Gin-iro no Kami no Agito (2006)
Alternatieve titels: Origin: Spirits of the Past, Origine

geregisseerd door
Keiichi Sugiyamamet de stemmen van
Aoi Miyazaki,
Ryo Katsuji en
Kenichi EndoGin-Iro no Kami no Agito speelt zich af in de verre toekomst (300 jaar van nu). De mannen worden geconfronteerd met hun verantwoordelijkheden wanneer zij een strijd moeten aangaan met het bos dat zijn rechten herneemt. Agito kruist het pad van de jonge Tôra en bezegelt zijn lot door een pact te sluiten met het bos, bij het passeren van een immense kracht die zijn haar doet ontkleuren.
[permalink] geplaatst op 8 juni 2005, 22:34 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 8 juni 2005, 22:39 uurWat ziet dit er ongemeen slecht uit

. Als je als animatiestudio geen geld hebt om een film te maken, maak er dan ook geen. Zeker niet als je er amper in slaagt een degelijke reeks te producen.
[permalink] geplaatst op 21 maart 2006, 14:54 uurIk vond het opzich een hele mooie trailer (mijn eerste Japanse trailer ooit), maar dat ze er dan weer van de afgrijselijk lelijke computergemaakte wezens door moeten gooien. Zonde! Verhaal stond me al niet zo aan en als je dan ook nog eens een trailer voorgeschotelt krijgt die alleen maar actie laat zien...
FisherKing
[permalink] geplaatst op 6 mei 2006, 13:49 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juli 2006, 10:23 uurBeter dan verwacht, heel wat beter dan de trailer, minder dan de poster.
Visueel was het vaak erg aardig. Bij momenten indrukwekkende CGi , ook vaak erg mooie character animation. Minder is wel dat het allemaal een beetje losjes en niet echt stijlvast is. Gonzo kan mooie zaken met 3D, maar 't is nu niet bepaald Production I.G. De muziek is verder wel aardig, maar buiten het openingsnummer en het nummer van de credits weinig opvallend.
Verhaaltje is verder doorsnee anime fantasy gedoe. Apocalyptisch wereldje, hoop ecologisch gedoe erdoorheen, fantasy setting en uiteraard mecha. Machines zijn gelukkig mooi gedesigned, brengt ook wel wat flair in de film.
Typische update van wat oudere animes, deze keer met betere animatie en indrukwekkendere scenes. Maar geniaal wordt het nergens, daar is Gonzo nog steeds niet de goeie studio voor.
Verder kijkt het wel aardig weg, leuk tussendoortje.

[permalink] geplaatst op 17 maart 2007, 3:33 uurIemand enig idee waar straks deze film te koop is? Ik kan nu nog niks vinden.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2007, 0:31 uurVod het verhaal en de tekeningen wel okay.
2,0
[permalink] geplaatst op 9 april 2007, 0:33 uurHeel erg mooie animatie, maar het verhaal lijkt me zo gewoontjes en afgezaagd. Animes zoals deze gaan er twaalf van in een dozijn. De animatie is de reden waarom je deze prent bekijkt.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 mei 2007, 0:52 uurIk vond het een mooi sprookje, ik hou wel van die ecologische verhalen

Het komt nergens in de buurt van Mononoke Hime, niet qua animatie, niet qua verhaal, niet qua diepgang...Overal net niet maar toch leuk.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2007, 15:14 uurEen vrij standaard, maar daarom (dus) niet minder fijne eco-animatie. Sommige prachtige stads- en landschapsconcepten waren zeer fraai en ook de kleding van de vier jonge hoofdpersonen waren erg apart en gaven wat extra's. Deze plussen werden haast om zeep geholpen door erg storende en aanwezige bombast-muziek.
Enne... Gonzo is geen Ghibli, maar dat beweert ook niemand geloof ik.
Als er ooit een filmprogramma rond 'bomen' wordt gemaakt zou ik voorstellen: The Fountain (dat leek verhip de zelfde boom wel!), Charisma en Origine en zie daar een prachtig filmboomprogramma.
[permalink] geplaatst op 10 mei 2007, 15:16 uurOnderhond schreef:
??? Lees ik nu ineens.
Hebben we dezelfde film gezien? De muziek was ontzettend storend en bombastisch bij vlagen, maar misschien (of eigenlijk weet ik dat zeker) hebben wij andere referenties

3,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2007, 15:17 uurOnderhond schreef:PS: opvallend veel bekende voice actors trouwens. Aoi Miyazaki en Ren Osugi had ik er zelf al uitgehaald, maar blijkbaar heeft ook Kenichi Endo een aanzienlijke rol

Tsjonge, dan ben je met recht een fan en kenner. Zo goed ken ik ze niet, ik ben al trots als ik de meeste acteurs herken, maar stemmen.... Osugi Ren, grappig.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2007, 15:31 uurOnderhond schreef:Wat de muziek betreft, blijkbaar heb ik mij er een keer niet aan gestoord. Ik kan me er verder al lang niks meer bij voorstellen, dus verdere argumenten moet ik je schuldig blijven

Muziek kan een film echt totaal verpesten, ben er heel erg gevoelig voor. Maar dan blijft natuurlijk dat muziek ook net zo persoonlijk is als je hele filmsmaak. Hier vond ik het echt storend.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2007, 15:42 uurGeef ik je volledig gelijk in, ik ben doorgaans ook allergisch aan erg bombastische muziek. Al is dat vooral in combinatie met heroisch geleuter.
Bij deze film stoorde het blijkbaar niet zo

1,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2007, 2:24 uurIk vind dit nogal een mislukt filmpje. CGI ziet er vaak niet uit, bombastische muziek, duf plot, een ecologische boodschap die nog meer opgelegd is dan heel het werk van Miyazaki bij elkaar en een afwikkeling van het plot dat zoeter is dan de meest onsubtiele Hollywoodmeuk die er tegenwoordig gemaakt wordt. Ik houd het op een hele krappe 1,5*. Mist elke vorm van magie en komt nog niet eens in de buurt van het minste Ghibli-werk.
1,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2008, 17:26 uurDeze heeft me jammer genoeg teleurgesteld. Had hier meer van verwacht.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2009, 23:54 uurPrima, anime. Plot doet er niet zo heel veel toe, maar het is echt ontzettend mooi gemaakt allemaal. Ik was een beetje bang voor een Princess Mononoke rip-off, maar dit is echt een ander soort film. Meer actie-anime dan het wat mystieke van de Ghibli-films.
Misschien een beetje vorm boven inhoud, maar zou hem zo morgen weer kunnen zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 22:19 uurDit is de derde anime film die ik zie, na spiritit away en howl's moving casting, één tip voor mensen die dit ook willen gaan doen niet doen! het is namelijk zo dat na spiritit away en howl's moving castle alles toch minder en slechter lijkt dan dat ze eigenlijk zijn. Dat is ook zeker zo voor deze film. Het heeft best potentie maar het heeft gewoon niet de diepgang en de souplese die je wel in de eerder genoemde films tegen komt.
Wat mijn voor ganger al zecht vorm boven inhoud, maar zou hem zo morgen weer kunnen zien
4,5
[permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 19:01 uurPersoonlijk vind ik het 1 van de mooiste. Ik zou zeggen, geef het een kans.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 19:57 uurBiologisch snoep.
De ecologische boodschap wordt met enig moralisme langs de kijker zijn huig geperst, maar dat mag de pret niet drukken. Het animatie-niveau is hier bijvoorbeeld van bijzonder hoog niveau. Het kleurgebruik, de verschillende creaturen, het is allemaal snoep voor het oog. Biologisch snoep welteverstaan.
Zeer goed.