134.885 gebruikers | 85.682 films | 31.041 regisseurs | 3.507.216 berichten | 4.928.538 stemmen

locatie: Films » Begotten (1990) » Info

Horror / Fantasy
78 minuten

geregisseerd door E. Elias Merhige
met Brian Salzberg, Stephen Charles Barry en Donna Dempsey

Begotten is een constant pulserende zwart-wit nachtmerrie zonder dialogen over een destructief heidens ritueel in een kaal landschap. Met God, Moeder Aarde en de Zoon van de Aarde in de hoofdrollen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2011, 18:59 uur
Wat een bijzonder werkje. Het is moeilijk om de juiste woorden ervoor te vinden.
Dit had zo perfect kunnen zijn. Deze film is zo hypnotisch. Het constante geluid is verschrikkelijk en prachtig. De bewegingen zo demonisch. Absoluut prachtig. Een nachtmerrie, zo zou ik het noemen. Mocht ik in een God geloven, dan zou ik in deze geloven. Een walgelijke soort als de mens kan alleen op deze manier ontstaan zijn.

Helaas duurt de film veel te lang. De beginscène is fantastisch en boeit iedere seconde, hierna kakt de boel aardig in. Het gegorgel (?) tussendoor brengt wat variatie aan en de vergelijking met 3 guys 1 hammer is snel gemaakt, wat de boel nog net wat meer luguber maakt.

Was hier een film van 40 minuten van gemaakt, had hij de volle mep van me gekregen. Na 30 minuten begonnen mijn gedachten aardig af te dwalen en voor ik het wist had ik 15 minuten gemist en sliep ik bijna. Voortaan zet ik Begotten op als ik niet in slaap kan vallen. Wie weet wat voor interessante dromen daaruit voortkomen.

Voor de eerste 25 minuten zou ik absoluut 5* geven, helaas blijven er dan nog 53 minuten over.. 3* voor deze unieke, prachtige film die helaas te lang duurt.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 16:46 uur
Natuurlijk weer van dat arty farty gedoe van één of andere postmoderne clown. Hier kon ik echt niets mee. Akkoord, een film maken is geen sinecure, maar als je te weinig geld hebt om goeie acteurs, een goeie sound en deftige cameramannen te betalen, hoef je toch niet alles te verdoezelen door ze niet te laten spreken en door het geheel zo donker mogelijk te maken in de hoop dat we niet zien wat voor een nihilistisch scharminkel zijn verhaal feitelijk is. :r

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 18:39 uur
Raar. Heb deze een half uur gekeken en daarna weer afgezet. Kon het echt niet meer aan. Me ogen deden zeer van de beelden. Een Tetsuo vind ik dan origineel maar dit is gewoon niet om aan te zien IMO.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 0:29 uur
Corcicus schreef:
Natuurlijk weer van dat arty farty gedoe van één of andere postmoderne clown.
Inderdaad zeg, wanneer houden dat soort figuren in de periferie eens op te denken dat ze het beter kunnen dan Hollywood! 8|

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 12:29 uur
Laten we onze zegeningen tellen dat er, thank God!, nog mensen zijn, eigenzinnige, originele individuen (in de periferie, ja), die denken dat ze het beter kunnen dan Hollywood. En soms ook nog zijn!

was getekend,

Ik Doe Niet Moeilijk

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 13:08 uur
Over wat hebben jullie het in hemelsnaam? Het is toch niet kiezen tussen dit soort crap en populaire hollywoodproducties? Dat is als kiezen tussen de pest en cholera.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2011, 1:07 uur
Hier kon ik echt helemaal niets mee. Leuk als experiment van 5 minuten, maar uitgerekt tot deze lengte enkel pretentieus en vooral oninteressant.