Peter Pan (1953)

Wilfred Jackson en
Hamilton Luskemet de stemmen van
Bobby Driscoll,
Kathryn Beaumont en
Hans ConriedDe drie kinderen van de Darling familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte Captain Hook.
Hankieh
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2008, 0:52 uurDeze film was en is echt de film van leven

Zou me niks verbazen als ik een tiende van mijn leven naar deze film heb zitten kijken

Vroeger bestond ook letterlijk maar 1 ding voor mij en dat was deze geweldige film.
Het is zelfs zo erg dat ik nu bijna 18 ben en ik nog de volle 76 minuten zou kijken en chagrijnig zou worden als iemand het kijken onderbreekt
Voor deze film dus een terechte 5*, maar geen top 10 plek. Momenteel ken ik wel leukere films met meer betekenis er achter die ik een betere plek waard vind.
Maar als ik deze film 10 sterren kon geven gaf ik hem 10 sterren.
film_kaza
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2008, 11:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLaatst weer herkeken. Mhh wat moet ik erver zeggen? Ik twijvel enom tusen 3,5 en 4*. De goeie dingen aan Peter Pan:
Peter Pan zit vol humor. Boordevol leuke scenes en het telt een aantal leuke personages. Mijn favoriet blijft Kapitein Haak (Nl versie gezien

). Bijvoorbeeld
- Een zingende piraat: "Piraten leven niet laaa-aaaaaang (*Word neergeschoten*) "
- Kapitein Haak: "O wilt u een plons meneer? HIER HEB JE JE PLONS!"
- Wanneer Peter Pan Haak immiteert in een grot.
- Smee die een duif scheert inplaats van Haak.
- Op het begin kon ik toch zoveel lachen om Wendy's vader.
"Arme Nala? NU IS HET AFGELOPEN!"
Vele goeie stukken stukken.
De muziek van Peter Pan is mooi. Het fluitje wat je hoort als Peter verschijnt, de muzikale piraten en het tikkende klokje. "Wij volgen de leider" en "Waarom wij zeggen Uch" vond ik daarintegen minder. Het straalde uit dat je echt met kinderen te maken had. Meer niet echt.
Ontzettend Goed getekend natuurlijk. Hier kan ik geen voorbeeld van geven. Alles in de film (personages, landschappen en hoe alles als animatie in beeld is gebracht) is gewoon zo vreselijk prachtig. Waarom hebben wij vandaag de dag niet meer van dit soort tekenfilms in de bios? Heeft de computer dan alles overgenomen?
Het moraal :
Pieter Montana schreef:film_kaza schreef:
Juist wel. Het einde
toont wel aan om altijd toch een beetje kinds te blijven. Dat merk je toch aan het prachtig moment wanneer Mr. Darling zich het schip herinnert. Deze film bevat juist de perfecte Walt Disney-moraal.
@ Pieter Montana, ik heb erover nagedacht. Hoe je het formuleert is prachtig maar tijdens het kijken komt het helaas niet echt bij me over. Er komt over: "Kinderen worden niet graag volwassen, maar de volwassen vergeten hun kind geweest zijn nooit". Dat was niet precies de boodschap lijkt me.
Wat
minder aan Peter Pan is:
- Inderdaad bebaalde liedjes die iets te kinderlijk of onnodig overkomen.
- Neverland is niet bebaald die mooie sprookjeswereld waar op het begin over gepraat word, en in bijna alle PP reclames. Hier keek ik nu een beetje overheen. De bewoners van Neverland maken het zoals het is en dat hoeft niet persé een mooi sprookjesland te zijn.
- Peter Pan zelf is niet bebaald de steler van de show. Maar eerlijk kon hij wel zijn, en hij vergat niet dat hij een kind is.
3,5 is verleidelijk maar aangezien alle mooie dingn van de film zou ik me bijna schuldig voelen mog ik een 3,5 geven.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2008, 21:48 uurMooie maar mierzoete klasieker van Disney. De animatie is prachtig en het verhaal onderhoudend. Goed.
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2008, 23:51 uurzeer mooie disney classic,
ik heb 'm overlaats voor het eerst terug bekeken sinds 10 jaar en ik vond het nog steeds een goede film mss toch net iets minder 'even geschikt voor volwassenen' als zoveel andere disney classics maar toch van genoten
[permalink] geplaatst op 16 september 2008, 21:50 uurvond hem nooit zo leuk, maar blijft een klassieker. * 2,5
3,5
[permalink] geplaatst op 23 september 2008, 16:13 uurPeter Pan blijft toch heel mooi, en magisch, en heeft een heel mooi verhaaltje.
Maar de man dat zijn stem gaf aan Pan, en de vrouw har stem aan Wendy die 2 vond ik beetje irritant, en soms zagen (vooral wendy) Pan stoorde me soms met zijn kindjes gedrag.
Het leukste vond ik toch de scene's met Haak, en Vetje.
Een hele oude Disney dat toch bij de beste (oude) Disney's mag horen.
Ik tijfel tussen een 3,5 of 4,0 maar ik vond een beetje dat er iets of wat ontbrak aan deze Disney. Dus maar een hele dikke 3,5
3,5
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2008, 21:45 uurNet als bijna al de andere oudere Disney producties heerlijk jeugdsentiment maar- echter alweer een hele tijd geleden dat ik deze zag maar ik heb er heel mooie- herrineringen aan. Zeer leuk fantasierijk sfeertje en mooie animaties.
3,5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2008, 20:57 uurEen juweeltje uit de Disney-studio's, uit de tijd dat tekenfilms nog echt volkomen met de hand gemaakt werden. Wat een souplesse wisten die gasten in hun animaties te brengen. Zo'n film heeft voor mij gewoon meer ziel dan de computerproducten van tegenwoordig, hoe technisch knap die misschien ook zijn. Uiteraard is het verhaal eenvoudig, voor de kleinsten, en de wreedheden in het verhaal, zoals je die in zoveel sprookjes tegenkomt, worden bedekt met humor en kolder, maar kleven tegelijk aan de ondertoon die ook de grotere kijkertjes aan het denken kan zetten.
4,0
[permalink] geplaatst op 11 januari 2009, 15:23 uurIk was drie of vier jaar oud, en elke dag als ik thuis kwam van kinderdagverblijf, ging ik Peter Pan kijken. En dan gerust ook vier of vijf keer achter elkaar. Laatst heb ik hem weer gekeken, eigenlijk is de film een flinterdun verhaaltje, een flinterdun verhaaltje dat mijn hart keer op keer weet te verwarmen. Soms moest ik wel heel hard lachen. De videoband is versleten, maar Peter Pan zeker niet!
Een 4, voor de mooie animatie, de muziek, het hartverwarmende verhaal en de nostalgie.
1,5
[permalink] geplaatst op 27 februari 2009, 18:45 uurPeter Pan vind ik een saai en rottig personage.
Door al die moderne versies vond ik dit dan ook maar een saaie film. Kon mijn aandacht er niet bijhouden.
Wel goed dat niet alles ontzettend kinderlijk is.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2009, 20:10 uurEen erg mooie disney klassieker, die heel goed getekend is. de personages komen stuk voor stuk tot leven in deze prent. het geheel qua verhaal viel mij een beetje tegen. hier had ik iets meer spanning in willen zien. verder bloedt de film af en toe een beetje droog, en wordt het zelfs een beetje saai hier en daar. de prachtige animatie maakt daarintegen wel bijna alles goed. en daarvoor 3 sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 maart 2009, 0:23 uur5* heb ik hier neergezet, vreemd!!!
Want Peter Pan is er bij mij nooit echt ingehakt.
Geef mij maar Pinocchio, Snow White, Bambi of Sleepy Beauty.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2009, 23:00 uurToch een mindere Disneyfilm hoor. De animatie ziet er zoals gewoonlijk goed uit, maar verder heeft Peter Pan weinig te bieden. De muziek is bij deze film wel erg aanwezig had ik het idee. Elke actie moet gepaard gaan met getrompetter, gefluit die de stemming moet duiden. Met de karakters wist ik overigens geen raad, geen enkele vond ik echt likable. Wel grappig is dat de knuffelbeer van de kleine Michael opvallend veel lijkt op Pedobear, maar dat geheel terzijde. Ach vooruit, toch nog drie magere sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 22:55 uurHet verhaal van Peter Pan is en blijft een van mijn favorieten. Net als bij Pinnochio is dit niet een standaard prins / prinsessenverhaal maar een verhaal vol met avontuur. En er zitten ook zoveel leuke personages in: Peter Pan, Haak, Tinkerbell, Wendy, Tijgerlelie. Vetje, de krokodil. Ik vind ze allemaal zo leuk.
Het is een verhaal vol spanning en sensatie en ieder kwartier komt er wel een nieuw avontuur op je af. Het verhaal spreekt voor kinderen ook zo ontzettend tot de verbeelding. Ik herinner me als kind dat ik ook vaak fantaseerde dat ik in Nooitgedachtland kon komen. Echt een leuke fantasy animatie.
[permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 17:52 uurjumpstylemovie schreef:
Peter Pan vind ik een saai en rottig personage.
Wel goed dat niet alles ontzettend kinderlijk is.
ach man dit is gewoon een beste classics
[permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 17:53 uurhele leuke classic kapitein haak was zo leuk en meester vent die was zelf nog leuker
4,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 12:34 uurNet herzien en blijft een sterke Disney met een mooi verhaal, leuke personages en best wat humor.
De Nederlandse stemmen vond ik wederom - zoals bij veel andere tekenfilms uit mijn jeugd - beter dan de Engelse. Sommige liedjes waren best geinig, andere waren weer veel te zoet - zoals Wendy's liedje.
Ook een aantal leuke characters zoals de Vetje en de krokodil. Die laatste was ongetwijfeld mijn favoriet. Verder een hoop leuke scènes die nog steeds kunnen vermaken voor zowel jong als oud. Al speelt hier het nostalgische gevoel ook weer mee.
1,5
[permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 16:14 uurRedelijk Disney filmpje.
Niet een van de leukste. Het avontuur in dit verhaal heb ik nooit geweldig gevonden. Ook zijn sommige personages irritant. 2,5.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 2:22 uurHankieh schreef:
als ik deze film 10 sterren kon geven gaf ik hem 10 sterren.
nu kan je 5 sterren geven en geef je 4,5?

[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 7:21 uurMagisch verhaal, van de jongen die niet wilde opgroeien.
Ik vind het niet de mooiste Disney-film, maar wel één van de meest mythische personen die ze verfilmd hebben.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 11:19 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDuizend keer gezien toen ik klein was, vroeger was ik altijd bang van die ene bom.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 12:30 uurPeter Pan heeft veel dingen in zich die Disneyfilms voor mij zo leuk maken, maar toch mist het iets. Ik had de film nog nooit gezien, dus toen ik hem van de week bij mijn schoonbroertje in de kast zag staan heb ik hem meteen meegenomen. Net heb ik hem gekeken.
Met de personages zit het wel goed. Bijna allemaal waren ze erg leuk en erg verschillend. Ook met de humor zat het wel goed. Ik heb verschillende keren erg moeten lachen. Er zit genoeg avontuur en spanning in de film en het is de volle speelduur erg vermakelijk.
Het enige minpuntje vond ik de muziek. Normaal gesproken is dat het wat een Disneyfilm zo bijzonder maakt, maar in deze film vond ik de muziek verre van leuk. Het was helemaal niet zo betoverend als in films als Belle en het Beest, de Kleine Zeemeermin of the Lion King. Nee.
4,5
[permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 11:10 uurEcht de ultieme Peter Pan en ik krijg er veel nostalgische gevoelens bij.
Ik zag hem in een tijd dat Telekids ook tekenfilms uitzond zoals Jungle Book, Robin Hood, Dr Jeykl and Mr Hyde, King Solomons Mines en The Odysee.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 15:17 uurErg vermakelijke Disney dit.
De animatie is behoorlijk goed. De personages zien er gedetailleerd uit en mooi getekent. Het verhaal zelf is ook wel vermakelijk. De gehel film door ligt het tempo hoog en voor verling is er daardoor nooit sprake.
Verder zitten er een hoop personages in de film, waarvan Peter Pan zelf zeker niet de leukste is. Vooral de krokodil is grappig evenals de jaloerse Tinkerbell. Echt heel groots of magisch wordt het nooit, maar desondanks is het dus een erg leuke film.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 19:43 uurWat is dit toch terecht een klassieker. Heel veel elementen zitten er in om er er een hele goeie fantasiefilm van te maken: kinderen die kunnen vliegen, elfjes (Tinkelbel natuurlijk), zeemeerminnen, ...
Ook de muziek werkt ook aanstekelijk: het begint al met het wijsje die Peter Pan fluit op z'n panfluitje en dan natuurlijk het "we can fly", maar denk dat kapitein Haak en de krokodil (met tikkende klok) in de film wel de show stelen

Een aanrader.