Desperation (2006)
Alternatieve titel: Stephen King's Desperation

322 stemmen | gemiddelde 2,48
Horror131 minuten (miniserie, 2 delen)
geregisseerd door
Mick Garrismet
Tom Skerritt,
Steven Weber en
Annabeth GishEen groep mensen wordt op de Nevada-snelweg, ter hoogte van het plaatsje Desperation, gearresteerd door een bezeten politieagent. Ze weten niet dat deze agent menselijke lichamen nodig heeft om voort te leven...
3,0
[permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 11:12 uurBegon allemaal wat mysterieus, maar vond het op zich wel een aardige film om naar te kijken.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 17:18 uurZoals de meeste hier al zeggen, dat kind is erg irritant. Het 1e deel is redelijk maar het 2e deel is afschuwelijk, misschien leuk voor een bijbelclub. 2**
[permalink] geplaatst op 26 september 2011, 22:25 uurZo jammer, het boek heb ik heel lang geleden gelezen. Staat mij bij als 1 van de beste, de film is zwaar teleurstellend. Beter als Tim Burton fr film gemaakt had.
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 21:51 uurWorden er vandaag beide delen uitgezonden?
2,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 19:00 uurGoedgekeurd door het Vaticaan!
Wat een gezeik over God, ik werd er misselijk van.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 november 2011, 0:07 uurTAK! Best een spannende tv thriller was dit, vond hem wel goed te doen.
Deed me op momenten denken aan Pet Sematary - ook eentje van Stephen King - met al die agressieve dieren.
De rol van Ron Perlman (de sherrif) vond ik het leukst, z'n grote kinnebak maakte hem weer lekker angstaanjagend. TAK!
Tom Skerrit (Marinville de schrijver) paste ook goed in de groep als een beetje arrogant type die allemaal niet zo in dat gelul over God gelooft en het op zijn manier wel zal doen, m.a.w. ... niet leuteren maar wegwezen uit dit gat!
Een heel leuke scene vond ik die tussen Steven en Cynthia. Door het aanraken van een oud relikwie raken ze spontaan erg opgewonden van elkaar. Dan raakt de betovering uitgewerkt en zegt Cynthia: oh ik denk dat ik... ehh laat maar
Een rode draad door het verhaal was inderdaad het geloof en God, iets wat misschien teveel aan bod kwam met die jongen, maar ik vond hem wel heel goed acteren voor z'n leeftijd.
Desperation is zeker eens leuk om te zien omdat het een horror is met een aardig verhaal.
3,5 sterren TAK!
3,0
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 21:19 uurhet gaat maar een beetje up-en-down met stephen king's meest recente werk.
de laatste die ik echt super vond was 1408 en die is volgens mij van een jaartje later.
maar dit filmpje is heus niet zo slecht hoor.
het wordt af en toe lekker lomp in beeld gebracht.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 13:02 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDesperation was in mijn herinnering een hele goede film, maar nu ik hem laatst zag, bleek het toch een vrij langdradig filmpje te zijn die op een paar leuke vondsten na niet echt meer weet te overtuigen, Tak.
De bezeten agent deed het prima, ook tof om te zien hoe hij naarmate de film vordert zelf qua uiterlijk behoorlijk veranderd. Zijn opvolger is ook niet slecht.
Maar de film bevat ook wel wat valkuilen, denk aan het gelovige jochie die iedereen ervan moet en zal overtuigen dat god bestaat. En dat is volgens mij ook de bedoeling van de film, daar sta ik nu niet echt achter, en ik heb me hier ook af en toe wel aan moeten ergeren. Het jochie acteert aardig hoor, maar zijn rol...
Het eerste uur keek prima weg, de mensen die worden opgepakt, het ventje dat de schrijver achterna rijdt en zijn lifter doen het ook prima. Het keek lekker weg en dat uur was zo om. De sfeer zat er daarbij prima in zo aan een oneindige snelweg in de woestijn, en ook in het politiebureau blijft het spannend genoeg.
Het tweede uur stort Desperation in en zoals ik al zei het vervelende jochie komt steeds meer aan bod, ook de antwoorden die we krijgen vielen me wat tegen.
Al met al is Desperation op zich geen hele slechte film, maar de tweede helft valt dusdanig tegen dat ik het niet meer dan 2 sterren kan geven. Leuk om is gezien te hebben, maar niet meer dan dat.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 7:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMatig.
S_Deze King-verfilming is erg saai. Special effects zijn ook best slecht en er komt maar geen eind aan die demoon. Acteerwerk is ook niet zo goed en de personages nemzen echt de domste beslissingen. Ik vond het wel af en toe wat spannend. 2,5*