132.194 gebruikers | 82.869 films | 30.189 regisseurs | 3.421.365 berichten | 4.774.844 stemmen

While You Were Sleeping (1995)

While You Were Sleeping (1995)
678 stemmen | gemiddelde 2,96
mijn stem:
Romantiek / Komedie
103 minuten

geregisseerd door Jon Turteltaub
met Sandra Bullock, Bill Pullman en Peter Gallagher

De eenzame Lucy is verliefd geraakt op een reiziger die ze elke dag tegenkomt. Wanneer hij op een dag op de rails valt redt ze zijn leven. Hij raakt echter wel in een coma. De familie van de man denkt dat ze zijn verloofde is. De broer van de man is in eerste instantie sceptisch, maar wordt langzaam verliefd op Lucy.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2006, 22:41 uur
Vandaag herzien, en verhoogd met een halfje, naar 4*.. Het is namelijk wel echt zo'n typische lekkere hapslikweg komedie, wat ik gewoon zeer kan waarderen. Niks mis mee dus.

Wel aardig acteerwerk van onder meer Peter Gallagher, Sandra Bullock en Bill Pullman maken While You Were Sleeping een zeer aangename film. Heel goed om bij weg te dromen. Ik geniet er telkens weer van als ik hem zie.
Hoewel het misschien wel een beetje vals sentiment geeft, voor wat betreft het einde...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2006, 23:31 uur
Ik ben het eens met de posts boven mij. Wat je noemt een "Guilty Pleasure". ;) Wel vreemde poster.

De scène met de krantenjongen was een aardig tussendoortje.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

While You Were Sleeping (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

While You Were Sleeping (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

While You Were Sleeping (€ 10,45)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2006, 16:40 uur
Pilcrepus schreef:

De scène met de krantenjongen was een aardig tussendoortje.

Hilarisch zelfs! _O^

While You Were Sleeping (1995) is me overigens redelijk bevallen. Het verhaal is opzich erg leuk, maar de uitvoering verdient geen hoge pluim. Er had wat meer ingezeten, ondanks de goede casting door Sandra Bullock in de hoofdrol te zetten. Kortom, niet veel bijzonders maar wel aardig vermakelijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2006, 16:44 uur
Vermakelijke en luchtige romantische comedy.
Die is gebaseerd op een grote reeks misverstanden.
En ondanks dat het verhaal weinig verrassingen kent en vol zit met cliche`s kon hij met toch wel blijven boeien.
Mede natuurlijk door Sandra Bullock die een erg leuke rol neerzet van bijna echtgenoot.
En de bij vlagen toch wel aardige humor.
Kortom lekker luchtig filmvermaak.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2006, 22:51 uur
Leuke, grappige en met vlagen (licht) ontroerende film.
Alleen het einde liet naar mijn mening toch wat te wensen over als ik kijk naar het genre. Het loopt niet helemaal goed af... Peter, waar het eerst om draaide, blijft met lege handen achter, en hoe hij zich voelt, dat horen we niet...

Al met al toch een erg leuk filmpje met een overtuigende Sandra Bullock.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2006, 2:08 uur
Voorspelbaar verhaaltje natuurlijk maar het snoetje van Sandra Bullock maakt dat voor een deel goed zoals bij de meeste van haar films 2.5*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2007, 22:28 uur
Leuke film. Gewoon leuke feel good. Bij het begin wou je dat ze iets met Peter kreeg, maar je was al gauw genoeg er achter gekomen dat dat een enorme zak is. Bullock in een feel good. Dat is weer 's wat anders dan "speed". 3.5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2007, 18:04 uur
Hij beviel me niet wel... Geen WAUW-film maar toch... Ik vroeg me steeds af wanneer gaat ze nu eindelijk de waarheid zeggen en toen ze het dan eindelijk zei vond ik het zelfs lichtjes ontroerend... Leuke familie trouwens!

ikk
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2007, 16:42 uur
Liesjj_x schreef:
Leuke familie trouwens!

Ja, vond ik ook :-)
Dit is weer zo'n typische romantische komedie, maar ah i love it!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2007, 17:13 uur
peter gallagher ---> THE OC!!! héérlijke serie!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2007, 22:20 uur
Dit is één van de eerste films waar ik echt helemaal weg van was. Dat kwam vooral door Sandra Bullock, hoe zij Lucy neerzet vind ik geweldig. De sfeer in de film is helemaal zoals ik deze graag zelf zou willen beleven met mijn familie; wellicht omdat mijn familie in het niets lijkt op deze familie. Maar uiteindelijk moet ik niet vergeten dat dit acteurs zijn die werken naar een script; maar waarom zou ik niet mogen dromen? Dit is een lekkere film om te kijken, niet te diepgaand, niet te oppervlakkig en de mooise Sandra Bullock die lieve Lucy speelt. Een film die ik 5 sterren moet geven.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2007, 22:30 uur
Erg leuke film :) Ik vind de familie nog wel het leukst in deze film! Ze zijn echt grappig en er is een geweldige sfeer. De rol van Lucy, gespeeld door Sandra Bullock, is erg goed neergezet.
Lekkere film, waarbij je niet echt veel van kan verwachten, maar wel met een leuke inhoud & een happy ending.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2007, 11:45 uur
Echt een meidenfilm voor een avondje bankhangen!
* 3,0 *

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2007, 23:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Echt niet voor mij dit type van film.

Aangezien het mij op het einde nog wel een beetje deugd deed dat ze bij elkaar kwamen was dat natuurlijk al vanaf het begin te voorspellen. Wil toch zeggen dat de film ergens wat goed deed.

Eén van de weinige dingen dan want verder vond ik het erg mak en flauw. De humor (afgezien van die krantenjongen idd), het sfeertje, het gebrek aan cinema in het algemeen ... enkel een mooi nachtshot viel op maar ook dat wordt verder serieus verkloot.

Mjah, gewoon helemaal niet mijn ding. Vond het vooral ontbreken aan chemie en sfeer. Einde deed een klein beetje deugd, daarom:

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2007, 23:58 uur
Was het type van film dat ik in de bioscoop tien jaar geleden niet ging bekijken. Heb hem nu dan toch eens op TV gezien. Wel, ik vond het een geslaagde lieve romantische komedie. Sandra Bullock is toch echt een goede actrice. "The Net" vond ik ook een onderschatte prent.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2008, 15:55 uur
Onderhond schreef:
Einde deed een klein beetje deugd.
Echt waar? Toch een typisch Amerikaans kneuterig einde. Of je was blij dat de film afgelopen was, natuurlijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2008, 13:34 uur
heerlijke film, zalig om naar te kijken als je een avondje alleen bent.
Ik heb hier echt van genoten, wat ik wel vond was dat de acteurs (lucy en jack) heel mooi hun emoties op hun gezicht toonden
prachtig

_dangerous_
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2008, 6:09 uur
Naar mijn mening de beste romantische film die ik ooit gezien heb.
Maar ik was toen 12 ofzo, en was verliefd op Sandra Bullock, dus het zal wel te maken hebben met jeugdsentiment :D.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2008, 10:53 uur
tevelenco schreef:
Vermakelijke en luchtige romantische comedy.
Die is gebaseerd op een grote reeks misverstanden.
En de bij vlagen toch wel aardige humor.
Kortom lekker luchtig filmvermaak.

Ik kan het niet beter zeggen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2008, 21:51 uur
Deze film stelt werkelijk niets voor, de verhaallijn is cliché en ongeloofwaardig (en bovendien flinterdun)......maar anderhalf uur naar Sandra Bullock kijken blijft altijd leuk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2009, 15:17 uur
Sandra Bullock in haar beste tijd. Een romantische komedie zoals ik hem graag zie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2009, 16:44 uur
Eigenlijk niet echt een film waarvan ik veel verwachtte ondanks dat een leuk eindresultaat.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2009, 22:05 uur
erg leuke film.
maar ik had ook niets anders verwacht van haar, ze speelt in elke film super goed.
voor mij 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2009, 0:57 uur
Onderhond schreef:
Vond het vooral ontbreken aan chemie en sfeer.

Een groot pluspunt aan deze film vind ik juist de chemie tussen Lucy en Jack, die vond ik heel sterk. Ze hebben allebei dezelfde humor en zijn heel leuk samen.
Verder is het een vrij standaard romcom, maar wel leuk!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2009, 18:13 uur
SUPER MOVIE !!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2009, 19:13 uur
lekkere feel good film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 0:52 uur
Weer eens bekeken vanavond en ik zou mijn score niet aan willen passen. Ik blijf dit een leuke film vinden.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 20:12 uur
Het is een leuke film voor een lekkere tut-avond op de bank, maar verder vond ik er niet veel aan hoor. Haar verliefdheid is eigenlijk nergens op gebaseerd, maar ze heeft wel een ontiegelijke roze bril op waardoor ze constant in dromenland verkeerd. Ik vond moment die grappig moesten zijn, vaak niet grappig en er kon dan amper een glimlachje vanaf. Het plot was natuurlijk ontzettend voorspelbaar maar dat kun je bij zo'n lief filmpje ook wel verwachten.

Net geen voldoende, want het is mij allemaal net wat te zoetsappig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2010, 21:26 uur
Vermakelijk filmpje. Niets negatiefs over te zeggen.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2010, 21:17 uur
Mijn laagste score ooit voor een film.
Dit is dan ook helemaal mijn genre niet (tjah, een lief...)

Ik kan mij anderzijds best wel inbeelden dat fans van dit genre hem wel goed vinden.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik nergens speciale of goede acteer prestaties heb gezien laat staan die "chemie" waar velen over spreken.
Het eindresultaat was ook al gekend na het lezen van de achterkant van de dvd-doos, wat mij toch wel irriteert omdat ik graag verrast word. Want op dat vlak kan zelfs een slechtere film dikke punten scoren bij mij (complexe theorieën is niet gelijk aan verrassing!).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 9:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Er zit niet zo veel in het verhaal moet ik zeggen. Tenminste ... er wordt niet zo veel mee gedaan. Eigenlijk is het geheel gewoon behoorlijk saai. Ik vroeg me constant af wat nou haar motivatie was om verliefd te worden. Dat was gewoon echt nergens op gebasseerd. En naderhand ook de liefde die opbloeide met de broer, daar sprongen de vonken nou ook niet echt vanaf. Verder verliep alles ook behoorlijk zoetsappig. Zwak !