Runaway Train (1985)

geregisseerd door
Andrey Konchalovskiymet
Jon Voight,
Eric Roberts en
Rebecca De MornayDe zwaar bewaakte gedetineerde Manny ontsnapt samen met broekie Buck uit de gevangenis en weet op een goederentrein te stappen. Hun problemen zijn allesbehalve de wereld uit als blijkt dat de trein stuurloos doordendert en de sadistische gevangenisdirecteur Ranken per helikopter nadert. Maar Manny is geen opgevertje: "Whatever doesn't kill me makes me stronger!".
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 22:26 uurPrachtige film met prima muziek.
The Scorcher
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 15:53 uur"Runaway Train" is een herrinering dat de geweldige avonturen geweldig zijn omdat dit met mensen overkomt waar we om geven. Dit zien we in bv. "The African Queen", "Stagecoach" en "The Seven Samurai". Drie films die anders weinig verband met elkaar hebben. En we zien het natuurlijk ook in dit verhaal van twee wanhopige gevangenen op een razende trein door de sneeuw van Alaska. De filmsterren Jon Voight en Eric Roberts, twee acteurs met dramatiek verschillende stijlen. Voight is altijd meer in zichzelf gekeerd en humeurig terwijl Roberts een collectie van verbale en fysieke tics heeft die meestal ongewoon irritant zijn maar die je ook wel leuk vind en dat is ook de bedoeling. Hier zijn ze allebei goed gecast als twee veroordeelden in een hoog-beveiligde gevangenis, waarbij ze uiteindelijk weten te ontsnappen en op een trein belanden dat hun naar een gedoemde missie brengt.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 september 2011, 21:08 uurVette jaren 80 film, met hele goed acteurs in hun jongere jaren.
Mooi gefilmd en constante spanning.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 16:33 uurPrima film met opbouwende spanning zoals het hoort. Uitstekende acteerprestaties van Jon Voight en opvallend ook van Rebecca De Mornay. 3,5*.