134.890 gebruikers | 85.694 films | 31.044 regisseurs | 3.507.869 berichten | 4.929.457 stemmen

A Midnight Clear (1992)

Drama / Oorlog
107 minuten

geregisseerd door Keith Gordon
met Peter Berg, Kevin Dillon en Ethan Hawke

Frankrijk 1944, het laatste grote Duitse offensief. Een Amerikaanse verkenningsploeg vindt een Duits platoon, dat zich liever overgeeft aan de vijand dan te moeten sterven. De twee groepen besluiten samen kerstmis te vieren en alles laten voor wat het was. Maar dan krijgt het plan van de Duitsers om zich over te geven een rigoreuze wending.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2002, 21:01 uur
Deze was nog niet toegevoegd? Hm raar ik heb er zeker ook nog niet naar gezocht.
Anyway dit is een hele mooi anti-oorlogsfilm!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2002, 23:13 uur
Er was eens een film over een groep amerikaanse soldaten en duitse soldaten, heb ik vroeger gezien en altijd onthouden. Kon er alleen nooit op komen hoe die film heette en wie er in speelden (onvindbaar dus).

Indrukwekkend en "anders"

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Midnight Clear (€ 8,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Midnight Clear (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Midnight Clear (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2002, 1:37 uur
"anders", inderdaad. Dit is een anti-oorlogsfilm, en een mooie!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2002, 16:50 uur
Afgelopen kerst kwam ie op TV, dus ik hoop dat ie weer komt...

hans050
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2004, 13:17 uur
Ingetogen en sfeervolle oorlogsfilm....helaas niet te verkrijgen in NL. Echt zo'n vergeten film, waar ik door de uitzending op tv tegenaanliep. Correctie: ANTI-oorlogsfilm. Dus al die mensen die oorlogsfilm koppelen aan ''actie'', kijk even verder.

***** sterren!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2007, 1:00 uur
Schitterende anti-oorlogsfilm. Eerste gezien op Filmnet (voorganger van Canal + en Prime hier in België). Hoopelijk zal het binnenkort te koop zijn op DVD in volle wide screen formaat.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2008, 13:21 uur
erg goede film!
weer is een hele andere oorlogsfilm dan de meeste.
goeie sfeer met mooie beelden.
en erg goed verhaal over de anti oorlog. de soldaten hadden het gewoon helemaal gehad met de oorlog, en wouden het liefs naar huis...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2008, 17:31 uur
Raar dat deze door zo weinig mensen is gezien, erg goede film met veel mooie plaatjes in de sneeuw en een leuk verhaaltje. Verder een aantal upcoming actors destijds die het allemaal geloofwaardig brengen. 4*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2009, 10:31 uur
Prachtige film! Laat je niet meer los. Het verhaal doet een beetje suikerzoet aan maar bepaalde ontwikkelingen drukken dat toch weer goed de kop in. Minpuntje de onwaarschijnlijk leidersrol van Hawke die misschien ook wel weer illustratief is voor de wanorde die in de Adennen heerste.

Hele mooie openingszscene trouwens met Gary Sinnise, prachtige rol, die volledig door het lint gaat. En John C. McGinley speelt zoals gewoonlijk weer de prefecte asshole.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2009, 18:50 uur
schitterende film !

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 21:04 uur
Deze film kon me nooit bekoren. Vond hem erg saai.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2009, 1:16 uur
rustige oorlogsfilm. lekker met jeepies in de sneeuw rijden,Ardenne perfecte sfeer in de film
ondanks laagbudget toch een heerlijke oorlogsfilm (zit weinig actie in maar toch)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2009, 20:35 uur
Hele apparte en rustige emotionele oorlogsfilm.
Prima geacteerd en sterke beginscene.

3,5 ster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2009, 11:50 uur
Nog nooit gehoord van deze film, maar zeker niks te slecht daarom. Goed geacteerd, het verhaal wist me goed te boeien. Als je een film als saving private ryan verwacht dan kom je bedrogen uit maar deze is gewoon een mooi verhaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 12:13 uur
Snap al de goede berichtten niet echt hier. Ik vond het een vrij saaie film waarin eigenlijk heel weinig gebeurde. Wel zien we in deze film een prachtige besneeuwde Ardenne waar alles zich afspeelt en ook de muziek is dik in orde, maar ik had na het zien van deze film toch gewoon het gevoel dat ik als kijker heel weinig heb meegemaakt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 20:39 uur
Beslist geen eerbetoon aan de bekwaamheid van de Amerikaanse legerleiding in WO II in deze ongewone oorlogsfilm, waarin hulploosheid en onervarendheid bij de soldaat aan bod komen ipv het meestal gebruikelijke heroïsme.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 19:28 uur
Uitstekend oorlogsdrama over een groepje Amerikaanse soldaten in de winter van 1944. Sfeervol geregisseerd, uitstekend geacteerd en er wordt uitgebreid de tijd genomen om het verhaal te vertellen, waardoor het soms wat langdradig overkomt. Maar dit is dan ook geen actiefilm, en de nadruk ligt dan ook op de personages en hoe zij ieder met de realiteit van de oorlog omgaan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2011, 20:33 uur
En een mooie soundtrack van Mark isham.