134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.711 berichten | 4.927.626 stemmen

The Amityville Curse (1990)

Amityville Curse, The (1990)
59 stemmen | gemiddelde 1,71
mijn stem:
Canada / Verenigde Staten
Horror
91 minuten

geregisseerd door Tom Berry
met Kim Coates, Dawna Wightman en Helen Hughes

Vijf mensen brengen de nacht door in een afgelegen huis en zij worden geterroriseerd door geesten, giftige insecten en vreemde verschijningen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2004, 13:38 uur
Een van de vele vervolgen op The Amityville Horror..

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2006, 20:57 uur
vond een paar delen vroeger wel spannend,weet niet meer welke dus ik probeer elk deel op dvd in handen te krijgen,maar deze was het in ieder geval niet, loze scenes,geen spanning en flauw acteerspul 1.5*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2006, 21:24 uur
Vond het maar matig.. Beetje nep allemaal

een 2.5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2006, 20:31 uur
Ik ben het mee eens met Jeffrey90, maar ik geef 'm toch een 3 :)

Charles Manson
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2006, 6:21 uur
ik kan deze voor 2,95 kopen.
is hij zelfs dat niet waard?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2007, 23:17 uur
standaard filmpje met soms leuke stukken
slap acteerwerk en geen bijzonder verhaal.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2007, 13:49 uur
vond het wel een goede film, maar dit is niet het echte amityville huis!!!
mijn stem 4,0

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2007, 10:23 uur
Dat van dat huis vond ik ook wel jammer, maar het is echt een lekkere slechte film. Best leuk om een keer te kijken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2007, 21:31 uur
ik weet dit is wel in de wijk van amityville maar dit is geen vervolg op de andere amityvills want hier spook het ineens in een ander huis bale! graag van iemand een reactie terug!!!!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2007, 14:33 uur
wat ik van uit interviews van de amityville burgemeester (of wie het ook maar was daar) begreep, was dat het officiele huis in de geschiedenis ooit is verplaatst een paar straten verder op omdat de toenmalige bewoners aan gezinsuitbreiding wouden gaan beginnen, het beruchte huis uit deel 1 is op de plek neergezet omdat het groter was. het huis uit amityville curse is dus een voorganger van de Oceans avenue.
ik vond dit deel niet bijzonder, saai zelfs. en waar komt in vredesnaam die vogelspin vandaan, op Long Island? muziek was wel mooi en de zwartharige dame die paranormaal is vond ik wel een leuke rol neerzetten. verder was het een moetje, niet een succes

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 19:40 uur
stond dat huis daar dan eerst ook in het echt of alleen in de film ??

en er staan toch een paar dezelfde huizen van amityville naast elkaar ???

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 13:46 uur
Charles Manson schreef:
ik kan deze voor 2,95 kopen.
is hij zelfs dat niet waard?

nee

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2008, 17:09 uur
Michael Myers die Charles Manson advies geeft. ^O^.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2008, 13:47 uur
Weer een zwak deel, maar wel beter dan het 4de, en het 3de deel.

De cast vond ik slap, en ook stom dat het in deze niet het echte huis is, en het plot vond ik maar mager.

2,5 sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2008, 12:27 uur
Nog meer klapperende deuren en ramen... saai.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2009, 21:24 uur
Saai, begint eentonig en vervelend te worden, heeft niets met het orgineel te maken.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2009, 23:57 uur
Ey Michael Myers, even terugkomend op je vraag of dat huis vroeger echt verplaatst is...ja dat klopt. we hebben het dan wel over behoorlijke tijd geleden, maar idd het huis dat officieel op Ocean avenue stond was verplaatst. Het grappige is dat er in de buurt van Ocean avenue ook een Ketcham street bestaat....of het spook gedeelte ook echt gebeurt is...dat durf ik niet te zeggen, er zit veel Hollywood- sensatie bij natuurlijk, en George Lutz was een gladde prater.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2009, 22:42 uur
Bedroevend.

De serie vliegt echt alle kanten uit. Zelfs het huis is niet meer. Elke keer begint er wel weer een raam te klapperen, of vliegen boeken uit de boekenkast. Kan wat zijn, maar dat heb je wel een sterk filmer nodig. In een C-film als dit is het gewoon bedroevend saai en lachwekkend.

Wel leuk dat Berry een poging onderneemt alles erg donker te houden. In elk shot zit wel een donkere hoek of pikzwarte schaduw. Jammer dat hij er verder geen kaas van gegeten heeft, want mooier of spannender wordt het er niet op. Aardig mislukt dus.

Acteerwerk en de afwikkeling van het verhaaltje zijn voorspelbaar pover, en dan blijft er gewoon helemaal niks over, behalve 90 minuten verspilde film.

Echt een geweldig povere reeks, zonder een gezicht en een twijfelachtige rode draad. Enkel de remake slaagde daarin.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2010, 20:45 uur
Snap niet dat sommigen dit een voldoende geven, er is gewoon niks aan! Geen spanning, geen lachwekkende scenes, niks. Vermoeiende film die ik met moeite heb zitten kijken. 0,5* omdat het niet lager kan.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2011, 17:44 uur
Al vanaf 't begin niet boeiend. Veel saaier, dacht dat Amityville 3-D slecht was, maar deze is veeeeel erger!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 8:31 uur
Erg slecht deel uit de Amityville-reeks. De personages, het sterkste aan deze reeks tot nu, slaan kant noch wal en zoeken steeds de irritatiegrens op, vooral dat gevoelige en piepende vrouwtje. Wat een debiele vertoning zeg. Verder is het best fijn dat er inderdaad voor een donkere look is gekozen, maar dit komt nergens echt goed uit de verf. Domper.