Local Hero (1983)

geregisseerd door
Bill Forsythmet
Burt Lancaster,
Peter Riegert en
Fulton MackayEen vertegenwoordiger van een oliemaatschappij (Riegert) krijgt de opdracht om een klein Schots kustdorpje op te kopen: dat ligt namelijk op de plek waar hoognodig een raffinaderij moet worden gebouwd. Maar de man raakt steeds meer gecharmeerd door het dorpje en zijn bewoners, en begint zich af te vragen of de raffinaderij hier wel gebouwd moet worden.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 20 juli 2002, 2:50 uurHeerlijke film..
onterecht ondergewaardeerd;
mooie muziek van mark knopfler (dire straits)
[permalink] geplaatst op 20 juli 2002, 12:46 uurFilm ken ik niet.
Muziek is idd super.
[permalink] geplaatst op 20 juli 2002, 13:53 uurIk heb slechts een flard gezien van deze film, maar heb wel de soundtrack van Mark Knopfler (ben een fan van Dire Straits en Knopfler). Vooral Going Home is een heel mooi nummer. Toch maar eens gaan kijken!
5,0
[permalink] geplaatst op 29 juli 2002, 19:38 uurMooie atmosferische film met muziek die een heel groot gedeelte bijdraagt aan de kwaliteit van de film. Schotland wordt mooi neergezet.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 29 juli 2002, 19:43 uurSepp, Precies en wat ook mooi is zijn ook de running gags in de film!
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 12:17 uur
[permalink] geplaatst op 22 september 2002, 18:19 uurInderdaad een aanrader
[permalink] geplaatst op 1 februari 2003, 16:11 uurFisherKing schreef:
Heerlijke film..
onterecht ondergewaardeerd
Waar dan ? Hier niet, en ook niet op imdb. Bedoel je niet: te snel vergeten of onterecht genegeerd ?
FisherKing
[permalink] geplaatst op 2 februari 2003, 1:21 uurJa, dat bedoel ik eigenlijk. Het verbaast me dat zo weinig mensen die film gezien hebben.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 6 juni 2003, 2:07 uurDat slechts 10 mensen deze film hier gezien hebben is eigenlijk vrij triest....
3,5
[permalink] geplaatst op 6 juni 2003, 10:25 uurHet is een vrij onbekende film, dus zo vreemd vind ik dat niet. Ik had 'm ook niet gezien als jij 'm me niet had aangeraden.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 juni 2003, 13:25 uurIk zie deze titel toch vrij regelmatig in top-zoveel lijsten opduiken hoor.
Dustyfan
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2004, 1:23 uurVanwege de titel dacht ik aan een of andere foute actie-film, maar niks is minder waar.
Het lijkt nogal eens of er niks gebeurt, maar de ontwikkeling gaat zo subtiel... En dat samen met het heerlijke gitaarspel van Marc Knopfler en heel veel hele mooie plaatjes.
Een aanrader dit! 4*
FisherKing
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2004, 2:02 uurStaat al tijden op 5 sterren voor mij. Krijg idd ook geen verzoeken om mijn dvd te verspreiden... wat ik hierbij dus wel doe.
0,5
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2006, 15:23 uurEen super onnozele!!!!!!!!!, typisch "Amerikaanse Film".
Bah!! Ik word ziek van hun humor.
Veel mooier is bijv. C'est la Vie
Een film die je diep raakt, net zoals "strange relations".
Maar goed, ieder zijn eigen 'smaak'

[permalink] geplaatst op 16 oktober 2006, 15:29 uurDe film komt niet eens uit Amerika

4,0
[permalink] geplaatst op 4 juni 2008, 0:03 uurOnverwacht mooie film. De eerste 15 minuten zijn misleidend; je word klaargestoomd voor een recht-toe-recht-aan comedy over culturele verschillen tussen Texas en Schotland, maar Forsyth stuurt de film een compleet andere richting in. Wellicht wat zoetsappig, maar bovenal origineel. Sterke rollen van hoofd- en bijrolspelers. 3,5*
5,0
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2008, 15:54 uurEen feel-goodfilm zoals ze niet vaak meer gemaakt worden. Een dorp en karakters om verliefd op te worden. Misschien moeten ze deze maar eens met Kerstmis uitzenden ipv nog eens The sound of Great escape.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 juni 2009, 23:57 uurGeweldige feel-good film, de eerste 15 minuten zijn zeker niet representatief voor de rest van de film.
Jammer dat hij door zo weinig mensen is bekeken, een aanrader!
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 16:21 uurZeker gezien het feit dat iedereen weet dat de titelsong van deze film van Dire Straits is.
Zodra ik hem ergens tegenkom dan kijk ik hem

3,0
[permalink] geplaatst op 22 september 2010, 14:36 uurDe muziek en de sfeer bij deze film is erg goed. Lekker rustgevend, en een mooie reclame voor Schotland.
Het verhaal zelf kon mij nooit echt helemaal boeien.
[permalink] geplaatst op 14 juni 2011, 23:55 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMerkwaardig filmpje. Het is eigenlijk een vertelling over een man uit een gejaagde, kapitalistische samenleving die uitgerekend tot rust en inkeer komt in het Schotse dorpje dat hij moet opkopen voor een groot bedrijf. Een clichéverhaal dus, maar wel in een totaal ander jasje dan we gewend zijn. Er is bijvoorbeeld geen omslagpunt van de hoofdpersoon, zijn groei wordt niet benadrukt. Tot aan het einde is hij bereid het dorpje af te staan aan de oliemaatschappij. Ook vindt hij de rust eerder ondanks dan dankzij de dorpelingen. Die zijn immers zomaar bereid om hun dorp op te geven voor geld, waarschijnlijk omdat zij zo gewend zijn aan de schoonheid daar. Al hebben ze ook weer geen probleem daar te blijven. Ik moest eerlijk gezegd nogal aan de film wennen, in diens stemming komen zeg maar. Het verhaal kon ik goed volgen (is ook niet zo ingewikkeld natuurlijk), maar wat de film precies wilde was mij niet helemaal duidelijk. Sommige dingen vat ik nog steeds niet, zoals waarom de hoofdrolspeler aan het einde gezien wordt als een lokale held die handtekeningen uitdeelt.
Hoe dan ook, de film is aan de andere kant toch wel op me gegroeid. De personages en de understated humor hebben iets. Iets ongrijpbaars als de heerlijk luchtige muziek van Mark Knopfler. Het enige wat ik écht miste waren mooie beelden, onmisbaar voor wat toch enigzins een sfeerfilmpje is. Het strand en het dorpje waren mooi, maar de film zag er dof en donker uit, alsof de kleuren er soms uitspoelt waren. Al kan dat aan de dvd gelegen hebben. Weet iemand of de dvd van de Quality Film Collection een mindere kwaliteit heeft dan andere uitgaves van de film?
Het deed af aan een verder bijzondere film. Echt verliefd erop ben ik nog niet, maar het heeft ontegenzeggelijk wat. Misschien is het een groeiertje, wie weet.
[permalink] geplaatst op 9 september 2011, 22:12 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenThe One Ring schreef:
.... Sommige dingen vat ik nog steeds niet, zoals waarom de hoofdrolspeler aan het einde gezien wordt als een lokale held die handtekeningen uitdeelt. ....
dan heb je toch de clou gemist!
Hier de einde...
"Happer (Burt Lancaster) opts to locate the refinery offshore and set up an astronomical observatory instead. He instructs MacIntyre to go home to implement the changes. Danny brings up Marina's dream of an oceanographic research facility and suggests combining the two into the "Happer Institute", an idea that Happer likes"
dus niemand gaat die dorp of kustlijn veranderen

[permalink] geplaatst op 9 september 2011, 22:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenUzza_Sparta schreef:The One Ring schreef:
dan heb je toch de clou gemist!
Hier de einde...
dus niemand gaat die dorp of kustlijn veranderen
Dat gedeelte van het verhaal begreep ik wel, maar waarom dan McIntyre de held is ondanks dat hij die keuzes niet maakt is me onduidelijk. Als McIntyre nou Happers beslissingen aan het einde had genomen dan was het een ander verhaal geweest. Maar de houding van het dorp ten opzichte van McIntyre en de plannen om het dorp te veranderen was de hele tijd wat verwarrend, alsof ze niet konden beslissen of ze er blij mee waren of niet. Uniek, maar misschien moet ik het nog eens zien om het allemaal op zijn plaats te laten vallen.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 november 2011, 13:51 uurGoeie film waarin een vertegenwoordiger van een Amerikaanse oliemaatschappij een kuststadje in Schotland moet opkopen. Een vrij simpel verhaal, maar gelukkig worden vele clichés vermeden. De film heeft een charmant karakter mede door de personages, het plezierige tempo, de mooie locatie en de sfeervolle muziek van Mark Knopfler.