Legends of the Fall (1994)

1331 stemmen | gemiddelde 3,68

Drama /
Western133 minuten
geregisseerd door
Edward Zwickmet
Brad Pitt,
Anthony Hopkins en
Aidan QuinnNadat zijn vrouw hem in de steek gelaten heeft, blijft kolonel Ludlow, een oud cavalerieofficier, alleen achter in zijn afgelegen huis in Montana om zijn drie zonen op te voeden. Alfred, de oudste, is de meest redelijke. Hij heeft gevoel voor zaken en politiek. De omstuimige Samuel staat altijd klaar om zich te engageren voor onverdedigbare politieke zaken. De kolonel koestert een bijzondere affectie voor Tristan, die zijn sympathieën voor de indianen deelt. Na zijn universiteitsstudies keert Samuel terug met een verloofde, Susannah. Verrukt door de aanwezigheid van een vrouw onder hun dak sloven de vier mannen zich uit om haar te leren paardrijden en schieten. Al snel klikt het bijzonder goed tussen Susannah en Tristan. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en Samuel vertrekt om aan de zijde van de Canadezen te vechten...
4,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2011, 0:28 uurJa vanavond voor de zoveelste keer gezien en ik blijf dit toch een geweldige film vinden. De muziek, de setting, het acteerwerk en de karakterontwikkingen. Allemaal dik in orde. Ik kon vooral genieten van het fraaie landschap en het fantastische verhaal. Naast de klasse van hopkins en pitt is ook quinn fenomenaal als de onbegrepen pechvogel alfred.
Echt een aanrader en met een half punt verhoogd!
3,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 1:05 uurLang geleden ooit gezien en toen kon ie indruk op mij maken. Vandaag op blu ray gezien. Vond het nu ietsje minder, maar zeker niet slecht. De muziek ligt soms iets te zwaar (niet nodig) het plot had wat beter gekund. Men wil eigenlijk teveel meenemen vanuit het boek. De film is niet spannend, zie het meer als een liefdesdrama in oorlogstijd begin 1900. De tijd dat er auto's kwamen en veel uitvindingen kwamen. Brat Pit speelt goed in deze film. De vrouwen zijn mooi en over vrouwen gesproken, die zullen deze film zeker ambiëren. De film had eigenlijk een mini serie moeten worden in twee of drie delen.Overigens deden sommige beelden mij denken aan Glory en dat bleek achteraf bij de extra's. Zelfde regisseur.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 13:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeerlijk meeslepend drama, waarbij ik het dik aangezette sentiment door de vingers zie.
Daarnaast op veel momenten voorspelbaar, maar so what, genoeg boeiende momenten om dit te compenseren. Pitt is niet groots als acteur in deze film, maar zet wel een semi boeiend personage neer. Mocht ik deel uit maken van de familie, zou ik ook vol overgave gaan voor Susannah, al ben ik bang dat ik het af zou leggen tegen Tristan...

Hopkins vind ik top als ouwe knar, zeker in de periode na zijn
beroerte. Deed me denken aan de Gankelaar (Victor Löw) in
Karakter, al had die een centenbak.
Helaas overdrijft zelfs het sentiment af en toe, goed voorbeeld het moment dat Alfred
een handje meehelpt, door vanachter een muurtje die regeringsmannetjes neer te knallen. Zwick kan ook overdrijven.
Geef me maar meer van dit soort films - in je huiskamer het gevoel hebben dat je enorm veel ruimte hebt.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 9:40 uurHet meer dan twee uur durende, traditoneel vertelde epos is een belevenis, ook voor degene die niet zo romantisch ingesteld is: een pakkend verhaal, met de nodige hartstocht en sentiment en sterke spelers. Je wordt meegezogen in een tijd, die zwaarder was dan de huidige. Vooral de beelden zijn prachtig. Het lijkt logisch dat Brad Pitt in 1994, sexy, een mooi kwajongensachtig gezicht, lange manen, voor de rol van de wilde Tristan gevraagd is.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 21:36 uurSaai liefdes-drama. Zwijmel-filmpje. Opgewaardeerde stuiver-roman.
1,0
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 18:50 uurde kardinaal schreef:
Saai liefdes-drama. Zwijmel-filmpje. Opgewaardeerde stuiver-roman.
Zeer correct. Ik heb deze film enkele dagen terug bekeken met mijn zus. We verwachtten beide een mooi drama (mede dankzij de acteurs Pitt en Hopkins) maar na 15 minuten bleek het tegendeel al waar. We hebben zelfs veel moeten lachen om het slechte niveau van deze film. Ja, de acteurs proberen er wat van te maken. Maar de indiaan, de beer, de neppe en te brave oorlogscenes, de onnodige toevoegingen in de film die niks te maken hebben met het hoofdthema (bijv. illegale alcoholhandel) , de soms vreemde keuzes van personages, het tijdsbeeld wat niet goed overkomt, de te lange duur van de film en de steeds weer aanzwellende dramatische muziek maakten dit geheel tot pure kitsch.
Maargoed ik kon er wel om lachen.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2011, 23:53 uurPrachtige film, erg intens en mooi gefilmd, mooie omgeving en erg goed geacteerd, vooral van Pitt, toch wel een erg goede all-round acteur!
Maar ook Hopkins zit erg lekker in zijn rol.
4,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 15:20 uurjammer van die amerikaanse einde, jammer jammer jammer. anders was dit een 5.0 geweest.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 maart 2012, 11:21 uurmooie , en boeiende film, prachtige shots, en beelden.
Komt wat langzaam op gang.. maar is tot het einde goed..
3.5