132.191 gebruikers | 82.799 films | 30.189 regisseurs | 3.421.269 berichten | 4.774.762 stemmen

locatie: Films » A Time to Kill (1996) » Info

Thriller / Drama
149 minuten

geregisseerd door Joel Schumacher
met Matthew McConaughey, Samuel L. Jackson en Sandra Bullock

Het verhaal gaat over de strijd van een zwarte man voor gerechtigheid in het hedendaagse Amerika. De dochter van Carl Lee wordt op een beestachtige wijze verkracht . De daders worden opgepakt maar voordat zij veroordeeld kunnen worden, neemt Carl Lee het recht in eigen hand en schiet de daders dood. De jonge advocaat Jake Brigance neemt de verdediging van Carl Lee op zich. Hij maakt zich daarmee niet geliefd onder de veelal plaatselijke Ku Klux Klan gezinde bevolking. Uit voorzorg stuurt hij zijn vrouw en kind naar een veilige plaats en zet samen met rechtenstudente Ellen Roark zijn eenzame strijd voort.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 19:46 uur
Ah dit misbaksel komt weer op tv. Is Jackson nog wel vermakelijk trouwens.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 23:43 uur
Sterk hoor. Sprak me erg aan. Toevallig ook Witnes for the prosecution gezien. Ook in de rechtzaal dus :p. Interessant theme en goede rollen. Vooral Jackson en McConaughey. Had op de mavo wel eens zo'n klein engels boekje gelezen hiervan :p. Wist dus al hoe het ging eindigen, maar de details natuurlijk vergeten. Goed.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Time To Kill (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Time To Kill (€ 10,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Time To Kill (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 13:07 uur
in 1 woord, geweldige film!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 23:24 uur
Uitstekende film zeer onderhoudend en tot de laatste seconde boeiend. Vooral het slotbetoog was erg sterk. Gelukkig draait de film niet vooral in de rechtzaal, maar speelt het geheel zich vooral af daarbuiten. Personages waren misschien niet al te sterk, advocaat vond ik meer een popie jopie geval, maar met de rest van de cast is niks mis mee. Rolletje van Sandra Bullock was van hetzelfde niveau als van Matthew McConaughey. Gek dat de hoofdrolspelers de film iets minder neerzetten. Gelukkig heeft de film genoeg inhoud en sfeer. Kleuren en geluid zijn dik in orde. Zeker op blu ray zonder een vlekje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 22:14 uur
Een onderhoudende film is het zeker, daar niet van, maar man, man, man...2,5 uur? Wat mij betreft 3 kwartier te lang, want het werd in het middenstuk toch wel langdradig. Het begin is nochtans erg sterk met de introductie van de karakters en natuurlijk de moord op het jonge meisje, waar de film eigenlijk om draait. Wel vond ik dat de hoofdrolspelers wat erg zwart-wit neergezet werden. De slechten zijn wel heel slecht en de good guys zijn allemaal erg fijne mensen. Klopt natuurlijk ook wel, maar ik miste wat nuance.

De film zit vol met bekende namen (Bullock, Jackson, McConaughey, Spacey, Donald en Kiefer Sutherland) wat wel voor een overtuigend acteerniveau zorgde. Persoonlijk zie ik als 24 fan Kiefer Sutherland altijd graag voorbij komen, maar dat terzijde. Uiteindelijk krijgt de film een bevredigend einde, wat ook wel bij de film past. Eindpleidooi van McConaughey mag er zeker zijn.

Prima film om een keertje te zien, maar meer ook niet. Daarvoor vond ik het persoonlijk te langdradig.