Risky Business (1983)

geregisseerd door
Paul Brickmanmet
Tom Cruise,
Rebecca De Mornay en
Joe PantolianoDe ouders van een tiener uit Chicago verlaten hun huis in de buitenwijken voor een vakantie, en de tiener maakt goed gebruik van z'n vrijheid. Wanneer een tripje in zijn vader's Porsche uitdraait in een plotselinge noodzaak voor een grote som geld krijgt hij dit op een creatieve manier bij elkaar.
2,0
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2009, 23:22 uurvoorspelbaar tienerfilmpje.
[permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 20:32 uurmissl schreef:
voorspelbaar tienerfilmpje.
Alles behalve, deze film is me juist heel goed bevallen!
Alleen aan het verzorgde intro kon je al zien dat het geen 13 in een dozijn film ging worden.
Natuurlijk kent deze film ook clichés met puberale grappen enzo, maar dat kan je ook wel verwachten met een plot als dit!
Op het einde na vond ik de film niet voorspelbaar en zette hij een sterke sfeer en daarbij een sterke indruk neer als geheel.
Tom Cruise zat echt helemaal in zijn rol en het leek hem wel op het lijf geschreven!
Kortom: Zeer vermakelijk filmpje met een leuk plot en een goed uitgewerkt geheel(op het einde na gelaten)
4 sterren.
[permalink] geplaatst op 7 december 2010, 17:15 uurSluit me aan bij Mescaline; dit is een geweldige film, met Tom Cruise in de rol van zijn leven. Ken eigenlijk geen betere tienerfilm uit de jaren '80. Volgens mij heeft John Hughes ook goed naar deze film gekeken voor hij Home Alone en Ferris Bueller schreef. Maar Risky Business is toch een stuk gedurfder en leuker.
De prijs van de zonnebril die Cruise in deze film draagt (de Ray-Ban wayfarer) steeg trouwens met 2000% na uitkomen van deze film

3,0
[permalink] geplaatst op 14 februari 2011, 10:57 uurLeuke 80's film met nog een piepjonge Tom Cruise. Kijkt aardig weg!
2,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 9:13 uurVerteerbaar filmpje, met een prima 80's Sfeertje. Tom Cruise zit wel aardig in zijn rol, en de film kijkt makkelijk weg. 2,5 Ster.
5,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 15:46 uurEén van mijn favoriete films allertijden. Eentje met een typisch jaren 80 sfeertje waar ik van hou en die ook best veel heeft betekend in die tijd.
Heb deze dus al meermaals bekeken en verveelt me nooit. Dit door het leuke verhaal wat ongetwijfeld later tot de Home Alone films heeft geleid, de scenes die tot echte klassiekers uitdraaiden (de onderbroek dans, de Ray-Ban momenten) en natuurlijk de sterke soundtrack met ondermeer muziek van Prince, Muddy Waters en Phil Collins.
Heel goeie film dus! Zeker kijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 15:00 uurLichtvoetige komedie die m.i. ook te zien valt als milde parodie op de kapitalistische jaren tachtig en Reaganomics, waarin een goede opleiding en een hoog salaris (nog) gewaardeerd werden boven alle andere waarden. Mooi tijdsbeeld wat dat betreft.
Film is onderhoudend en grappig met melancholieke ondertoon, vooral benadrukt door de contemplatieve soundtrack van Tangerine Dream.”Time of your life, huh kid?”. 4*
3,0
[permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 21:23 uur'k had hier al eens een stukje van gezien en nu eens een volledige kijkbeurt. 'k vond het geen misse film en toch de moeite om eens gezien te hebben, maar toch ook niet meer dan dat.
De cast zat wel goed en ook de soundtrack mocht er gerust zijn.
Het verhaal wist me wel te boeien en af en toe was het zelfs grappig. Toch ben 'k niet direct van m'n sokken geblazen.
Leuk om eens gezien te hebben.
[permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 11:02 uurNoir schreef:
Geheel mee eens. En dan ook nog de geweldige outfits die voorbij komen. Onderschatte film dit!!
Bedankt Chuck Taylor voor de aanrader!
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 19:17 uurUiterst sfeervolle film met een piepjonge Tom Cruise die de week van zijn leven beleeft als zijn ouders op reis gaan. Het script - alles begint en eindigt met een glazen ei - zit knap in elkaar en levert enkele memorabele scènes op. De lage waardering zal wellicht met het gezapige tempo te maken hebben, iets wat in mijn ogen de film juist naar een hoger niveau tilt. De cinematografie van Brickman is bij wijlen prachtig, de terecht gelauwerde songs van o.a. The Police, Prince en Phil Collins zijn dat ook, maar de muziek van Tangerine Dream in combinatie met dromerige beelden verdient eigenlijk meer krediet dan hier wordt toegekend. Rebecca De Mornay die sporadisch uit de kleren gaat en wulps haar perfecte borsten toont maakt het compleet. Kortom, een rasechte eighties sfeerschets die een instant klassieker hoort te zijn. Mijn favoriete scène: Cruise en De Mornay die in een lege, rijdende metro vrijen onder de drums van Collins - magie.