134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.455 berichten | 4.928.806 stemmen

locatie: Films » Der Blaue Engel (1930) » Info

Drama
99 minuten

geregisseerd door Josef von Sternberg
met Emil Jannings, Marlene Dietrich en Kurt Gerron

Een leraar Engels komt door toedoen van een leerling in de verderfelijke nachtclub Der Blaue Engel. Zijn scholieren worden verleid door de mooie Lola-Lola en hij wil dat er een eind aan komt, maar zelf blijft hij ook niet geheel ongecompromitteerd.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 16:03 uur
Vanavond op Canvas

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 19:11 uur
OliverDogg schreef:
Vanavond op Canvas

Hoe laat? Ik zie niets staan noch op televisieoverzicht noch op teletekst.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Der Blaue Engel 1930 (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Der Blaue Engel (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Der Blaue Engel (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 19:36 uur
Waarschijnlijk tijdens de 'virus' uitzending.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 19:51 uur
Goed van jou, Limelou. Inderdaad.

CANVAS - Virus - virus.canvas.be

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 1:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Yes! Mooi hoe een film van 'erg fijn' naar 'geweldig' gaat door middel van het laatste half uur. Een nuchtere, beschaafde professor wordt een manisch depressieve clown. Overtuigend qua gebeurtenissen is Der Blaue Engel zeker niet en sommige scènes zijn wat verouderd en het gebrek aan geluid in een aantal scènes draagt zeker niet bij aan de kwaliteit, maar daar stoppen mijn klachten voorlopig want deze film is toch een zeer krachtig sociaal drama. De cinematografie gebruikt nog steeds de expressionistische stijl van de stomme films uit Duitsland en Emil Jannings is een briljante acteur, iets waar ik na het kijken van onder andere deze film en Der Letzte Mann alleen maar meer van overtuigd ben.

Uiteindelijk is deze film minder toegankelijker dan ik had verwacht, omdat ik niet veel vergelijkingsmateriaal heb, maar desalniettemin is deze film flink geslaagd :)

Knisper
(moderator)
avatar van Knisper
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 19:03 uur
Dit was eigenlijk een goede verrassing. Ik heb me nog niet zo verdiept in de echte vroege films, maar filmisch gezien is dit allemaal best in orde. En ook het verhaal is interessant. Wellicht is het omkeerpunt een beetje plots om vandaag de dag nog helemaal te overtuigen, maar door de goede uitwerking stoort dat eigenlijk niet. Het is in ieder geval een uitnodiging om vooral de Duitse en andere Europese films uit deze tijd eens de aandacht te geven.