132.194 gebruikers | 82.852 films | 30.189 regisseurs | 3.421.354 berichten | 4.774.832 stemmen

locatie: Films » High Sierra (1941) » Info

Film noir / Drama
100 minuten

geregisseerd door Raoul Walsh
met Humphrey Bogart, Ida Lupino en Joan Leslie

Kort nadat de ervaren bankrover Roy 'Mad Dog' Earle uit de gevangenis wordt ontslagen, trekt hij op met de twee vrij jonge criminelen Red en Babe. Roy leert ook de voormalige danseres Marie kennen, de aantrekkelijke vriendin van de gewelddadige Red. Roy, Bob en Red zijn van plan een hotel te overvallen. Onderweg naar Californië leert Roy de jonge Velma, dochter uit de arme familie Baughmam, kennen. Terwijl Marie verliefd wordt op Roy, krijgt hij steeds meer interesse in Velma en hij betaalt zelfs de operatie van haar klompvoet. De overval op het hotel gaat fout door de onervaren Red en Babe. Roy vlucht met Marie de Sierra Mountains in. Wanneer Roy er achter komt, dat de politie hem op de hielen zit, zet hij onderweg Marie uit de auto.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 13:03 uur
Nogal een teleurstelling. Bogart heeft al beter gedaan en het verhaal is niet zo echt speciaal. En het acteerwerk is echt wel droog, zelfs voor een film-noir. Het slot maakt veel goed, maar de rest ontbreekt het wat aan een vlot tempo en verloopt de film met horten en stoten. Hier had meer in gezeten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 11:38 uur
Ik ben het wel eens met de meeste berichten hier. High Sierra is een fijne Film-Noir. De film kent een mooi opbouwend verhaal, wat prima geschreven is door John Huston. Humphrey Bogart zet hier dan ook weer een magistrale acteeprestaties neer. Ik kan nu wel met volle zekerheid zeggen dat het zo langzamerhand mijn favoriete acteur is. Die man kon acteren zeg. Ben het er ook wel mee eens dan zonder hem deze film wel minder was. Ida Lupino deed het naar mijn mening ook gewoon prima. Ondanks dat ik dus een een uitstekende film vond, had ik er misschien stiekem toch ietsje meer van verwacht. Raoul Walsh regisseerde al een van mijn favoriete films, en samen met Bogart in de rol, had ik erg hoge verwachtingen. Verder kent de film dan ook mooi camerawerk en een sterk einde. Beetje jammer dat ik het personage van Bogart niet zo heel interresant vond. Roy ''mad dog'' Earle krijgt niet heel erg veel diepgang mee.

Verder was High Sierra een sterke Film-Noir, met een goeie Bogart. Heb betere Noirs gezien, maar mede dankzij het sterke camerawerk en het rustige verhaal (en het acteerwerk natuurlijk), zijn de 3,5 sterren binnen.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

High Sierra (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

High Sierra (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

High Sierra (€ 9,50)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 13:59 uur
Zag afgelopen week de DVD bij diverse postagentschappen in de graaibak voor € 2,50.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 15:42 uur
Welke uitgave? Ik heb die van de Classic Cinema collection.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2010, 18:18 uur
Ik heb een tijdje terug de Warner Bros.-uitgave gekocht. Ook inderdaad uit een graaibak, én voor €2,50. Het betrof deze voorkant.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2010, 19:32 uur
Harco schreef:
Klopt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 16:17 uur
Degelijke Film-Noir met genoeg spanning en de nodige, wat oppervlakkige romantiek. Sterk verhaal omringt met prima spelende acteurs.