Arachnophobia (1990)

geregisseerd door
Frank Marshall (I)met
Jeff Daniels,
John Goodman en
Julian SandsEen gevaarlijke spin reist per ongeluk mee vanuit de jungle naar Amerika. Het beest vindt een plaats om te broeden in de schuur van de nieuwkomende dokter in het dorp, Ross Jennings. Al snel vermenigvuldigt de spin zich en de spinnen zaaien dood en verderf in het dorp. Aan Ross Jennings en de plaatselijke insectenbestrijder de taak om hier een eind aan te maken.
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 17:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPascaL schreef:domkey schreef:
Spinnen kunnen geluid maken

vooral de groteren..
Deze film veroorzaakt de fobie
Geluid oke!! Als u een spin heeft die dit geluid maakt,

,hop ,naar de kermis zou ik zeggen.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 september 2011, 23:00 uurIk heb deze film twee keer gezien maar beide keren vond ik het maar een gemiddeld filmpje. Misschien komt het omdat ik niet bang ben voor spinnen maar ik vond het niet echt spannend. Er word weinig spanning opgebouwd. Ik had bij deze film wel een aantal schrikmomenten verwacht maar voor mij persoonlijk bleven die uit.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 18:55 uursuper-film!
toppie.
[permalink] geplaatst op 25 september 2011, 15:42 uurToch vet gedaan met echte spinnen. Veel beter dan CGI troep wat je ook wel eens zien.
Geweldig dat Goodman hier humor in kan brengen.

3,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 13:10 uurDeze film heb ik vroeger regelmatig op tv gekeken, maar dat is alweer ontzettend lang terug (ruim 10 jaar gok ik). Nu heb ik de film eindelijk maar eens herzien. Nu ik ouder ben vind ik de film niet meer zo eng, maar ik kreeg nog wel de kriebels van bepaalde stukken, gewoon omdat ik niet van spinnen hou en omdat het wat ongemakkelijk voelde. Ik ben er niet bang voor, maar ik vind het wel enorm vieze beesten die ik graag ontwijk. Grappig genoeg kende ik elke kill scene nog uit mijn hoofd, maar toch schrok ik soms nog. De effecten zijn ook best overtuigend, wat het sowieso al wat sterker maakt.
De spinnen blijven gewoon creapy en bepaalde scenes zijn toch erg sterk (de douche scene om wat te noemen!). Maar echte horror kan je dit niet noemen, daarvoor zit er via John Goodman (geweldige rol!!) teveel humor in. Of neem het einde in de kelder, dat kan je ook niet echt serieus nemen natuurlijk.
Ik laat de 3,5* die stonden gewoon staan.
PS: Wat een schitterende, sfeervolle filmposter!

3,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 14:41 uurIk keek hem juist in bed en voelde de hele tijd gekriebel in mn nek. Ik word helemaal paranoia van deze film hehe.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 14:49 uurHad ik vroeger wel meer. Toen was ik na een goede geestenfilm wel bang om het bed nog uit te gaan haha. Of ging ik na deze film kijken of ik spinnen zag.
0,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 12:30 uurEen zware ruk film, enorm verafstaand van de werkelijkheid vooral. Ben benieuwd wie weleens een Haplopelma Minax aan een spinrag draadje naar beneden heeft zien zakken? Een wielwebspin achtige die maakt een web, maar de in de film gebruikte felle spinnen soort was vooral om indruk te maken en de spinnen in het algemeen gezien in een kwaad en negatief daglicht te stellen. Degene die deze film waardeerd weet niets maar dan ook helemaal niets van spinnen af. En ben benieuwd naar de komedie factor in deze film. Ik heb het niet kunnen ontdekken.
Niets klopt aan deze film, en hij stelt de dieren algemeen gezien in een kwaad daglicht. Deze film vooral heeft de reputatie van de vogelspin beslist geen goed gedaan, samen met het amateuristische film materiaal erop een dikke vette 0.5*
Was er een flop 10, dan stond deze bij mij met stip bovenaan.

3,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 12:34 uurmaar de in de film gebruikte felle spinnen soort was vooral om indruk te maken en de spinnen in het algemeen gezien in een kwaad en negatief daglicht te stellen.
Deze film vooral heeft de reputatie van de vogelspin beslist geen goed gedaan
Heet jij toevallig Peter Parker?
3,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 14:11 uurDat is het verhaal van Jaws... van Arachnophobia ken ik hem (nog) niet
3,0
[permalink] geplaatst op 13 november 2011, 0:06 uurzicht schreef:Een zware ruk film, enorm verafstaand van de werkelijkheid vooral. Ben benieuwd wie weleens een Haplopelma Minax aan een spinrag draadje naar beneden heeft zien zakken? Een wielwebspin achtige die maakt een web, maar de in de film gebruikte felle spinnen soort was vooral om indruk te maken en de spinnen in het algemeen gezien in een kwaad en negatief daglicht te stellen. Degene die deze film waardeerd weet niets maar dan ook helemaal niets van spinnen af. En ben benieuwd naar de komedie factor in deze film. Ik heb het niet kunnen ontdekken.
Was er een flop 10, dan stond deze bij mij met stip bovenaan.
why so serious?... het is een Fillum.....fictie... een griezelverhaaltje... - het is in z'n geheel komisch bedoeld...
catagorie films/sprookjes: the birds, jaws, piranha
4,0
[permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 9:25 uurGisteren deze dvd gekeken. Op een rommelmarkt voor 1 euro gekocht. Toch wel een leuke film. Zeker omdat de film alweer uit 1990 is. De special effects zijn goed. Dan zie je dat je zonder computer effecten vaak een veel beter effect hebt, dan goedkope nep effecten. Deze spinnen waren heel realistisch in beeld gebracht. Volgens mij waren ze ook bijna allemaal echt. Het verhaal gaat wat trager, als de films van nu, maar toch blijft de film boeiend. Ik gooi de dvd dus ook niet weg. En kijk hem hopelijk over een paar jaar weer met plezier.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 23:00 uurBeste film in het genre met de achtpotige beestjes die ik ooit zag. Er waren behoorlijk wat verschiet momenten aanwezig, maar die scene naar het einde in de wijnkelder, bezorgde me pas echt koude rillingen.
Geen vijf sterren omdat de spinnen er nu niet bepaald eng uitzagen, een spin met een behaard lijf is nu eenmaal enger.
Verder prima vertier.