Bend It like Beckham (2002)

Bend It like Beckham (2002)
863 stemmen | gemiddelde 3,05
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Komedie
112 minuten

geregisseerd door Gurinder Chadha
met Parminder Nagra, Keira Knightley en Jonathan Rhys-Meyers

Zoals zoveel voetbalgekke jongeren wil Jess graag voetballen zoals David Beckham. Haar traditionele ouders zien liever dat ze een rechtenstudie gaat doen, gaat samenwonen met een Aziatische jongen en leert om Indiaas eten te bereiden. Jules is de sterspeler van Hounslow Harriers, die Jess spot terwijl ze een balletje trapt in het park. Ze haalt Jess over om mee te gaan naar de training. Niet veel later sneakt Jess bij elke mogelijkheid het huis uit om te werken aan haar dribbels, afrondingen en vrije trappen. Wanneer Jess´s ouders ontdekken waar ze mee bezig is slaat de vlam natuurlijk in de pan. Ondertussen is Jules moeder Paula doodsbang dat Jules voetbalobsessie haar verandert in een schreeuwende lesbie.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2009, 12:07 uur
leuke film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2009, 20:15 uur
Echt een belabberde film. De acteurs konden niet acteren, het verhaal was geen verhaal, en wat je een uur van tevoren zag aankomen gebeurde ook. Het is dat ik deze film tijdens de Engelsles heb gezien, anders wat het echt zonde van m'n tijd geweest.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2009, 22:41 uur
The Best British Comedy sinds Bridget Jones, nou moet ik zeggen dat ik helemaal niks heb met Bridget Jones. Maar ik vond deze film erg vermakelijk, een lekkere feel-good movie, ondanks de voorspelbaarheid is het gewoon een leuke film om te zien. Het verhaal is ook niet echt heel vernieuwend en origineel, maar het weet toch de twist een beetje verrassend te laten komen. Het einde was helaas iets te voorspelbaar maar ik snap dat ze ervoor gekozen hebben.

Ik vond de cast erg leuk, kende Nagra helemaal niet maar ze doet het erg leuk. Maar ik vond Knightley wel een stuk beter, en ik vond haar ook nog eens er erg leuk uit zien. Ze heeft gewoon iets natuurlijks. En ik ben dan ook nog een liefhebber van Jonathan Rhys Meyers, een zeer getalenteerde acteur.

Zeker een aanrader als je van leuke feel-goods houdt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2009, 20:54 uur
Leuke, frisse film!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2009, 10:30 uur
Leuke komedie met een toen nog onbekende Keira Knightley, het viel me een tijdje geleden op dat ik ze al eens eerder in een film had gezien dan in Pirates of the Caribbean. Bend it like Beckham is een aardige feelgood komedie met een leuke cast en af en toe ook wel eens een grappig momment. Zeker een van de betere die ik afgelopen tijd heb gezien.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2009, 21:53 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Die keepster op het einde, dat kan echt niet natuurlijk :| Njah, voor de rest wel een aardig filmpje. Niet veel soeps, maar met veel plezier gemaakt en dat is te zien. De cast doet het prima en de muziek is ook aardig. Natuurlijk is Atomic van Blondie het hoogtepunt wat dit betreft :)

Dat voetbal lijkt trouwens echt helemaal nergens op in de film, vooral van de twee hoofdrolspeelsters, vreselijk. Die vrije trap - en uiteraard de winnende goal - op het einde is dan al helemaal het dieptepunt. Gelukkig kijkt de film voor de rest leuk weg, kent zijn grappige momenten en is - ondanks dat het vaak wel heel erg slecht is allemaal toch zeker leuk voor een keertje. Maar zeker ook niet meer.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 20:01 uur
Ja een enorm wegkijkertje is hij alvast wel. Goed acteerwerk van Keira Knightlety maar echt goede punten kan ik hier nu toch niet geven. Daarvoor is het verhaal te slap en te voorspelbaar.
Maar wel leuk als een wegkijkertje.

score ............. 2.60
positie ........... 220/+-410

MrsDoodekins
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2009, 22:48 uur
Vond het een leuke film.
Héél leuk Keira te zien voetballen.
Weer eens anders dan drama/jurken

niet ingelogd

106.770 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.250 berichten | 3.457.260 stemmen