Saat Po Long (2005)

geregisseerd door
Wilson Yipmet
Donnie Yen,
Sammo Hung Kam-Bo en
Jacky WuHet is 1997 en Hong Kong staat op het punt overgedragen te worden aan China. Inspecteur Ma moet Chan vervangen als leider in de zaak tegen de maffiabaas Wong Po. Chan heeft slechts drie dagen om Ma klaar te stomen voor de taak.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 juni 2009, 16:48 uurDe film zelf vond ik niet slecht, het was goed vermaak. Maar als je de berichten moet geloven dat het een echte knaller is.. nee toch niet. Hoewel hij heel sterk begint ben ik toch van mening dat er halverwege een beetje de sleur in komt te zitten. Om aan het einde een goed gevecht te krijgen tussen Donnie Yen en Sammp Hung (iets waar ik eigenlijk al vanaf de eerste minuut op zat te wachten). Donnie Yen speelt goed (zoals we van hem gewend zijn) maar toch vind ik Sammu Hung geweldig in deze film. De serieuse uitstraling hier. Van mij mag hij in meerdere films gaan spelen (whoohoo happy me want dat gebeurt ook). Verder wel een redelijke film
3,5
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2009, 11:25 uurOngelofelijk dit, werkelijk één grote snoepwinkel, wat een beeldenpracht. Binnenkort maar eens de making-of kijken want dit is echt geniaal gemaakt. Het camerawerk dat vaak zweeft, gevechtsscene's die wonderstrak geëdit zijn, onwerkelijk toch met al die kleurtje's en licht effecten. Als je als filmmaker dit ziet, geraak je volgens mij snel in een visuele dip, probeer hier maar eens overheen te komen ...
Het verhaaltje is helaas een zwak punt, moest me daar echt doorheen wringen, indien dat strakker was uitgewerkt, had er makkelijk een puntje bovenop gemogen. Misschien had het ook met mijn instelling en verwachting te maken, was hier totaal niet op voorbereid.
Ken de regisseur verder ook amper, ben nog niet uit gewinkeld zie ik

4,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 12:33 uurDat laatste gevecht haha, is toch wel het snoepje van de film, waar je de hele film al wel op wacht en het eindelijk ziet gebeuren(!)
De Dikke tegen de Dunne, geweldig

4,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2009, 21:38 uurGave hongkong actiefilm.
Ben er niet direct fan van maar zie af en toe best graag een film als deze. Erg knappe scénes, ontzettend strakke actie en een geweldig einde. Verhaal had op momenten iets interesanter gemogen naar mijn smaak maar echt klagen hoor je mij niet.
Genoeg te zien en dat is nog altijd het belangrijkst.
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 21:41 uuroeh deze gaat om mijn lijstje.
is ie ergens te koop of te pindakazen?
3,0
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 21:52 uurJustinw schreef:
oeh deze gaat om mijn lijstje.
is ie ergens te koop of te pindakazen?
Hij is wel eerder in Nederland uitgekomen, maar staat volgens mij nu nergens te koop. Misschien 2dehands ergens..
4,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 21:47 uurSchitterend.
Erg stijlvol en cartoonesk werkje met hoog stoerheidsgehalte.
Heb een aantal gevechten op de BluRay in slomo bekeken en dit is wel erg kunstig allemaal. Grote klasse.
Het rechttoe verhaaltje is simpel maar doeltreffend, evenals de acteerprestaties. Ook de, nogal dramatische, soundtrack past naadloos bij de film.
Een klein maar waar meesterwerkje.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2010, 6:40 uurErg stijlvolle film. Het script biedt een standaard good vs. bad verhaaltje, maar de invulling ervan is behoorlijk genieten. Hoog stoergehalte, geweldige vechtscènes en vooral veel eye-candy. Sommige scènes zijn om in te lijsten. Beetje jammer van de af en toe wat bombastische score, maar dit deert de totaalervaring verder niet.
[permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 12:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSoms ietwat theatraal, idem voor de muziek en verhalend verderlichte kost. Voor het overige een wervelende actie flick in een waar kleurenparadijs. Erg genoten van het visuele aspect. Toch een serie érg fraaie shots gezien en een aantal buitengewoon mooie decors, zoals Wong Po's schuilplaats.
Gevechten zijn knetterend en de blonde killer is een opvallende verschijning. Jammer dat Yip ergens halverwege (zo rond de dubbele moord op de cops) de teugels iets lijkt te laten vieren, maar het scherpe slot maakt veel goed. Attractieve film.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 juli 2010, 15:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOp zich een prima film in het genre. Mooi stijlvol en onderhoudend qua gevechten. Qua plot vliegt het geheel herhaaldelijk zó uit de bocht dat het weer in een andere bocht terecht komt en wordt er veel teveel aandacht gegeven aan misplaatst sentiment en zogenaamd Hongkong-heroïsch geëmmer.
Sammo Hung slaat iemand met een honkbalknuppel volledig in elkaar, waarna een medeplichtige het slachtoffer nog een kogel in de kop jaagt. Toevallig gefilmd door een geek. Wat gaan we doen om ook Sammo achter de tralies te krijgen? Hem oppakken voor mishandeling en medeplichtigheid aan moord natuurlijk en de geek volledig als getuige beschermen en in de watten leggen. Ik mag toch hopen dat iemand met een honkbalknuppel mishandelen óók strafbaar is in Hongkong?????
Nee, logischerwijs ga je dan: de moord wissen, zodat het lijkt dat Sammo dit heeft gedaan. De medeplichtige van Sammo open en bloot zèlf vermoorden. En nog even de getuige treiteren en mishandelen (de lùuul!).
Toch verder zeer bekijkenswaardig. De vechtscène met de coole punkhitman in de steeg was toch wel gaaf en ook Sammo Hung blijkt het knokken nog niet te hebben verleerd!
Grappig: de achtergrond van het videospelletje dat Donnie Yen met -alweer- een geek speelt: De Zaanse Schans????

3,5
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 22:39 uurAardig martial arts drama met mooie beelden. Het verhaaltje is wat meer drama dan je zou verwachten en er waren niet overdreven veel gevechten.
Toch waren die paar gevechten wel de moeite waard. Donnie Yen is altijd goed en het gevecht tussen hem en de punk was erg de moeite waard. Sammo is een geweldig acteur maar overtuigd niet echt als badguy. Hij doet me continu denken aan de vrolijke dikkerd uit zijn jongere jaren waar hij humor en actie nog goed kon combineren. Ondanks dat kan Sammo nog steeds erg goed vechten. Toch grappig om te zien, zo snel als het licht maar zo dik dat als hij bukt je een fiets in z'n reet kan parkeren.
Het eindgevecht was oneerlijk, maar vermakelijk. Triest einde wel.
[permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 23:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenInteressant knokfilmpje van Wilson Yip. Interessant omdat de film briljante momenten afwisselt met zeer vreemde (en soms tergende) keuzes en wendingen. Zoals bijvoorbeeld het idee om Wong Po volledig voor de moord erin te luizen. Ik ken de Chinese wet niet maar in Nederland geldt voor medeplichtigheid dat er een derde van de straflengte af gaat. Alleen als je het filmpje bekijkt is hij allesbehalve medeplichtig, hij is net zo goed een dader. Dat hij niet zelf de trekker overhaalt neemt niet weg dat hij zo'n overduidelijke rol speelt in de moord dat daar amper twijfel over mag bestaan. Dat plot werkt dan ook totaal niet voor mij, alhoewel ik het uiteindelijk accepteerde omdat Yip dit plot puur gebruikt om de harde, corrupte wijze van het politieteam duidelijk te maken.
En dan is er nog het einde, waar een standaard actiefilm einde plots verandert in een ironische en zwartgallige tragedie. Verrassend en het had voor mij ook veel meerwaarde omdat het al die verschillende vader en kind subplotjes plots meer maakt dan gewoon opvulling. En natuurlijk was het gevecht tussen Donnie Yen en Sammo Hung geweldig, met name de laatste weet indruk te maken want ondanks zijn gewicht weet de man er nog met verdomde snelheid trappen en slagen uit te gooien waar je 'u' tegen zegt.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 0:53 uurGeweldige film met een toch wat bizar einde. Ik begon er nu eigenlijk wel wat spijt van te hebben dat ik de 2 tofste gevechten van de film al op internet had gezien :S. Desalniettemin bijzonder sterk gedaan.
Het verhaal is natuurlijk te absurd voor woorden, zoals onder mij al werd geopperd. Net als je denkt dat het niet bizarder kan, bedenkt Yip nog een einde van jewelste.