¡Three Amigos! (1986)

geregisseerd door
John Landismet
Chevy Chase,
Steve Martin en
Martin ShortMexico, 1916. Het arme dorpje Santa Poco wordt geteisterd door de moorddadige bende van El Guapo. De mooie dorpsbewoonster Carmen hoopt op de hulp van de '3 Amigos' om hen te bevrijden van deze bandieten. Ze kent deze mannen van het witte doek en stuurt hen een telegram. De 3 Amigos zijn de drie Hollywoodacteurs Lucky, Dusty en Ned, die in hun films het kwaad bestrijden en natuurlijk ook overwinnen. Ze werden zopas door filmmagnaat Flugelman ontslagen en zijn dan ook blij met het telegram dat zij interpreteren als een uitnodiging om in Santa Poco op te treden. In Mexico aangekomen denken de drie acteurs eerst dat hun tegenstander El Guapo ook een acteur is. Maar al snel komen ze tot het besef dat ze ditmaal met echte boeven af te rekenen hebben.
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2007, 13:39 uurik vond m wel lachen as ik me goed herhinner
3,0
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2007, 1:49 uurLeuk weer eens een keer terug te zien. Soms zo flauw dat het toch weer leuk wordt.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2007, 21:02 uur0,5 ster voor die 3 kwibussen met hun mooie kostuums, 0,5 ster voor die mooie Mexicaanse en 0,5 ster voor die bandieten.
Vandernagel
[permalink] geplaatst op 9 december 2007, 12:00 uurViel mij reuze mee deze film. Flauw maar toch grappig. Of misschien was ik gewoon in een melige bui.
3,0 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2007, 12:34 uurDeze film is voor mij jeugdsentiment. Hoewel de film zeker een aantal slappe momenten bevat, is het toch een zeer ondergewaarde komedie.
Hoogtepunt: Oh, great. You killed the invisible swordsman!
3,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2007, 16:30 uurHij is leuk.
Af en toe wat flauw maar leuk verhaal en veel humor.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 juli 2008, 18:23 uurJohn Landis heeft in zijn loopbaan een aantal leuke films gemaakt: Trading Placing, Spies Like Us, Coming To America,... maar deze komedie was toch wel minder geslaagd. Steve Martin weet echt op geen enkel moment grappig te zijn. Hij was dat trouwens ook al niet in de remake van "The Pink Panther." (Peter Sellers draait zich waarschijnlijk om in zijn graf; en er komt nog een vervolg!!!) Het scenario van de "Three Amigos" is flinterdun en dat kan door niets of niemand weggestopt worden. Helaas!
aerts007
[permalink] geplaatst op 30 september 2008, 13:35 uurNormaal kan ik niet zo vlug lachen met een film,deze was bij momenten (voor mij althans) best te pruimen!
3,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2008, 19:10 uurDe SNL humor moet je een beetje liggen, maar Landis maakte na Spies Like Us wederom een luchtig en vermakelijk filmpje die voornamelijk door de cast wordt gedragen. Het verhaal heeft opnieuw weinig om het lijf. Chase en Martin doen hun best, maar dit is duidelijk niet hun beste film. Redelijk.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2008, 19:23 uurdamn dat is lang geleden dat ik deze gezien heb. heb hem dus niet recent gezien maar van hetgeen ik nog weet was hij voor die tijd echt enorm leuk
4,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2009, 21:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenstreeter schreef:
Deze film heeft zo veel grappige momenten, maar ik vind het beste moment de scene waarin El Guapo een trui krijgt voor zijn verjaardag. Mee eens?
Goeie keus streeter, maar ook de Singing Bush is wat mij betreft een kanshebber. "Excuse us, are you the singing bush?"
2,0
[permalink] geplaatst op 4 april 2009, 17:38 uurMet Chase, Martin en Short heb je een droog en flauw trio in huis. Met de nadruk op flauw want dat was deze film wel heel erg. Ik hou altijd van flauwe films, niet dat ze heel goed zijn maar altijd wel grappig. ¡Three Amigos! zorgde maar een enkele keer voor een glimlach op mijn gezicht. Ik vond de drie heren ook niet echt op hun sterkst. Nog iets wat me opviel in negatief opzicht was wanneer ze in de woestijn gingen overnachten. De decors waren op dat moment wel heel erg nep. Een paar leuke scenes zorgen dan toch voor 2*.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 april 2009, 22:16 uurIk heb deze film als kind wel tig keer gezien met mijn broer en zus samen ,dan gingen we naast elkaar staan en dan deden we het dansje van de Tree Amigos,hahaha
5,0
[permalink] geplaatst op 13 april 2009, 22:50 uurDeCol schreef:
Volgens mij was dat juist de bedoeling, maar blijkbaar is dat aan je voorbijgegaan. Ook de muziek van Randy Newman, die niet al te goede filmmuziek maakt, was sterk aangedikt.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 juli 2009, 22:11 uurGewoon lekkere onnozele humor met een sterke spelende Chevy Chase en vooral Steve Martin. Het verhaal was ook nog eens aardig.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 juli 2009, 14:20 uurAardige komedie, met leuke rollen van chase, short en martin. het verhaaltje is flinterdun, maar de film is bij vlagen grappig. 2,5 sterren.
[permalink] geplaatst op 14 juli 2009, 14:40 uurDragQueen schreef:
Hier heb ik niets aan toe te voegen. Gewoon een leuke komedie waarin het verhaal ontzettend simpel is, maar de grappen zijn geslaagd. Ook een leuke cast.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 11:19 uurDe film puilt uit van de vooral erg melige humor, maar mijn lachspieren maken overuren telkens wanneer ik deze komedie western weer bekijk.
Ik heb nooit een grappigere film met een van de drie hoofdacteurs gezien.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 november 2009, 12:06 uurDe film is geen moment echt grappig. Toch niet echt vervelend om te kijken. 2,5 *
1,5
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 18:12 uurNa het merendeel aan positieve reacties hier was ik toch eerder teleurgesteld in deze film. De paar ontmoetingen met El Guapo waren doordrongen van een enorme saaiheid. Deze actiescènes werden duidelijk niet al te goed geparodieerd. De knipoog naar de achtergronden in oude westerns, het ogenblik waarop Short en Martin naar water verlangen en Chase ten overvloede blijft drinken en de zingende struik waren uitzonderingen.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 19:22 uurLeuk voor op de zondagmiddag, sommige grappen waren nu eenmaal echt wel geslaagd.
[permalink] geplaatst op 24 februari 2011, 13:37 uurbest wel een geinige film
3,0
[permalink] geplaatst op 12 maart 2011, 20:10 uurHeerlijke film die normaal staat aangegeven, western komedie.
Leuk verhaal dat ook nog spannend word, paar saaie scènes maar daar kom je wel mee overweg.
Beter dan recente westerns die niet weten wat voor een kant ze op willen.
Hartelijk gelachen en me prima vermaakt.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 22:16 uurDwaze dialogen.
Het van de legendarische Amerikaanse TV-serie 'Saturday Night Live' bekende trio duikt op in deze aardige komedie van Landis, over een drietal acteurs op avontuur off-screen. Het grappige is dat ze denken zich in een toneelstuk te bevinden, hetgeen een aantal goede grappen oplevert. De film wordt vooral gedragen door de drie komieken een aantal dwaze dialogen.
Goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 1:37 uurMelige film. Lekkere clowneske onzin dat soms een tikkeltje te flauw is. 3*