134.890 gebruikers | 85.696 films | 31.044 regisseurs | 3.507.942 berichten | 4.929.537 stemmen

Dagen zonder Lief (2007)

Drama / Komedie
100 minuten

geregisseerd door Felix Van Groeningen
met Wine Dierickx, Jeroen Perceval en Pieter Genard

'Dagen zonder lief' vertelt het verhaal van vijf vrienden van vroeger. Zwarte Kelly (Wine Dierickx) keert terug van een lang verblijf in het buitenland. Ze moet haar moeder iets vragen. Frederic (Jeroen Perceval) verhuist binnenkort met zijn rijk lief naar Brussel. Hij gaat er werken bij zijn schoonvader. Kurt (Pieter Genard), de beste maat van Frederic, is samen met Blonde Kelly (An Miller). Ze hebben een tuin, een hond en een kindje. Kurt zit met iets in zijn hoofd. Niek heeft nog altijd zijn café en nestelt zich in de jonge meisjes. Frederic, Kurt, Niek, Zwarte Kelly en Blonde Kelly terug bijeen: plooien en buigen, trekken en duwen, praten en zwijgen. Vroeger een veelvoud aan vriendschap, maar nu, bijna onzichtbaar, vrienden van vroeger. Want nieuwe verf pakt niet op oude verf.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 12:10 uur
Wauw, wat een mooie film. De stad waar het zich afspeelt, Sint-Niklaas, heb ik altijd een tikkeltje zielloos gevonden. Deze leegte wordt in de film treffend weergegeven door de lege wegen, veel te veel steen, troosteloze appartementsblokken, de lege luxe flat.. Dit in schril contrast met de mooie groene heuvels van de Auvergne waar de vriendschap tss de hoofdpersonages en de overleden vriend ooit hoogtij vierde.
Ook herkenbaar: de leegte waarin je je bevindt vlak na afstuderen en hoe je alles - ook je relaties - opnieuw moet gaan vorm geven. Nog steeds zo zot doen als vroeger maar je voelt dat de zotte dagen voorgoed voorbij zijn.
Wat mij betreft; subliem!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 16:39 uur
Meningen zijn erg verdeeld over deze film. Ik hoor duidelijk bij de mensen die hem wel erg goed vinden. Echt super herkenbaar als je zelf ook zo ongeveer begin 30 bent. Vriendengroepen die uit elkaar vallen omdat ieder zijn eigen weg gaat. De feestjes die steeds minder worden en een enkeling die gewoon door blijft gaan met feesten (Nick). Al met al echt een hele sterke en herkenbare film.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Dagen Zonder Lief (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Dagen Zonder Lief (€ 4,99)
gratis verzending

Dagen Zonder Lief (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 22:28 uur
Ja, deze film heeft het vooral van een uniek gevoel voor sfeer die heel goed gevat wordt. Dikke pluim.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 9:50 uur
Vriendin komt na jaren weer terug en ontmoet al haar oude vrienden. De film begint nog wel aardig, maar al snel heb je alle personen wel leren kennen en dan kakt de film al gauw in.
En zo interessant zijn de mensen nou ook weer niet. Al met al een lange zit.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 18:14 uur
Mooie film over de zoektocht naar jeugd en ongebondenheid.
Naar de tijd waarin alles nog mogelijk leek. Voor je verzande in de sleur van het echte leven.
Een nostalgische zoektocht die ieder van ons wel ooit ondergaat.
Ik vond hem soms ontroerend juist.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 18:34 uur
Goede film, met een bijzonder interessant thema. Velen zullen het misschien wel herkennen: je wordt wat ouder, je vindt een job,... waardoor je je jeugdvrienden wat uit het oog verliest. Simpel concept, maar toch goed gevonden!

Natuurlijk heb je meer nodig dan een goed concept, de uitwerking ervan is natuurlijk minstens zo belangrijk. Over dit punt ben ik wat minder enthousiast: de film begint eigenlijk enorm saai, om dan naar het einde toe gelukkig wat boeiender te worden.

Wat betreft de vertolkingen kan ik kort zijn: iedereen doet het behoorlijk, al stak wat mij betreft Koen De Graeve er bovenuit. Nu weet ik wel niet goed of dat aan zijn vertolking an sich lag, of dat dat te wijten was aan zijn personage dat hij moest vertolken. Zijn personage (Niek) is gewoon met voorsprong de meest komische figuur en zorgde dan ook meermaals voor grappige momenten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2011, 18:55 uur
an deze film had 'k al heel wat goeds gehoord en eindelijk was deze eens op de buis. De film kon me eigenlijk bekoren van begin tot einde. De cast zijn geen zo'n bekenden, behalve Koen De Graeve en An Miller, maar ze speelden allemaal wel overtuigend.
De muziek vond 'k ook erg goed. Het waren vertrouwde liedjes en de pianostukken waren ook origineel gebracht.
De film sprak me meer aan dan "Steve + Sky", misschien omdat Dagen meer toegankelijk is.
'k ben aangenaam verrast door deze film, 'k vond het een aanrader.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 18:38 uur
mooie film met veel nostalgie.. ik vond het heel herkenbaar, daardoor nam de film me mee. :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 19:24 uur
Prachtige film waarin een vrouw, na een aantal jaren in New York te hebben gewoond, terugkeerd naar haar vriendengroep in België. En die vriendengroep wordt hier heel oprecht en realistisch neergezet. Ook wanneer de vriendschappen gaan wankelen door onuitgesproken gevoelens en verlangens. De film heeft een fijne, melancholische en nostalgische sfeer (die wordt versterkt door de soundtrack) en de acteurs komen allemaal heel naturel over.