijke wegkijker inderdaad met een stompzinnig verhaal en vooral naar het eind toe ook nog eens te veel sentimenteel gedoe, wat totaal niet in de film past. Ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet, 2,5*.
RuStY NaiL
matige film,wel goed idee,hier hadden ze wel wat beters van kunnen maken.
ILDIB
Simpel gedoe, simpeler dan simpel. Beetje running man alleen dan vernieuwd. Gelukkig is de kwaliteit van de locatie en de montage wel redelijk oke, en jones doet het leuk. Voor de rest snel te vergeten.
Martijnnn
Helaas zo'n film is nog niet gemaakt.. Die komt ook niet.
Je wil dus nu zeggen dat er geen actie films zijn met een beter cast en een dieper verhaal dan dit...?
mikey
Niet in dit genre (realityshow met strijd op leven en dood), die komt ook echt niet tenzij je een werkelijk briljant regisseur op de zaak zet.
Er bestaat trouwens een werkvloer komedie/drama met een zelfde soort idee/thematiek: Network, die was geniaal.
Tuurlijk zijn er wel betere acties (als algemeen genre) gemaakt.
moviemafketel
- 19752 berichten
Escape from absalon met Ray Liotta waren ook allemaal criminelen(sommige onschuldig maar goed) op een eiland en daar zat best een aardig verhaal achter de personages en redelijke dialogen tussen de personages. Alles kan in een film gecombineerd worden met een beetje fantasie. Zijn geen spelregels of wetten voor. Genres mogen elkaar soms best beetje overlappen. Romantische komedie is eigenlijk ook een mengelmoesje geworden van drama/romantiek en genre komedie. Dus zet er inderdaad een briljant regisseur op en je kan echt iets gaafs maken van dit soort films.
lordsnoopy
Een vrij matige film met een weinig orgineel plot. Ik had op zijn minst nog wat spanning verwacht, maar dat is er een beetje bij ingeschoten omdat het te voorspelbaar was.
TimD
Try to make me watch the Condemned, I say no, no, no (8)!
Yennick11
Ik heb deze film bekeken op aanraden van een aantal klasgenoten. Het is hartstikke voorspelbaar allemaal en sommige stukjes ook wel zeer ongeloofwaardig ( Dat ze met ze allen in een kroeg zitten te kijken alsof het een of ander voetbalpotje is op het WK ). Ook stoor ik me vreselijk aan het camerawerk tijdens de gevechtsscenes. 3* is misschien nog wat hoog maarja stone cold steve austin, het is gewoon een baas weetje !
morgan_freeman
Aardige film, niet top maar leuk om op een avondje te kijken. Je krijgt wel een beetje vanaf het begin af het gevoel dat die Amerikaan ook echt gaat winnen en sommige dingen zijn voorspelbaar. Een van de weinige minpuntjes, want er zaten veel goede acties en vechtscenes in en het camarawerk was ook netjes.
Near_Dark
Ik vond het een bikkelharde wraakfilm waarbij je je écht rot voelt over wat er met de slachtoffers gebeurt. Je hoopt uit de grond van je hart dat die sadistische klootzakken gestraft worden voor hun wandaden !
Het opgestoken moraliserende vingertje op't einde is er misschien nét iets over, maar het is een waarheid als een koe wat er dan gezegd wordt over het tonen van zulk amoreel geweld aan iedereen die het maar wil zien.
Het werd naar mijn aanvoelen te lang gerokken. Zulke films zouden moeten afklokken op 80 minuten, en geen 113 minuten zoals deze.
6,5/10.
Zeker de moeite om eens gezien te hebben,
ENKEL voor de actiefans
Filmsite : http://www.watchthemdielive...
Powst
Tuurlijk zijn er wel betere acties (als algemeen genre) gemaakt.
Death Race ?
schram101
Stoere actiefilm die toch wel boven het gemiddelde actiefilmpje uitsteekt. Het verhaal is niet bijster origineel maar wel heel erg vermakelijk. De film is straight to the point en dat is ook wel nodig in een film als deze.
De cast acteert redelijk. Vinnie Jones is echt een ontzettende bad-ass! Heerlijk!
Dat je de afloop van het verhaal al na 2min kunt raden maakt helemaal niets uit. Deze actie ondersteunt door deze muziek is heerlijk om naar te kijken.
De rol van die blonde griet is trouwens bloed irritant. Kost de film zeker een half punt.
Fortune
Voor alle mensen die deze film helemaal te gek vinden kijk naar dan naar Battle Royale en dan is deze film helemaal niks waard.
aburex
Goede actiefilm in de stijl van Stallone en Schwarzenegger. Steve Austin doet het niet slecht. Heb me zeker niet verveeld en de film kan wat ongeloofwaardig overkomen maar in actiefilms is dit meestal zo. Vind deze film toch een aanrader.
daantje81
goede film gewoon lekker veel actie
Heb ook the tournament gezien ook hetzelfde idee maar dan een ander concept voor iedereen die dit een goede film vond een echte aanrader
Movielicious
The Condemned is een echte B-film met een verhaal dat alles behalve origineel te noemen is. Dat het verhaal uber-voorspelbaar is daar hoor je mij bij dit soort films niet eens over. Maar de gevechten hadden van mij spectaculairder gemogen en het verhaal minder sentimenteel. Er kwam zelfs nog even een moraal om de hoek kijken met die journaliste aan het einde. Past totaal niet in het verhaal. Pluspunten voor mij zijn Steve Austin en het feit dat de film toch niet verveeld. 2,5*
*Thijs*
Opvallend en voor mij origineel concept, waardoor ik me prima vermaakt hebt met deze film. Goed werk ook van WWE productions, daarom ipv 3* een 3,5*
Frans17
je kan je eigen signaal laten onderdrukken, of je kan het laten verplaatsen, naar meerdere servers door de wererld, waardoor je veel meldingen krijgt.. maar geen oorspronkelijke locatie..
TOP FILM
domkey
Misschien eens proberen!
Q Jones
Zeer vermakelijke fim met een groot actie gehalte. Het verhaal is zoals gewoonlijk met een actie film voorspelbaar, maar ik vind de actie wel echt heel bruut in beeld gebracht.
Austin doet me denken aan een nieuwe Arnie en ben benieuwd naar zijn nieuwe film waarin hij naast Sly speelt. Ik vind het ook jammer dat de man niet zo veel films op zijn naam heeft staan.
Terug naar de film 10 tot de dood veroordeelde criminelen moeten op een eiland met elkaar vechten tot dat er 1 overblijft, nou je kan wel raden wie dat is. maar de film is gewoon leuk dus gewoon kijken. De makers probeerde zich te onderscheiden van andere films door er een lesje ethiek in te doen maar daar zijn de meningen over verdeeld
TimZor
Niet origineel maar erg leuk uitgewerkt en ik vindt altijd weer opnieuw Vinnie wel erg leuk in dit soort films
MC:T
goed begonnen, ongeloofelijk goed verhaal, maar veel flaters, onlogisch heden en héél voorspelbaar.
Het einde was ronduit slecht...
sparkie
B-film maar wel goed geacteerd. Verhaallijn is inderdaad een beetje dun, maar de spanning was goed aanwezig. Acties en gevechtsscenes waren prima
Iron Maiden
sorry hoor, waar slaat dat op?
Street Fighter uit 2009 draaide ook nog in de bios, volgens mij.
Near_Dark
Dit is geen B-film hoor hij heeft zelfs in de bios gedraait
Ha ha, inderdaad, in de cinema spelen genoeg B-Films.
Kijk maar naar 'Solomon Kane (2009)', een B-Film die een groot budget kreeg aangemeten maar in de verste verte niet kan tippen aan een degelijke film...

The Condemned 2

Butterfly on a Wheel
Thriller / Drama, 2007

Death Sentence
Actie / Drama, 2007
bomeilandjachtsurvivorwebsitejunglesociaal commentaarvuurgevechtstrijdwreedheidsurveillancedooddeath matchdeath matchlast man standing