He Was a Quiet Man (2007)

481 stemmen | gemiddelde 3,17

Drama /
Thriller95 minuten
geregisseerd door
Frank A. Cappellomet
Christian Slater,
Elisha Cuthbert en
William H. MacyBob Maconel (Christian Slater) is een saaie, verwarde man met een nietszeggende baan. Hij werkt in een grijs kantoor en wordt ontweken door zijn collega's. Als hij het allemaal niet meer ziet zitten besluit hij een revolver mee naar zijn werk te nemen om zijn collega's en daarna zichzelf om te brengen.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2011, 10:06 uurEinde was een beetje slap. Weet niet eens of ik het wel echt heb begrepen. Maar wel apart in ieder geval.
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 0:51 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenErg deprimerend, kan me er op veel vlakken mee identificeren. Niet begrepen/geaccepteerd worden, er buiten vallen etc. Zoiets bouwt zich op, en de tand des tijds zorgt er (moeten we er hier maar bij denken) dat het voor de hoofdpersoon ook allemaal niet meer uit maakt. Het leven werd even op zijn kop gezet door dat gigantische gebrek aan liefde en erkenning, dat er opeens leek te zijn, als een mirakel. Dan, wanneer de geest tot de conclussie komt dat iedereen tegen je is (wat erg zwart/wit is neergezet, want hufters waren het allemaal) is er niks meer te doen. Hulp kwam te laat. Dramatisch. Het geheel bleef interessant door de plottwists (Coleman, de liefde en de conclussie dat het allemaal toch niks was na zijn heldenstatus.)
Days are numbers, I'm out of time. It's still the same, nothing changed, . The shadow of a lonely man, is all that's left of me.
Mijn gevoel bij deze film. De voorbijflitsende auto's geven dat goed weer. Ijzersterke prent rond een depressieve man (en die vissen hinten naar een lichte psychose wellicht). Kan me ook wel vinden in de theorie dat alleen het einde 'echt' was, en de rest in zijn hoofd afgespeeld werd. Sommige taferelen (VIP Creative etc.) waren anders ook wat onrealistisch.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 19:38 uurPsychologische film over een man die erg in de war is. Verhaal is weliswaar erg ongeloofwaardig maar wel erg mooi opgebouwd en ook mooi vorm gegeven. Bovendien weet het alles van het begin tot het einde erg te boeien. Maar of het einde nou zo bevredigend is, daar ben ik voor mezelf nog niet uit. Misschien als ik hem een volgende keer nog eens kijk.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 juli 2011, 8:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRobi schreef:
Het grootste gedeelte is ook ongeloofwaardig, daar het zich alleeen afspeelde in het hoofd van deze man. [/spoiler. Denk ... aan de kogel die hij vindt voordat hij zichzelf door het hoofd schiet]
3,5
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 12:20 uurErg interessante en onvoorspelbare film
het acteerwerk is geweldig, met name william h macy en elisa cuthberg
ook zo jammer dat de trailer zo misleidend is
verdient wat mij betreft een hogere waardering
3,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 20:27 uurVanavond wordt de film vertoond in Virus op canvas om 22:55.
4,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 20:36 uurHoe kun je het programma van Virus vinden, dimi? Op de Canvas site staat de inhoud niet vermeld.
Ik zocht er ook naar. Maar iig bedankt!

[permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 20:49 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 20:54 uurDank! Alsnog ingevoerd.
[permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 20:58 uurMeneer Bungel schreef:
http://virus.canvas.be/ -edit- zo'n titel wordt altijd ...
Mooi, bij mijn favorieten gezet

3,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 22:28 uurDreiecke schreef:Meneer Bungel schreef:
Mooi, bij mijn favorieten gezet
Virus ga ik direct eens instellen zodat hij elke aflevering opneemt dan vergeet ik het nooit meer.

[permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 11:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen bizarre en bijzondere film. Een film met zwarte humor en absurde gebeurtenissen.
Precies iets voor mij dus
En goed gecaste en goed spelende hoofdrolspeler en tussen de overige kantoormensen zaten ook wat meer karikaturale types. Allerlei zaken passeren de revue, zoals manipulatie, pesten, onmacht, keuzes.
Verder is het een prachtige film over
een man die volledig levensmoe is en die transformeert naar een man die liefde leert kennen. Romantisch en bijzonder om te zien. Ook wordt je als kijker wisselend emottioneel bewogen, al naar gelang de gemoedstoestand van de hoofdpersoon, knap verwezenlijkt. Later komt de waarheid rondom de hele film naar boven, welke ik een behoorlijke verrassing vond.
De uitvoering is goed en mooi, qua beeld en geluid.
Een bijzondere film, nogmaals.