134.883 gebruikers | 85.680 films | 31.041 regisseurs | 3.507.188 berichten | 4.928.484 stemmen

locatie: Films » The Brain (1988) » Info

Horror
94 minuten

geregisseerd door Ed Hunt
met Tom Bresnahan, Cynthia Preston en David Gale

In the Brain wordt Tom Majelewski naar een bekend instituut voor psychologisch gezonden omdat hij zich op school nogal misdragen heeft. Zonder dat hij het weet wordt hij betrokken bij experimenten die er voor moeten zorgen dat ze het menselijk brein onder controle kunnen krijgen.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2007, 20:37 uur
Nog geen reacties bij deze film, waarschijnlijk omdat deze film niemand is opgevallen en terecht. In 1988 was ik wederom helemaal gefascineerd door de cover, hier niet in kleur te bewonderen, dat is jammer maar ik denk ook dat het lastig is om ook maar iets over deze film te vinden. Het is al heel wat dat deze film in de databank van moviemeter mag!
Om even wat steekwoorden te geven deze film is miserabel, armlastig, misleidend, onvolgbaar, amateuristisch en slaapverwekkend. Ik ervaar deze film als een soort hobbyfilm van een vriendenkring die een partij schuimrubber hebben om op te maken. Ik weet niet meer hoe het zat met de acteerprestaties, maar de cast, kom op zeg een vent die eruit ziet als bijna dertig jaar oud die nog een high school hunk speelt, wat geloofwaardig. Van deze flim moet je ver weg blijven, alhoewel ik er zeker van ben dat niemand deze film ooit nog zal tegenkomen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2009, 1:37 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Typisch een geval van een film die zo slecht is dat hij weer goed wordt. Eigenlijk is alles aan deze film slecht. De acteurs, de regie, het verhaal, de effecten en de muziek. Maar toch is het een zeer grappige film.
Het feit dat een enorm brein een stadje probeert te hypnotiseren, geholpen door David Gale (uit Re-Animator) als buitenaardse doctor, is al een 3,5 waard. Zelfs een te lange achtervolgingscene kan daar niets aan veranderen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2009, 13:05 uur
Fijne pulp uit de 80er jaren!

Toffe effecten, een goed plot, toffe muziek, David Gale en een topless zusterje! Bij het herzien van deze film ergens in de toekomst
kan ie alleen maar beter worden.

Heb 'm op video (sinds kort ook weer in de videobanden) en
hoop op een Special Edition op DVD, want dat verdient deze
The brain!!!!!!!

Dikke 3,5 ster

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2009, 16:44 uur
Nu wil ik hem toch wel erg graag zien! :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2009, 12:18 uur
Geweldige film.

Acteerwerk, dialogen, plot, soundtrack en The Brain. Alles was hilarisch fout. De sfeer was geweldig en het eind briljant.

Dat monster zag eruit als het ultiem kwaadaardige hoofd van Jabba de Hutt.

Geniaal vermaak deze film. Dikke 4 sterren.