134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.925 berichten | 4.928.092 stemmen

Addams Family Values (1993)

Addams Family Values (1993)
617 stemmen | gemiddelde 2,67
mijn stem:
12 jaar angstVerenigde Staten
Komedie / Familie
94 minuten

geregisseerd door Barry Sonnenfeld
met Anjelica Huston, Raul Julia en Christopher Lloyd

Oom Fester vindt de ware liefde in Debbie, die de nieuwe babysitter is van de familie Addams, ingehuurd om op de pas geboren kleine Pubert te passen. Debbie heeft haar oog op Festers geld, maar eerst moet ze hem scheiden van de rest van de familie.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2007, 18:28 uur
Duidelijk de leukste van de twee

Deze stond me nog wel goed bij. Ook tig keer op tv geweest geloof ik. Maar toch wel weer leuk om weer eens te kijken, moet toch wel redelijk tijdje zijn geweest dat ik deze voor het laatst heb gezien.

Vooral het kamp gedeelte blijft meesterlijk. Sowieso is Wednesday het leukste karakter, echt heel sterk gespeelt door Ricci. Erg leuk wanneer ze Disney films moeten kijken in een hut. Het begin is ook erg leuk. "They had sex"

Blijft een leuke kinderfilm, uiteraard mag het visueel iets beter. Wat meer contrast van dat soort dingen.
Maar toch genoeg voor een leuke 3.5 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2007, 0:16 uur
Not your ordinary kind of family

Na 'The Addams Family' kwam 'Values', en lichtjes tegen de verwachtingen in slaagt Sonnenfeld met brio in het behouden van de heerlijk tegendraadse en macabere humor die deze familie in het eerste deel rijk was.

Elk personage steelt op eigen charmante wijze de show, alsook production designer Ken '007' Adam, die met zijn expressieve decors het macabere karakter van 'Addams Family Values' extra benadrukt.

Later zette Sonnenfeld nog tweemaal zijn tanden in het 'Men in Black' concept, maar daar wist hij zelden tot nooit een dominante en excentrieke sfeer naar voren te brengen, zoals dat in beide 'Addams Family' films meer dan het geval was.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Addams Family Values (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Addams Family Values (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Addams Family Values (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2008, 14:34 uur
Net als deel 1 eigenlijk. Iets ander verhaal maar op dezelfde manier leuk!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2008, 9:54 uur
waarom mot die film nou weer zo laat komme...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2008, 14:49 uur
Ik blijf dit gewoon leuk vinden, prachtig die typetjes :D

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2008, 18:35 uur
haha vooral die kinderen zijn erg grappig. vind dit deel mischien nog wel leuker als deel 1

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2008, 22:41 uur
Ik had de gedachte dat dit misschien wel leuker zou worden dan deel 1. Deel 1 blijft echter wel de leukste, hoewel de grappen hier wel ietsje leuker zijn. Toch net een half puntje minder, en dat komt vooral door mrs Cusack, die met haar vreselijke kinderachtigheid alle leuke momenten vreselijk onderuit haalt. Christina Ricci is op haar manier schattig. Raul Julia is op z'n element. Twijfel nu toch wel of ik niet nog een half puntje erbij moet tellen... Maar die vreselijke Debbie blijft door m'n hoofd spoken. 3* zijn wel voldoende.

film master
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2008, 22:44 uur
leuke vervolg, maar de onderwerp lijkt bijna precies op die van deel1

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juni 2008, 17:51 uur
Eén van mijn favoriete films aller tijden!
Ik hou wel van het donker en humoristisch sfeertje van de film!
Jammer genoeg heb ik de eerste Addams Family film uit 1991 nog niet gevonden op DVD...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2008, 16:42 uur
Geweldige film, een van mijn favorieten!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2008, 15:49 uur
Geweldige film, jammer dat hij zo kort is. Van mij mocht Fester wel een kleinere rol in deze film, want in de eerste heeft hij ook al een grote rol. 4,5 sterren ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2008, 15:50 uur
Kim008 schreef:
Eén van mijn favoriete films aller tijden!
Ik hou wel van het donker en humoristisch sfeertje van de film!

Volgens de verkoper van de Free Record Shop bestaat die niet.
Op verschillende e-commerce sites kan ik hem ook niet vinden.
Ik denk ook niet dat ie al op DVD uit is of nog komt.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2008, 18:27 uur
Het probleem bij jeugdsentiment is dat het bij herbekijken veelal tegenvalt. Zo ook bij deze Addams Family. De volwassene in mij kon toch minder goed overweg met de kinderlijke en nogal flauwe humor. Ik snap overigens waarom deze prettig duistere pastische mij als kind wel aansprak. De karakters als Lurch, Uncle Fester, Cousin It en vele anderen, blijven leuk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 oktober 2008, 10:39 uur
Altijd wel leuk gevonden. De eerste heb ik in de cinema gezien en daarna deze gaan huren. Het blijft zelfs bij herziening een leuke komedie waar je verder niet veel van moet verwachten. Het lugubure (voor zover het er echt was) van deel 1 heeft wat plaast genomen voor humor. Gelukkig vervalt de film niet in slapstick, wat bij deel 3 - Addams Family Reunion - wel gebeurt. Het acteerwerk is zeker niet slecht en figuren als Wednesday zijn zeer leuk om te zien. Misschien geen topper op zich, maar absoluut een aanrader om met het gezin te zien. De film heeft voldoende leuke figuren en droge humor om heel de film recht te houden gedurende anderhalf uur. En dat is beter dan de domme slapstick van films als Dumb & Dumber en consoorten.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2008, 18:26 uur
Orlibloompje schreef:
Kim008 schreef:

Volgens de verkoper van de Free Record Shop bestaat die niet.
Op verschillende e-commerce sites kan ik hem ook niet vinden.
Ik denk ook niet dat ie al op DVD uit is of nog komt.

het is vies om te douwnloaden maar als het niet anders kan zou ik het wel doen anders niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2008, 16:36 uur
Leuke film.
Lekker raar verhaal met prima humor.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2009, 17:11 uur
Ik vond het eigenlijk best een leuke film, Anjelica Huston zag ik laatst nog in The Witches, dat vond ik echt een meesterwerk van een jeugdfilm. Deze is ook heel leuk, maar voor mij blijft deel 1 wat orgineler, wel een prima wegkijker is deze.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2009, 13:06 uur
Deze op dvd gekocht voor 1 €. :)

Nu deel 1 nog ergens vinden

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2009, 16:52 uur
Net even wat leuker dan het eerste deel. Nog steeds deels erg flauwe humor, maar er zitten nu ook een aantal best grappige momenten in. Vooral het stuk op het zomerkamp springt er uit, Ricci steelt hier(en eigenlijk in de hele film wat mij betreft) de show met haar stoïcijnse uitdrukking en droogkomische opmerkingen.
Joan Cusack vond ik ook geslaagd in haar rol van golddigger, het is jammer dat ik die hele Uncle Fester niet uit kan staan want die heeft ook deze ronde weer een vrij groot aandeel in het verhaal (doe mij Lloyd maar als Dr. Emmett Brown)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 18:34 uur
Iets minder dan het geweldige eerste deel, maar heeft nog steeds zijn grappige momenten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 0:27 uur
Een geslaagd vervolg. Die van hetzelfde kaliber is als zijn voorganger. De goed gekozen castlieden, geven weer op vermakelijke wijze invulling aan hun personages. Het verhaal zit ook wel aardig in elkaar. De sfeer is verder ook weer voelbaar, en de sets en aankleding ogen zeer verzorgd. 3 Sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 1:21 uur
Erg leuke komedie met een heerlijk sfeertje er in.
Enne Wednesday lijkt net een jongere versie van jerney kaagman vind ik.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 11:07 uur
Een leuke komedie en zeker net zo leuk als het 1e deel...

De gehele aankleding en setting in deze film zorgen voor een lekker sfeertje tijdens de film, maar het zijn de acteurs die deze film zo leuk maken.

Anjelica Huston, Raul Julia en Christopher Lloyd zijn heerlijk op dreef in deze film, maar het zijn de kinderen die het helemaal af maken, vooral Christine Ricci is geweldig :).

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 11:10 uur
De films zijn eigenlijk zeer middelmatig, maar ik ben eenmaal gek op deze familie. Dus ben te subjectief als het om beoordelen gaat *:)*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 20:06 uur
Net zo leuk als 1 maar het kamp gedeelde was helemaal geweldig.

3,5 ster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 7:17 uur
Zeer leuk, net als deel één. De humor in deze film is geweldig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2012, 13:04 uur
Vervolg op de film uit 1991 die zelfs beter is dan die eerste film.
Veel humoristischer en spannender.