locatie: Films » Hairspray (2007) » Info

Muziek / Komedie
117 minuten

geregisseerd door Adam Shankman
met Nikki Blonsky, John Travolta en Michelle Pfeiffer

Remake van de gelijknamige film uit 1988. Baltimore, begin jaren '60. Tracy Turnblad, een moddervet maar swingend meisje ziet haar droom uitkomen als zij door de auditie van de Corny Collins Show heen komt. Nu zij eenmaal in deze populaire dansshow zit wil zij ook haar zwarte vrienden er in krijgen, maar dit is vragen om problemen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2009, 9:50 uur
Zoals stephan 73 schrijft te lang en te weinig origineel. Maar ik vond dat het zich wel aan de gezelligheid en frivoliteit van het origineel kon meten. Toch wel met plezier naar het enthousiasme van Nikki Blonsky gekeken. Dat zou ik toch wel pakkend willen noemen. En voor Travolta leek het me een vrij ingewikkelde rol met al die protheses. Maar hij bewoog nog steeds prima tijdens het dansen en daarmee een overtuigende moeder.

Overigens geen remake van het origineel van 1988 zoals in de synopsis staat zoals ik begreep, maar een nieuwe herbewerking van de originele theatermusical. maar de precieze verschillen zou ik oko niet weten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2009, 17:06 uur
Over het algemeen weer de zoveelste Musical film, alleen vind ik deze wel heel erg leuk! Met name de rol van Travolta is een geniale zet. Ik kon echt om hem lachen en ik heb nu wel respect voor hem :)
Verder ook wel aardige liedjes, behalve die its okay to be black shit. Dat hoeft van mij niet.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2009, 21:47 uur
Vrolijke film, meer musical dan film, het origineel met Ricky Lake is wel 10x beter maar van deze film wordt je dus wel vrolijk. Die andere brengt meer een boodschap, hier gaat het verhaal eigenlijk nergens over en is gewoon een kapstok voor de liedjes. Hoofdrolspeelster viel me wel wat tegen. En dan dacht je dat Ricki Lake dik was, dat ze uberhaupt nog een beetje kan dansen.....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2009, 22:16 uur
Deze musical heeft wel wat, maar de muziek spreekt me minder aan, waardoor alles op elkaar gaat lijken. Leuke stereotypes.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2009, 23:44 uur
Lekker vrolijk hoor!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2009, 21:01 uur
Erg leuk en vrolijk! Moest wel even wennen aan het musical gedeelte, maar eenmaal daar overheen gezet was het genieten geblazen!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2009, 17:37 uur
heel leuke en groovy danzmovie je krijgt direct zin om te zingen en te danse als je die muziek hoort

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 22:50 uur
goede film , met goede liedjes en een goede cast . zeker John Travolta vond ik goed en grappig hier :p , dit soort filmen zijn niet echt mijn ding ,maar deze heeft mij toch aangenaam verrast . zeer vermakelijk 4 sterren .

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 16:49 uur
1,5 sterren ondanks amanda bynes en john travolta.
De film heeft me niet kunnen boeie.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 16:43 uur
Ik werd op gegeven moment gewoon boos, om die irritante blije kop van die dikke hoofdrolspeler.. Dat is het enige wat me nog bij staat van die film..

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 11:08 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Erg irritante film. Het ene liedje was nog maar net afgelopen of ze begonnen er weer mee. Ik kan wel tegen een musical hoor, maar dit is weer té. Het verhaal zelf is totaal nix en kan zo gespeeld worden in 20 minuten. Ook jammer dat de hoofdrolspeelster erg irritant was, ook al zou zij moeten overkomen als een lief, zoet meisje. Gelukkig zijn er stukken tussendoor die te bekoren zijn en Travolta, Walken _O_ (wanneer gaat die man een slechte prestatie leveren) en Pfeiffer hielden me tegen om deze film uit te zetten. De hoogtepunt was de scene met deze 3 als Pfeiffer Walken probeert te verleiden en Travolta hen "betrapt" _O^

niet ingelogd

109.069 gebruikers | 64.649 films | 23.982 regisseurs | 2.516.231 berichten | 3.549.663 stemmen