My Cousin Vinny (1992)

geregisseerd door
Jonathan Lynnmet
Joe Pesci,
Marisa Tomei en
Ralph MacchioDe New Yorkse tieners Bill en Stan reizen door het zuiden. Wanneer ze per ongeluk iets meenemen uit een winkel zonder te betalen worden ze opgepakt voor een moord die ze niet gepleegd hebben. Ze kunnen geen advocaat betalen,en dus bellen ze de oom van Bill (Joe Pesci), die zegt advocaat te zijn en samen met zijn verloofde (Marisa Tomei) naar het zuiden afreist. Zijn talenten in de rechtszaal blijken echter een stuk minder te zijn dan hij de jongens deed denken.
[permalink] geplaatst op 8 november 2007, 13:04 uurCastor Troy schreef:
Gister gezien, onderhoudende komedie met hilarische momenten. Vooral die uitleg tijdens het verhoor over die grutten.
De acteurs leven zich lekker in hun rollen, maar een oscar is zéér overdreven.3*
Heeft deze film dan wel een Oscar gewonnen

(wat overigens zeer terecht zou zijn)
4,5
[permalink] geplaatst op 29 januari 2008, 21:09 uurVind dit toch een van de betere komische films die ik de laatste 20 jaar heb gezien. Heerlijk acteerwerk, schitterende dialogen en ik heb nog moeten lachen ook (en dat gebeurt me niet al te vaak bij het kijken van al die zogenaamde komische films). Geweldig die scene waar onze "KarateKid" verhoord wordt voor het stelen van een blikje tonijn, of was het voor het plegen van een moord ? Gewoonweg schitterend !
3,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2008, 2:27 uurGewoon een leuke film om een avondje naar te kijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2008, 3:18 uurSamen met Groundhog day mijn favoriete comedie. Geweldige film, waarin Joe Pesci laat zien dat hij een zeer veelzijdig acteur is. Zoals eerder vermeld zijn de scenes waarin hij en zijn vriendin om steeds een andere reden vroeg worden gewekt hilarisch.
Hele fijne film, waar ik erg van heb genoten. 4 sterren van mij (3,14 is wel laag voor deze film trouwens).
3,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2009, 16:26 uurHele leuke film. Het verhaal is niet zo heel diepgaand maar de humor is erg goed. Joe Pesci is geweldig als ook Maris Tomei. Verder een pluim voor de rechter die heel goed wordt neergezet!
Absoluut een aanrader
5,0
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2009, 2:15 uurheb de film net gezien en ja het is een hele leuke film
er zitten stukken in waar ik om heb zitten lachen, dit is een van de top films van joe pesci
maar dat is mijn mening
Ik zou hem iedereen aanraden
ik geef hem 5 sterren
[permalink] geplaatst op 3 januari 2010, 1:13 uurHeb de film al een paar keer gezien. Meesterwerk en brilliant geacteerd. Welverdiend 4 Sterren
2,0
[permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 20:04 uurbeetje flauwe komedie
[permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 15:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLeuk filmpje inderdaad! Ik zat met de hele tijd af te vragen 'is dat nu Marisa Tomei!? En inderdaad, hier zie ik dat ze het is. Helaas heb ik het eerste half uur gemist, en misschien is het me daarom onduidelijk waarom Pesci van naam moet (?) verwisselen. Ook de titel is mij onduidelijk. My Cousin Vinny? Wie is Vinny in hemelsnaam?
4,0
[permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 14:53 uurWat een film geweldige humor en dialogen.
Zeer goed verhaal en prachtig geacteerd.
1,0
[permalink] geplaatst op 10 april 2010, 19:37 uurVond er niet veel aan deze film. Droge humor, dus je kan er geraakt door worden of niet. Deed bij mij gewoon niets. Geen slechte film maar kon er gewoon niet om lachen.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2010, 11:56 uurGewoon een lekker luchtig zaterdag/zondagmiddag filmpje waar je erg van kan genieten.
Zoals 606 als zei vind ik ook de humor en de dialogen erg goed gedaan...
Als je zit te wachten op een meesterlijk script kan de film nog wel eens tegenvallen,maar als je ook maar 5 min naar de stijl van de film kijkt weet al meteen dat deze film niet al te serieus in elkaar is gezet en puur is om te vermaken...niet meer en niet minder dan dat..
Ik vond hem leuk..
3,5
[permalink] geplaatst op 18 april 2010, 15:32 uurLeuke rechtbank film met een erg sterke Pesci. Jammer dat die man nog zo weinig films doet. Ook zijn verloofde Marisa Tomei levert een fijne acteer prestatie af. Grappig om te zien hoe hij zonder kennis van een advocaat zijn neefje en vriend moet vrijpleiten voor een moord die ze niet gepleegd hebben. Erg geestig dat hij totaal geen idee heeft hoe het er in de rechtszaal toegaat. Deed me veel denken aan het later gemaakte en even leuke Find Me Guilty.
3,5 ster
[permalink] geplaatst op 19 april 2010, 13:32 uurPascaL schreef:
beetje flauwe komedie
En je hoofd te zien heb je ook geen gevoel voor humor.
Je lijkt me meer iemand voor SAW 3
4,0
[permalink] geplaatst op 9 september 2010, 0:08 uurBest leuk, film wordt gedragen door Pesci. Die kun je dat wel toevertrouwen.
[permalink] geplaatst op 16 februari 2011, 10:24 uurwess16 schreef:
Best leuk, film wordt gedragen door Pesci. Die kun je dat wel toevertrouwen.
Ben ik het niet mee eens, de film is erg goed, en niet alleen door een geweldige Pesci, maar ook door "de karate kid" (weet zijn echte naam niet meer) hij is ook erg grappig, ook Malisa Tomei is erg goed. De rechter en de 1ste advokaat vind ik ook brilliant gevonden, maar Pesci steelt de show
4,5
[permalink] geplaatst op 15 maart 2011, 16:34 uurZe (Marisa Tomei) kreeg ook niet voor niks de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 2:51 uurWas destijds best een leuke misdaad komedie met sterke rollen van Joe Pesci en Marisa Tomei die dankzij deze film min of meer doorbrak. En wat zag ze er heerlijk en aandoenlijk uit in deze film. Het verhaal is best aardig en er valt ook geregeld te lachen en dan vooral natuurlijk om Joe Pesci die in het begin heerlijk onwennig als advocaat in de rechtszaal staat te schutteren. Natuurlijk is de film ook behoorlijk cliché en in het tweede gedeelte ook wat flauw want het laat zich natuurlijk makkelijk raden hoe de film zal aflopen.