Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (2005)

994 stemmen | gemiddelde 3,48
Steve Box en
Nick Parkmet de stemmen van
Peter Sallis,
Ralph Fiennes en
Helena Bonham CarterWallace en Gromit gaan op jacht naar een geheimzinnig beest dat het op de groenten van het dorpje heeft gemunt. Ze moeten het dier absoluut vangen, want over een paar dagen vindt er in het dorpje een grote groentenwedstrijd plaats.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2009, 23:15 uurBest leuk, maar haalt het bij lange niet bij de korte Wallace & Gromit-films. Dit verhaal had ook prima in een half uurtje gekund.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 mei 2009, 13:53 uurLeuke grappen..
degelijke animatie, op save gespeeld.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 juli 2009, 22:50 uurKnappe animatiefilm, die nog voor zijn lange speelduur kan blijven boeien

. De referenties naar diverse films zijn vooral leuk om op te merken.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 juli 2009, 15:15 uurHahaha deze film is ook erg leuk.
Ik moet meteen lachen als ik deze film in de schappen zie liggen.
3,5 ster
3,0
[permalink] geplaatst op 13 juli 2009, 18:36 uurNiet echt grappig maar de film verveelt niet.
aerts007
[permalink] geplaatst op 15 juli 2009, 13:46 uurWallace & Gromit, gewoon simpel leuk.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2009, 17:10 uurWat een schitterende humor!
Top-entertainment
bild
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2009, 15:12 uurInderdaad aersts: simpel en leuk.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2009, 2:44 uurEen van de beste animatie-kinderfilms die ik gezien heb. Ik vond het vermakelijk !
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2009, 8:59 uurkinderfilms?
3,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2009, 1:36 uurLeuke film, goed te doen en visueel toppie
[permalink] geplaatst op 19 september 2009, 12:09 uurJoyy schreef:
kinderfilms?
Film is toch in de eerste plaats gericht naar kinderen.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 november 2009, 21:08 uurJDSsmetje schreef:Joyy schreef:
Film is toch in de eerste plaats gericht naar kinderen.
Heb je gelijk in, maar hij is ook zeker bedoeld voor de Wallace & Gromitfans.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 november 2009, 10:49 uurRedelijke film. Leuk in elkaar gezet.
Vind het verhaal alleen niet zo bijzonder leuk!
Heb dan liever een film als Chicken Run!!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2009, 15:08 uurWel geinig. Erg stompzinnig verhaaltje (maar op een leuke manier), wat duidelijk een jongere doelgroep verraad, maar met leuke woordgrappen en verwijzingen die de kleintjes in ieder geval niet zullen doorhebben. Karakters zijn leuke karikaturen, en er zitten wat lollige droge scenes in, maar erg veel heeft het niet om het lijf.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2009, 15:24 uurHet originele is niet meer te bespeuren, geef mij maar de voorgangers.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 december 2009, 22:41 uurHet ziet er allemaal erg mooi uit en ik vraag me ook af hoe men te werk is gegaan om dit te verwezenlijken want ik lees hier dat men maar enkele seconden per dag kon filmen. Dat moet dan echt wel een hels karwei zijn geweest. Maar helaas kan ik niet echt zeggen dat het een geweldige film is.
Ik vond vooral de twee honden, het weerkonijn en de vele konijnen leuke personages. Het verhaal is niet echt bijzonder, maar er zijn toch wel enkele leuke scènes die ervoor zorgen dat de film toch een kijkbeurt waard is.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 14:25 uurKnap gemaakte en erg leuke film.
Heb deze in de bios gezien en heb me dan ook kostelijk vermaakt net zoals de korte filmpjes. Hoe alles is gemaakt is vrij sfeervol. Ook de personages zijn leuk en fijn. Ik had dan ook nergens last van ADHD achtige personages. Erg leuke film 4,0.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 april 2010, 23:54 uurDat is waar ook, dit filmpje heb ik ook eens gezien o.a. met mijn neefje.
Het lijkt mij weinig zinvol om over de inhoud te gaan lopen zeiken

, maar laat ik het erbij houden dat ik dit soort films voor de jeugd zeer kan waarderen. Leuk vermaak met leuke humor. Alhoewel ik niet meer tot de doelgroep behoor vond ik het erg leuk en aandoenlijk

Als ik een kind was dan had ik het grandioos gevonden, nu geef ik het een veilige 3,0*
4,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2010, 9:21 uurGewoon een lekker filmpje met heerlijke vertolkingen. De kleine woordspelingen en visuele verwijzingen zijn simpel maar erg goed.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 april 2010, 13:15 uurIJzersterke parodie op klassieke weerwolffilms, met veel aandacht voor detail en gevoel voor humor (woordgrappen!) uitgevoerd. De film is erg charmant en ontroerend en kan, in tegenstelling tot heel wat soortgelijke animatiefilms, ook de volwassenen onder ons meer dan boeien.
5,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2010, 20:12 uurDeze film is super. Het begin al, ik lag helemaal dubbel. Ik heb nog nooit zo hard gelachen om een animatie film.
Deze film is knap gemaakt en met veel plezier, dat zie je gewoon. Klei geeft toch een leuker effect als animaties uit de computer. Echt mijn petje af voor de makers die hier zeker jaren mee bezig zijn geweest.
Het verhaal is ook goed, wat ik niet verwacht had, ik dacht de makers zijn zo lang bezig met de animaties het zal wel mooi zijn maar aan een verhaal is niet echt aandacht besteed, het was echter het tegendeel. ook zitten er allerlei verwijzingen in naar andere films, heerlijk gewoon,
Dit is zeker een mustsee voor iedereen ook mensen die animatie films haten
3,0
[permalink] geplaatst op 14 juni 2010, 0:42 uurAandoenlijke film, met veel leuke en duidelijke grappen. Maar ook een heleboel grappen die subtieler verwerkt zijn. Dat vond ik erg leuk aan de film. Ook ziet de film er erg fraai uit en is het gegeven niet bijster origineel, maar wel lekker fris en vol humor uitgewerkt.
Helaas was het niet altijd even boeiend en kende de film een paar saaie stukjes, maar over het algemeen prima vermaakt!
1,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 10:00 uurGrote tegenvaller.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 november 2010, 3:59 uurWat krijg je als je het fantastische nummer "Hocus Pocus" van Focus (Nederlands trots in de jaren '70 met supergitarist Jan Akkerman en Thijs van Leer!!) kruist met Wallace & Gromit?
Dit dus:
Youtube
2,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2010, 21:15 uurZoutloze grapjes.
Het zijn vooral de grapjes, met uitzondering van een aantal volwassen knipoogjes, die nogal zoutloos aan de kijker voorbij trekken. Alsmede het geforceerde cliché-geactie op het einde dat enige opgebouwen sfeer doet vergeten. Alle adembenemende klei-animaties ten spijt.
Redelijk.
4,5
[permalink] geplaatst op 20 maart 2011, 2:33 uurRazend knappe "grote mensen" animatie met spannig EN humor. Net gezien op SBS6. Danig onder de indruk...
Let op de verwijzingen naar verschillende klassiekers!!!
3,5
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 10:04 uurDe eerste kennismaking met Wallace & Gromit voor mij. Dat is me overigens goed bevallen. De film is erg grappig, Wallace is een maf personage met af en toe zijn gekke actie's en opmerkingen. Erg leuk.