The Amityville Horror (2005)

1167 stemmen | gemiddelde 3,08

Horror90 minuten
geregisseerd door
Andrew Douglasmet
Ryan Reynolds,
Melissa George en
Philip Baker HallOp 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas wordt hun droom een nachtmerrie als zij enkele weken later worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.
Larry Hagman
[permalink] geplaatst op 14 september 2011, 23:18 uurEen 13 in een dozijn horror filmpje, voorspelbaar, enkele schrikmomentjes.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 september 2011, 23:43 uurBen eigenlijk helemaal geen fan van spookhuishorror, zowieso niet van geestenhorror, maar deze film al 2 keer gezien. De eerste was hij harstikke eng natuurlijk, de 2e keer kon ik hem beter bekritiseren. Want het is eigenlijk een doorsnee filmpje, al vindt ik het verhaal wel leuk. Man die bezeten wordt door agressieve indiandoder, goed gespeeld door Reynolds. Misschien heb ik deze toch te laag beoordeeld, maar laat 'm toch maar even op 2.5* staan.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2011, 22:32 uurMiddelmaat. Demonfaces zoals je ze op youtube ziet

Alhoewel er genoeg verschil met het origineel is om een andere kijkervaring te hebben, had ik toch de indruk om werkelijk alles al meermaals gezien te hebben. Het leek eerder een remakemix. Gelukkig zijn er nog veel ondermaatse horrorprentjes vandaar een krappe voldoende.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 18:58 uurMoet ik dringend nog eens bekijken! Superfilm!
3,0
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 15:28 uurOp zich goede horror! De moeite waard....
2,5
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 11:41 uurVond de twee hoofdacteurs net iets te jong om geloofwaardig te zijn in hun rollen.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 18:06 uurVan films met geesten, of ik zal het maar gewoon bovennatuurlijke films noemen, ben ik niet meteen de grootste fan (al kunnen sommige films in het genre me nog wel bekoren). Ik begon dan ook met niet al te grootse verwachtingen aan deze film; en achteraf gezien was dat maar goed ook. The Amityville Horror is een simpel filmpje dat aaneenhangt van de clichés. Bovendien wordt het ook nergens spannend, terwijl de mogelijkheden er nochtans waren om wat spanning te creëren. Dan wel weer goed vond ik de vertolkingen, al kwamen de kinderen niet altijd overtuigend over.
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 20:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenik snap niet waarom 3: 15 gebeurt:?
4,0
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 21:50 uurVandaag weer een keer gekeken.
en het blijft een super goeie film.
heel erg goed gedaan hoe je ziet dat hij elke dag dat hij langer in dat huis zit steeds een beetje gekker word.
ik kon me niet meer herinneren dat Ryan Reynolds in deze film speelde.
de laatste tijd kijk ik ook vaak two guys and a girl waar Ryan Reynolds ook in speeld,
en ik vond het heel tof om hem nu in een horror film te zien spelen.
Ik verhoog mijn stem toch nog met een 0,5* want het is echt een gewelidge film.
[permalink] geplaatst op 2 december 2011, 15:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNog niet zo lang geleden gekocht maar vond op een een of andere manier dat ik eerst het orgineel maar even moest gaan zien voor ik met deze begon. Het orgineel was wel OK. Even geleden deze gezien en ik moet zeggen: de remake is toch stukken beter.
Het verhaal komt natuurlijk op hetzelfte neer, vanzelfsprekend, maar word toch wel wat beter uitgewerkt dan het orgineel en pakt wel even wat uitgebreider uit. Alles is beter gerecycled en er zijn zelfs nog dingen toegevoegd. Het sfeertje is donkerder. Ook leuk om Ryan Reynolds te zien die nu een mooie rol neerzet als de vader. Reynolds was al erg goed in Buried en ook hier doet ie het uitstekend, vooral waneer hij zelf bezeten raakt, wat in het orgineel is weggelaten Ook leuk om de nog ieniemienie Chloe Moretz te zien met dat denkbeeldige vriendinnetje die het jaar daarvoor is neergeschoten. Ook hebben ze hier enge geesten bij toegevoegt en heeft de film hier en daar nog een paar mooie schrikeffecten. Film lijkt trouwens wel meer elementen uit Hide & Seek te gebruiken. Soort van, Hide and Seek heeft het thema van ons gestolen, nu stelen we het terug.
De film mag ook wel een happy end hebben, maar minder eng word het er niet op.
Zeer geslaagde remake!
3,5
[permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 13:33 uurdit is echt wel een topper in het horror genre, vaak schrok ik even op het moment dat ik het niet verwachtte enz. deze ga zeker nog is een keer kijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 23:42 uurIk heb het nooit echt gehad met de nieuwere horror films, maar deze is wel erg goed. Deze film is ook veel enger, spannender, en beter opgebouwd dan het origineel uit 1979, en dit is ook één van de horror remakes die beter is dan het origineel. Ik ben zelfs nog een paar keer geschrokken.
Zeer goede horror film.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 19:52 uurJe kunt slechts spreken van 'een goede remake' als je het origineel hebt gezien dus heb ik geen recht van spreken. Wel is dit in het straatje van moderne remakes één van de betere films. Origineler, harder en vooral méér horror.
Alles wordt perfect in beeld gebracht en de acteurs doen ook een grote bijdrage. Denk wel dat er in het contract van Reynolds een clausule stond ofdat hij zijn welgevormd lichaam genoeg mocht tonen. Stak een beetje tegen op de duur, leek soms een reclame voor supplementen.
Het geluid heeft een belangrijkere functie dan het beeld imo en in deze film zit het ook op dat gebied helemaal goed, ben een paar keer serieus geschrokken. Een geslaagd filmpje.