134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.583 berichten | 4.928.999 stemmen

locatie: Films » Hombre (1967) » Info

Western
111 minuten

geregisseerd door Martin Ritt
met Paul Newman, Fredric March en Richard Boone

John Russell leeft sinds zijn kindertijd onder de indianen en is één van hen geworden. Wanneer zijn vader sterft, erft hij een stuk land en een huis in Sweet Mary. Jessie Brown verhuurt er kamers aan haar minnaar sheriff Frank Braden en aan het jong getrouwde stel Billy Lee en Doris Blake. Russell wil het huis echter verkopen. Wanneer Russells vriend Mendes veel geld kan verdienen door het koppel Faver per koets te vervoeren, rijden de Blakes en Jessie, maar ook een zekere Cicero Grimes mee. Tijdens deze tocht ontstaan er spanningen door de verschillende overtuigingen en afkomsten.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 12:46 uur
Ik vind de Duitse ook het mooiste

German poster for Hombre - movieposterdb.com

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 12:49 uur
Ow..wacht even...dat is een andere "Duitse" dan ik bedoelde.
Welke heeft madmax dan op 't oog?

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 0,99 verzendkosten

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 12:50 uur
Welke bedoel jij dan?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 12:58 uur
Die 2e van links boven, met half-totaal opname van Newman op de voorgrond, en de ruiters aan de horizon.

Die jij noemde is ook een mooie trouwens.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 13:01 uur
Gelijk aan die van stinissen met die halve gare trap naar boven

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 13:10 uur
O.K., duidelijk, is een fraaie. :)

Maar dan wel zó: http://img403.imageshack.us/img403/4948/15139365.jpg ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 13:16 uur
Brix schreef:

Die jij noemde is ook een mooie trouwens.

Die van jou kan ik ook mee leven hoor :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 13:43 uur
Ze zijn allemaal beter dan die wat er nu staat.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 13:52 uur
madmax1 schreef:
Persoonlijk die Duitse plaat

Volledigheidshalve: conform de MM regels mag bij een Amerikaanse film alleen een Amerikaanse poster.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 17:37 uur
Licht tegenvallend.

Net als vele andere westerns heeft ook Hombre een karig verhaaltje. Bij veel westerns is dat echter geen probleem, maar hier doet het het geheel wat de das om. Het zit 'm namelijk in de acties van de meerderheid van de personages. Ik vind dat er veel opmerkelijke keuzes gemaakt worden, die niet altijd met de logica stroken.
Ook ligt het moraaltje er nogal dik bovenop.

Dat is een beetje spijtig gezien de over het algemeen goeie prestaties van de cast. Paul Newman steekt er nog net wat bovenuit. Het is altijd een plezier om die man te zien acteren, maar in westerns lijkt hij nog net iets beter tot z'n recht te komen. Goeie rol.

Ook de vormgeving is fraai. De landschappen zijn mooi geschoten en vanaf de eerste beelden proef je meteen die geweldige westernsfeer. Enkele locaties schieten er nog net even uit. Zo is de mijnschacht waar de uiteindelijke shoot-out plaatsvindt om duimen en vingers van af te likken.
Met de muziek is ook al niets mis.

Mooie verpakking, ietwat teleurstellende inhoud.
2,5