134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.918 berichten | 4.928.085 stemmen

locatie: Films » First Blood (1982) » Info

Actie / Drama
93 minuten

geregisseerd door Ted Kotcheff
met Sylvester Stallone, Richard Crenna en Brian Dennehy

Ex-commando en oorlogsveteraan John Rambo gaat naar een klein stadje toe om een oude vriend van hem op te zoeken. Hij komt in confrontatie met een stadsheriff, en wordt zonder reden door hem gearresteerd. Op het politiebureau krijgt John traumatische terugblikken van de oorlog in Vietnam; hij raakt door het dolle heen en ontsnapt, waarna er een oorlog begint van 200 man tegen de levende moordmachine.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 22:39 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ondertussen precies 30 jaar oud deze klassieker, toch wel. Vond Sly vrij goed acteren in deze actieknaller. Dat ene hulpje van de sheriff, die uit de heli valt, vond ik een irritante vent. Verder geen commentaar, of toch misschien: een geluk dat er ondertitels aan te pas kwamen, tijdens Rambo's pleidooi. :T

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 18:47 uur
Vanavond niks op tv,
Behalve op RTL 7!!!!

Dan maar First Blood kijken _O_

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Rambo - First Blood 2 (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Rambo - First Blood 2 (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Rambo - First Blood 2 (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

stinissen
Behalve op RTL 7!!!!

Dan maar First Blood kijken _O_

DNA onbekend en op sport een CL :D

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 20:59 uur
Echt een van de geweldigste Rambofilms..
Goed verhaal goed geacteerd..
4.0 waard

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 12:42 uur
Samen met het vervolg 1 der besten actiefilms ooit gemaakt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 19:22 uur
Deze maar eens in de herhaling gegooid en een halve ster erbij. De actie ziet er prima uit zolang Johnny J. Rambo zijn mond houdt, want het blijft soms bedenkelijk wat hij murmelt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 19:56 uur
Had deze film altijd op een oude videoband, nu vorige week eindelijk op tv kunnen kijken met goede kwaliteit en de film beviel me (nog) beter dan ooit. Waar de andere Rambo's wat standaard one man army filmps kunnen zijn, is dit best origineel. De politie van een slaperig stadje die het ineens opnemen tegen een keiharde veteraan die hen in zijn eentje gigantisch 'owned', het is gewoon een vet verhaal en goed uitgepakt ook nog eens. Tegen het einde aan wordt het iets minder, maar vooral de scenes in het bos zijn heel gaaf! En ja Rambo is een BEEST.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 0:16 uur
Zo'n 20 jaar geleden voor het laatst gezien. Nu net weer. Het blijft een goede film. De laatste scene met het betoog van Rambo gaf me een brok in mijn keel. Jammer dat de andere Rambo films erg over the top zijn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 23:54 uur
hij heeft toegegeven dat het om het geld ging, alleen eerste deel was echt goed...
overgens in de eerste deel schot hij zichzelf dood. dit kon publiek in de bios niet warderen
en hij paste het einde aan.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 7:05 uur

vind jij.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 17:59 uur
:Y

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 20:29 uur
Vind ik ook. Vind persoonlijk deel 3 ook leuker. First Blood is geweldig, maar erg serieus. De actie Rambo is vele malen vermakelijker.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 21:11 uur
Rambo 4 is de beste actiefilm ooit gemaakt. Maar de eerste hebben iets nostalgisch natuurlijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 16:54 uur
Ga toch weg, deel 1 en 2 zijn veel beter dan deel 4 wat gewoon een modernere herhalingsoefening van deel 2 is. Veel ledematen en veel bloed, met een veels te dikke (en oude) Stallone, die totaal niet meer geloofwaardig is als vechtmachine.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 19:15 uur
Waanzinnige film, één van de beste films die ik ken.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 19:23 uur
FunkStarr schreef:

Stallone is in Rambo 4 nog steeds geloofwaardig. Dat maakt die film mede zo goed.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 21:05 uur
Ik dacht zelf dat Stallone er niet mee weg zou komen, mede door zijn leeftijd. Maar deel 4 is inderdaad een erg goeie Rambo. Stallone speelt het nog steeds prima. Ik neem aan dat je bedoelde dat Stallone nog wel geloofwaardig over kwam. De film opzich is met een boodschap gebracht, erg hard in beeld gebracht, maar van echte geloofwaardigheid was na deel 1 al geen sprake meer moet ik eerlijk wezen. Maar dat heeft meer met het verhaal de manier waarop alles gaat te maken. Ik vond Stallone ook nog wel geloofwaardig overkomen, de film was ook wel wat geloofwaardiger dan 2 en 3, maar nog steeds is First Blood de enige realistische Rambo. Maar dat is mijn mening natuurlijk, voor wat het waard is dan.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2012, 16:35 uur
1 en 4 zijn heel anders dan 2 en 3 die gewoon erg over the top zijn.
Maar dat hoort een beetje bij het tijdperk midden jaren 80. Films met Norris en Schwarzenegger hadden dat ook. Ik kan niet trouwens niet wachten op deel 5.
Heel leuk is deze link: HerveAttia - YouTube en dan met name de videos over Rambo. Echt de moeite waard voor de echte fans.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2012, 17:18 uur
Reinbo schreef:
FunkStarr schreef:

Ok, dat kan natuurlijk. Persoonlijk vond ik hem erg dik geworden en gaat de ouderdom ook meespelen. Ik heb ook nooit gezegd dat ik Stallone slecht vind acteren of de film zelf slecht vind, maar wel veel minder dan de eerste 2. Daarnaast ben ik denk ik 1 van de grootste Stallone fans op deze website. Maar een 60-jarige opa met overgewicht die nog hele legers afknalt met de grofste wapens is natuurlijk wel cool, maar lang niet zo geloofwaardig als toen hij nog wat jonger en afgetrainder was. Dat was eigenlijk meer wat ik bedoelde met geloofwaardig. Stallone brengt het wel goed, maar mede door zijn uiterlijk is het allemaal wat minder geloofwaardig wat mij betreft.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 21:34 uur
Reinbo schreef:
Deel 2 is beter.

Deel 1 is qua inhoud interessanter, maar part 2 is vermakelijker. ;)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 19:14 uur
Een waardeloze en zwaar overdreven film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 21:46 uur
goodfella75 schreef:
Een waardeloze en zwaar overdreven film.

Dan heb je deel 4 nog niet eens gezien. _O^