Ellis in Glamourland (2004)

506 stemmen | gemiddelde 2,66
Nederland
Komedie /
Romantiek100 minuten
geregisseerd door
Pieter Kramermet
Linda de Mol,
Joan Collins en
Chris TatesFilm over een vrouw die meedoet aan een cursus om een miljonair te leren versieren. Zij kent weinig scrupules, en haar medecursisten al helemaal niet. Schaamteloos zetten zij hun nagels in rijke heren op de golfclub, op cocktailparty's en familiefeesten. Als Miljonair Meindert toehapt lijken bijna al haar problemen opgelost...
1,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2010, 18:17 uurSuf, voorspelbaar en gemakzuchtig. Linda de Mol speelde nog wel aardig.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 mei 2010, 16:30 uurWeer een keer herzien en ik doe 'm een halve punt omhoog. Afgezien van die vreselijk irritante Ruben van der Meer ben ik toch elke keer weer blij verrast hoe leuk dit is. Niets diepgaands en haalt het bij lange na niet bij het latere Alles is Liefde, maar kan zich met gemak meten met alle andere Amerikaanse romkoms van de laatste jaren. En wat is Joan Nederlof toch geweldig. 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2010, 13:31 uurDe film uit 2004 ziet er ouder uit dan hij is, het lijkt wel begin jaren 90 soms.
Het is wel een feel-good movie.
Kijkt lekker weg, niet teveel nadenken.
1,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 23:06 uurNederlandse films, ik ben er niet altijd een even grote fan van. Sommige films zijn aardig, andere films vergeet ik het liefst direct. Ellis in Glamourland is daar één van. Ik krijg al jeuk bij het zien van Linda de Mol, dus die 100 minuten waren best een kwelling voor mij.
Het zit boordevol cliché's, wat in principe niet erg hoeft te zijn wanneer het op een leuke manier gebracht wordt, maar ook dit was niet het geval. De personages zijn standaard en liggen er metersdik bovenop. Het over-the-top gevoel is sowieso erg hoog in Glamourland, maar enfin. Waarschijnlijk had ik deze film gewoon aan me voorbij moeten laten gaan, maar ergens had ik de stille hoop dat ik mevrouw de Mol nog eens zou kunnen waarderen, dat ik eens om haar zou lachen. Helaas moet ik deze hoop laten varen, want ik vind haar nog steeds niks en het zal ook niet snel veranderen.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 8:02 uurIk was niet zo onder de indruk van deze film. Ik vond het acteerwerk van bijna alle acteurs maar matig. En het verhaal vond ik ook niet erg bijzonder. Op zich was er redelijk chemie tussen de Mol en Tates maar ook dat mocht niet baten. Het is geen slechte film maar ook geen hoogvlieger.