132.160 gebruikers | 83.234 films | 30.180 regisseurs | 3.420.342 berichten | 4.772.985 stemmen

locatie: Films » Hollywoodland (2006) » Info

Drama / Thriller
126 minuten

geregisseerd door Allen Coulter
met Adrien Brody, Diane Lane en Ben Affleck

Deze film is gebaseerd op de gebeurtenissen rondom één van meest beruchte waargebeurde mysteries van Hollywood. Het volgt een privé detective (Adrien Brody) in de jaren '50. Deze is bezig met een onderzoek naar de dood van de "superman" acteur Georges Reeves (Ben Affleck). Het onderzoek wordt erg persoonlijk als hij diverse onverwachte verbindingen en overeenkomsten met zijn eigen leven tegenkomt.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2006, 14:00 uur
Interessant project, Bob Hoskins en Adrien Brody. Zag de eerste posters al op internet.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2006, 15:55 uur
Ziet er erg interessant uit!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hollywoodland (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Hollywoodland (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Hollywoodland (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2006, 13:46 uur
Trailer ziet er veelbelovend uit...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2006, 9:36 uur
Zeker, het ziet er ook uit alsof Ben Affleck (weer) acteert...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2006, 17:26 uur
Ha, nieuwe poster. Dit keer wel met vermelding van Bob Hoskins _O_.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2006, 20:22 uur
Dit is de ultieme kans voor Affleck om z'n carriére op het juiste spoor te zetten. Indien het hem met dit niet lukt bezie ik z'n volgende projecten maar somber in!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2006, 21:11 uur
moviemike schreef:

Voorlopig lijkt het aardig te lukken. Zijn rol leverde hem zojuist een Gouden Leeuw voor beste acteur op...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2006, 1:38 uur
Geen onaardige trailer. Ben benieuwd wat het wordt...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2007, 8:58 uur
Ben erg benieuwd

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2007, 6:11 uur
Heb de film niet uitgekeken.
Niet omdat het slecht was,
Adrien Brody en Diane Lane zijn niet de minste,
maar omdat het verhaal mij uberhaupt niet kon boeien.
Wanneer je van dit genre houdt,
is het wel de moeite waard ... denk ik.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2007, 22:33 uur
ik ga hem morgen kijken (morgen krijg ik heb binnen) en dan kan ik er meer over vertellen...ik ben heel erg benieuwd dus ik hou jullie op de hoogte...to be continuet

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2007, 14:23 uur
Ik heb de film dus net gekeken en ik moet zeggen dat het een leuke film is. Het is in de stijl van lonley hearts, ook waargebeurd, detective verhaal, zelfde tijd. Alleen vind ik dat hier wel goed in word ge acteerd en dat de film ook wel degelijk spannend blijft, althans ik wist niet hoe het ging aflopen of wat er ging gebeuren en dat was bij lonley hearts wel...daar wist je gewoon: dat loopt slecht af. Hier (vond ik) bleef ik met spanning kijken....ik heb de film een 3.5 gegeven. das nog niet een al te hoog cijfer maar dat komt omdat het niet mijn gerne is waar ik zomaar ff naar zou gaan kijken. Nu wel gedaan maarjah als je hem gratis kunt zien...dat had iedereen wel gedaan hahaha

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2007, 22:04 uur
Onbegrijpelijk dat Ben Affleck voor zijn rol in deze film genomineerd is voor een Golden Globe en een BFCA Award.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2007, 0:14 uur
Zojuist met moeite de film uitgekeken. Je wilt toch weten hoe het afloopt. ...... had ik dat toch maar gedaan.. had er meer spanning in de film gezeten. Erg langdradig. Je moet er van houden. Ik heb de film een 2.5 gegeven.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2007, 11:24 uur
Film is goed.
Geen aktiefilm maar wel mysterieus.
Acteurs zijn heel goed en het verhaal ook.
Vond alleen het einde een beetje wazig.
Door het einde zijn het er 2,5 geworden.
Anders waren het er, minstens, 3 geweest!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2007, 13:15 uur
gaat deze de bios nog halen?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2007, 14:07 uur
Ik vond het wel een leuke film, het is alleen niet echt mn genre. Maar ik vond het wel leuk in elkaar gezet en het hield me oplettend.
Al vind ik Ben Affleck een van de slechtste acteurs die er rondlopen, wel een beetje jammer dat hij zoveel scenes heeft.

Brody maakte echter veel goed en het verhaal zat leuk in elkaar zoals ik al zei dus toch maar 3***

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2007, 13:10 uur
Redelijk geslaagde film noir, mooi gestructureerd en goed gespeeld. Het drama werkt beter dan het mysterie; spannend wordt het nergens en het plot heeft niet veel om het lijf. Belangrijkste pluspunten zijn de sterke rollen van Adrien Brody en Ben Affleck.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2007, 17:31 uur
Aardig goede film die totaan het einde boeiend blijft.

3,5

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2007, 17:27 uur
Leuke film, maar ik had toch moeite met volgen, niet omdat het moeilijk was, maar het interesseerde mij gewoon niet.
Het beeld van verleden-tegenwoordige tijd werd mooi in beeld gebracht, maar ik was wat verrast en tegelijkertijd teleurgesteld door het einde.
Adrien Brody schittert weer in deze film (maar zijn beste film blijft the pianist), al mogen de acteerprestaties van Affleck en Lane er ook wel zijn.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2007, 22:26 uur
Goede film, met prima acteerwerk van brody, affleck, en de overige cast natuurlijk. vooral affleck doet het naar mijn mening goed. het verhaal is waargebeurd, en met de nodige fictiviteit aangedikt. al zijn de grote lijnen wel gevolgd. de mogelijke doodsoorzaken van reeves zijn interressant uitgevoerd, en de twee verhalen lopen goed gemonteerd door elkaar. daar ik al wist dat de echte moord op reeves onopgelost is gebleven, wist ik al dat het einde niet echt verhelderend zou zijn. toch is de prent best sterk te noemen, en is het geheel met z'n theorien op zijn minst sterk aangepakt. vermakelijke film naar mijn mening. 3,5 sterren.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2008, 14:29 uur
Ondanks dat de film gebaseerd is op ware gebeurtenissen, vind ik hem zeer slecht gemaakt.
Op de acteerprestatie van Adrien Brody is niets aan te merken, maar Ben Affleck wordt hier zwaar overschat en een Golden Globe nominatie voor deze rol is zeker niet verdiend.
Bovendien is de film veel te langdradig, een half uur minder had beter geweest, 2 uur is té lang voor dit verhaal, tenzij het beter was gebracht misschien.
Ik geeft anderhalve ster voor de acteerprestatie van Brody en de sets, maar verder is dit een film om snel te vergeten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2008, 18:28 uur
Een geweldige Affleck als George Reeves en een zeer overtuigende "oud Hollywood" sfeer zijn de grote pluspunten van deze film. Minder overtuigend is de ontwikkeling die Adrian Brody's character, die onderzoek doet naar de moord op Reeves, doormaakt. Hij verandert wel, maar waarom?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2008, 10:06 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
[quote]Tarkus schreef:
De overgangen van tegenwoordige tijd en de flash backs zijn zeer slecht gebracht, je weet niet wanneer er een flash back begint en wanneer men terug gaat naar de huidige tijd in de film, wat nogal wat voor verwarring zorgt.quote]

Hoezo?
Georges Reeves is dood bij het begin van de film, dus telkens je hem in leven ziet heb je met een flash back te maken. Wat is daar nu zo moeilijk aan?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2008, 9:01 uur
Inderdaad aardige film. Duurd 126 minuten, had daarom ook veel meer verhaal van mij in gemogen. Vond het nogal oppervlakkig. De aanloop in het begin vond ik slecht en saai, naarmate de film duurt komt op ie op acceptabel niveau waardoor je de film toch uit gaat kijken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2008, 22:56 uur
Matige en omslachtige film..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2009, 8:45 uur
Aarige ietwat trage thriller. Maar degelijke art direction en fotografie en de de all star cast maken dat het best lekker wegkijkt. Ik vond Diane Lane ontzettend op Theressa Russell lijken. En van alle acteurs steelt Hoskins de show.

Einde viel wat tegen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2009, 10:57 uur
Weer zoveel kritiek op Affleck (gelukkig niet iedereen, sommigen hebben er blijkbaar meer verstand van dan anderen, van acteren dus). Kijk alleen maar in welke films hij allemaal heeft gespeeld en hoe goed ook en van al zijn films kan ik maar een paar mindere vinden en de enige die echt slecht was, is in mijn opinie alleen Gigli met Lopèz. Daredevil werd ook slecht ontvangen, maar ik vond hem wel goed en deze is gewoonweg heel sfeervol en er zit een goed verhaal in in een mooie oude setting van Hollywood. En dan nog de andere rollen, vooral Bob Hoskins en Diane Lane, die idd welwat op Theresa Russell lijkt (Black Widow, Whore eva). Maar de film haalt het niet bij bv L.A.Confidential en Mullholland Falls, maar zeker goed genoeg.

Sum of All Fears, Dogma, Good Will Hunting, Boiler Room, Smokin' Aces, Gone, Baby Gone (zelf geregisseerd) en zelfs Pearl Harbor vond ik geen slechte film. En als hij echt niet leuk was, hoe komt hij dan aan 2 van de mooiste vrouwen in showbizz, Jennifer Lopez en Jennifer Garner en dan heeft hij nog een Oscar gewonnen met Matt Damon voor het schrijven van het script voor Good Will Hunting en nog één voor beste bijrol geloof ik van Robin Williams, maar dat weet ik zo niet meer uit mijn hoofd......

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2009, 19:24 uur
Mooie film die ik totaal niet als lang en saai heb ervaren. Ik vond persoonlijk het verhaal lijk van Ben Affleck, die toch wel leuk zijn rol neer zet, wat interessanter dan die van detective Brody.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2010, 20:21 uur
Zoals heel veel mensen hier zeggen, is dit echt een film waarvan het genre je bevalt of niet. Hetzelfde geldt voor Twilight. Maar goed, op zich vond ik de film nog wel aardig. Mysterieus met een vleugje oplichterij erbij, wat - moet ik zeggen - heel goed is uitgevoerd door Adrien Brody (zoals altijd; zie maar The Brothers Bloom).

Op gegeven moment begon ik hem wel een beetje langdradig te vinden, maar toch blijf je in een zekere spanning, in afwachting van het eind, zitten. Het eind daarentegen viel nog iets meer tegen. Denk je eindelijk een antwoord op de zaak te krijgen, wordt het zo onduidelijk gemaakt dat je er nog bar weinig uit kunt halen..

Al met al, kom ik uit op 3*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 11:09 uur
Er staan van deze regisseur slechts 4 films op moviemeter. De eerste dateerd al van 1991, als ik het goed heb. Hoe dan ook. Het lijkt erop dat Coulter de tijd neemt om zijn films te maken. Als dat een feit is, dan is dat in ieder geval te zien aan Hollywoodland.
Een goed in elkaar gezette, prettig gefilmde film over het 'oude' Hollywood, waarin een aantal persoonlijke verhalen zijn verwerkt. Het decorum ziet er zeer verzorgd uit, de sfeer is dik in orde en de manier van filmen plus de rolvertolkingen zorgen voor een aangenaam geheel. Het is een film die je gemakkelijk meeneemt in het verhaal, de personages (met name de beide mannelijke hoofdrollen zijn goed: niet-rechtlijnige personen van vlees en bloed, met positieve en negatieve eigenschappen) en de gebeurtenissen. Ik lees hier nu pas op MM dat het is gebaseerd is op een waargebeurt verhaal. Dat is een aangename bonus, maar het was voor mij niet nodig om de film sterk aan de werkelijkheid te vinden raken. Ook weer een plus dus.
Casting is prima in orde. Het is volgens mij de eerste film die ik met Affleck zie. Was een beetje vooringenomen (zo'n sufferd die door zijn leuke kop en relaties op de filmrol terecht is gekomen om publiek te trekken) maar ik ben aangenaam verrast. Brody kende ik alleen van King Kong waaar ik hem de miscast van de film vond. Hier is hij prima op zijn plaats als dappere detective die wel durf heeft maar niet de spierballen. Dat past hem prima, in ieder geval beter dan de uberstraighte held uit King Kong. Hoskins was erg goed, maar had een wat stereotype (en kleine) rol die wellicht niet al te moeilijk was te vertolken. Lane vond ik ook erg sterk, vooral waar het erom ging de verleidelijke oudere dame te spelen. Ik zou er best in trappen...........

Minpuntjes dan. Die ontzettend suffe en stereotype nieuwe vriend (Russ?) van de ex van Brody. Dat lag er wel erg dik bovenop. En ik vraag me ook af of dat kinderdrama met zijn zoon nou zo nodig was. Het schept een extra dimensie aan het karakter van Brody, maar zonder was het denk ik ook oke geweest.

Tot slot het verhaal en plot. Dat vond ik niet alleen boeiend, maar ook erg bevredigend. Het sloot heel goed aan bij het verhaal zelf. En wellicht ook bij de ware gebeurtenissen.

Al met al prima, dus ik ga fors hoger zitten dan het gemiddelde hier op MM: 4*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2011, 16:48 uur
Speelfilm die je op waarde moet weten te schatten, voor mij ? een goede speelfilm goed neergezet door de cast en een boeiend verhaal.
Zowel Brody als Affleck zetten hun rol zeer sterk neer.
Aanrader.