Return to Never Land (2002)
Alternatieve titels: Peter Pan: Terug naar Nooitgedachtland, Peter Pan 2

Robin Budd en
Donovan Cookmet de stemmen van
Blayne Weaver,
Harriet Owen en
Corey BurtonIn Londen wordt, tijdens luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog, de dochter van Wendy, Jane, gekidnapt door Kapitein Haak. Het is aan Peter Pan om haar te redden.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2008, 0:53 uurEindelijk eens een Disney-vervolg dat NIET een direct- to-video is. Meer aandacht voor de animatie en ook meer aandacht voor het verhaal. De film is vermakelijk maar haalt het niet bij het origineel, de magie is namelijk een beetje weg. Redelijk.
1,5
[permalink] geplaatst op 16 september 2008, 21:47 uurgewoon niet leuk, echt was al nooit zo'n fan van peter pan maar dit is gewoon stom. heb er ook in de bios niet van kunnen genieten. * 1,5
2,0
[permalink] geplaatst op 21 september 2008, 21:59 uurVervolgen, sommigen zijn leuk en vermakelijk anderen ronduit slecht maar nooit halen ze de magie van het origineel. Al had de film wel 1 vermakelijk liedje, namelijk 'I'll Try' dat ook werd gecoverd door Jesse McCartney, de animatie was redelijk maar iets teveel computieranimatie's. Het uitmelken van de Classic's is toch zo typisch voor Disney... Maarja, who are wen to complain.
Hij is niet slecht en is nog vermakelijk, niet geheel een afkooksel can het origineel(wat Cinderella II wel was) en ze proberen er wat nieuws van te maken maar toch kan het de magie niet terugbrengen.
[permalink] geplaatst op 11 januari 2009, 15:29 uurDeze film is nog niet eens kwartje waar vergleken met het origineel: Peter Pan.
Maar, het is en blijft Peter Pan,
daarom
1.5 sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 januari 2009, 15:12 uurLeuk vervolg op de alom bekende Peter Pan film. Hoewel alle eerste delen altijd iets magisch blijven houden, hebben de vervolgdelen dat eigenlijk zelden. Maar het kijkt lekker weg en het is zeker niet vervelend om dit te hebben gezien. M'n vader keek lekker mee en vond het op bepaalde momenten ook grappig.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 januari 2009, 11:40 uurDe eerste film van Peter Pan was beter.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 april 2009, 12:36 uureindelijk heb ik eens een disney in engels gesproken gezien !
ik vond de stukjes tussen Kapitein Haak en vetje erg grappig.
het verhaal vond ik niet echt super... daar had ik meer van verwacht.
al bij al toch nog een leuk filmpje.
[permalink] geplaatst op 22 november 2009, 11:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk houd erg van Peter Pan en kon deze film dus ook wel waarderen. Wel jammer dat er veel dingen uit de eerste film in voorkomen (Tinkerbell's licht gaat wéér uit!! Daardoor is de film erg voorspelbaar. Net als alle disneyfilms is ook deze film weer prachtig in elkaar gezet en komen er grappige personages in voor.
[permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 18:04 uurbest aardig filmpje heb hem in de bios gezien
[permalink] geplaatst op 7 april 2010, 16:54 uurvroeger vaak gekeken, het is natuurlijk niet zon goede film maar het kijkt lekker weg
3,0
[permalink] geplaatst op 8 september 2010, 15:21 uurVermakelijk filmpje.
1,5
[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 19:22 uurSimpel Disney vervolg die zoals gewoonlijk extra geld in het Disney laadje moet brengen. Het nieuwe persoontje Jane geeft weinig nieuws in dit avontuurtje van Peter Pan. Van de eerste film uit 1953 was ik eigenlijk ook geen fan. 1,5.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 18:39 uurTegenvallend vervolg, die vooral grotendeels een herhaling van zetten lijkt. Wendy is vervangen door haar dochter en de krokodil is vervangen door een octopus.
Ondank dit gegeven kijkt het allemaal nog redelijk makkelijk weg. De animatie is redelijk, maar niet beter te noemen dan die uit het eerste deel van vijftig jaar geleden.
Kortom zeker niet goed en jammer eigenlijk dat dit soort vervolgen gemaakt worden. Het geeft al aan dat de creativiteit ontbrak en dat is somshelaas maar al te goed te zien.