Chasing Sleep (2000)

geregisseerd door
Michael Walkermet
Jeff Daniels,
Emily Bergl en
Gil BellowsEd Saxon ijsbeert door het huis, zijn vrouw Eve is die avond niet thuis gekomen. Hij belt haar beste vriendin, checkt het ziekenhuis en belt uiteindelijk de politie. Naarmate uren en dagen voorbij gaan wordt Ed steeds radelozer. Het leven in huis wordt steeds claustrofobischer en vreemd. De gebeurtenissen in zijn huis worden steeds vreemder en op het moment dat Ed denkt te begrijpen wat er aan de hand is wordt hij geconfronteerd met zijn diepst verborgen geheimen.
4,5
[permalink] geplaatst op 18 juli 2010, 1:02 uurPfft, wou dat ik deze film voor 2,50 euro kon scoren, ben de film nog nooit tegengekomen.
Overigens grappig, het "er gebeurt te weinig" argument. Er gebeurt constant van alles in deze film. Als je schietgrage leeghoofden wilt zien, raad ik je aan je naar een ander genre te verplaatsen.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 september 2010, 22:00 uurAardige, beetje Barton Fink (veel meer dan Lynch) achtige thriller. Er gebeurd veel meer dan je ziet. Geweldige rol van Daniels. Ondanks het 'trage' tempo keek de film prima weg. Had net wat meer mogen ontsporen op het eind wat mij betreft.
Toch zeker een dikke 3,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 16:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOp zich wel een oké film, beetje in de stijl van een Lynch film. Vind het alleen raar dat dit ook onder horror schijnt te vallen, ik vond hier namelijk niks engs aan. Als je die baby in de badkuip eng wilt noemen, oké.
Verder zet Daniels een uitstekende rol neer van een paranoïde man.
Ook hierbij zijn er weer verschillende theorieën mogelijk, zoals dat:
het zich allemaal in zijn hoofd afspeelt
hij in een psychiatrische kliniek zit en al de mensen die hij ontmoet zijn verplegers enz.
hij wel zijn vrouw heeft vermoord enz.
3,0 Sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2011, 21:14 uurLynch-light.
Ondanks het lichte Lynch-randje, blijft deze thriller nogal duidelijk binnen de lijnen. De film kent sterke momenten die worden afgewisseld met saaie of zelfs zwakke momenten. Aan Daniels ligt het niet zo zeer, hij speelt een uitstekende rol. Verhaaltechnisch wordt er echter een hoop spanning weggenomen wanneer halverwege de uitkomst al wordt weggeven en ondanks het simpele verhaal, werken niet alle zij-plotjes even goed.
Redelijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 november 2011, 14:52 uurUitstekende film, deed me (behalve David Lynch) ook denken aan de filmische paranoia van Roman Polanski en de sf- effecten uit serie Millennium. Het einde is prachtig want het blijft onduidelijk wat er met zijn vrouw is gebeurd , toch blijf je de hele tijd denken dat ze ergens in de riolerings-buizen drijft, maar of dat zo is moet iedereen voor zichzelf uitvinden. Top prestatie van Daniels, maar ook Gil Bellows speelt ook erg goed. Dit soort films moeten weer meer gemaakt worden. Met een minimum gebruik van beeldeffecten en special effects en meer orginaliteit krijg je de oude thriller weer terug, zelfs met een simpel verhaal.