132.202 gebruikers | 83.078 films | 30.189 regisseurs | 3.421.646 berichten | 4.775.173 stemmen

locatie: Films » Kes (1969) » Info

Drama
110 minuten

geregisseerd door Ken Loach
met David Bradley, Freddie Fletcher en Lynne Perrie

Billy Casper komt uit het armoedige gedeelte van Barnsley. Op school kan hij zich niet concentreren en hij wordt regelmatig in elkaar geslagen door zijn broer. Op een dag echter vindt hij een 'Kestrel', een wilde vogel, en een andere kant van zijn karakter wordt er door aangewakkerd.

Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2011, 15:12 uur
Mooie film... vooraf niets over gelezen. In een opwelling naar Filmhuis gegaan. Toen ik Colin Welland zag had ik wel een idee dat het een oude film moest zijn, maar had geen idee dat de film uit 1969 was. Grappig om David Bradley - Billy Casper - als volwassen vent te zien. Het was een mooie film. Je hoorde op het einde van de film wel iedereen zeggen.... he.? Je verwachtte toch nog net iets meer. Anyway. Goede film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2011, 19:35 uur
Querelle schreef:
Valt me op dat de meeste mensen meer drama en karakterontwikkeling verwachten terwijl ik de film juist zo goed vind omdat het nergens opdringerig wil zijn in het uittekenen van de situatie. Waardoor het niet sentimenteel en melodramatisch overkomt. Het is een hele simpele film en daarom maakte hij zoveel indruk bij mij.

Spijker op zijn kop. Neem daarbij dat de film af en toe ook ontzettend grappig is. Vond het alleen net iets te lang duurde.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 14:03 uur
Kes vliegt weer rond. Onder andere in LUX-Nijmegen. Geen idee waarom trouwens.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 14:06 uur
Weer? Deze heeft nooit in de Nederlandse bioscopen gedraaid omdat Loach hier destijds nog geen grote naam was, en nu hij gerestaureerd is een mooie gelegenheid dit alsnog te doen. Ik juich dit van harte toe! Wij hebben hem inmiddels geboekt :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 14:10 uur
Redlop schreef:
Kes vliegt weer rond. Onder andere in LUX-Nijmegen. Geen idee waarom trouwens.

Kes zat ook in het trailerblok voor the Artist in LantarenVenster. Aparte gewaarwording...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 14:11 uur
Hannibal schreef:
Weer? Deze heeft nooit in de Nederlandse bioscopen gedraaid ...

Klopt en zo nog 401.230 films. Maar goed, Kes is dus gerestaureerd. Leuk, ben benieuwd of er publiek of afkomt. Als ze voor Kes zelf gaan, komen ze bedrogen uit want de vogel komt amper in beeld.

Maar het werkelijke antwoord is kennelijk vanwege de 75ste verjaardag van Ken Loach. KLIK

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 14:15 uur
Mensen komen niet voor de vogel. Het publiek kent intussen de films van Ken Loach, en het blijkt dat hij voordat hij erg bekend werd ook een paar hele aardige films heeft gemaakt, die de moeite waard zijn. Het zal geen storm lopen, snap ik ook wel, maar ik vind het wel leuk als er af en toe zoiets wordt gedaan in een aantal bioscopen.

EDIT: En zeker voor zijn verjaardag :)