134.872 gebruikers | 85.644 films | 31.031 regisseurs | 3.506.778 berichten | 4.927.782 stemmen

locatie: Films » Flodder (1986) » Info

Komedie
111 minuten

geregisseerd door Dick Maas
met Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic

Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een achterbuurt en bestaat uit zeven personen. De moeder, drie zonen, twee dochters, en een seniele opa van een jaar of vijfenzeventig. De zonen zijn niet vrij van crimineel gedrag en de welgevormde dochter Kees van zestien neemt het niet zo nauw met de zeden. De moeder is de baas in het gezin en maakt zichzelf verdienstelijk met het stoken van jenever. Door omstandigheden moet het gezin verhuizen naar een villa in een chique buurt. Al vrij snel ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners. Als Johnny, de oudste broer, een verhouding met één van de buurvrouwen begint is het hek van de dam. Haar man, commandant van een tankbataljon, legt zich echter niet bij de gebeurtenissen neer en begint zijn privé oorlog.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 18:16 uur
Keane1983 schreef:
Weer eens een keertje uit de kast getrokken. Wat een heerlijke film van Nederlandsebodem.
Dit is er eentje die gewoon leuk blijft.
Behoord voor mij tot een van de beste Nederlandsefims ever.

Dan snap ik toch nog altijd de 3.5* niet als dit één van de beste Nederlandse films ever is voor je. Is het zo slecht gesteld volgens jou met de Nederlandse film industrie?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 21:06 uur
Zeker voor een flim die al ruim 25 jaar oud is vind ik hem nog steeds erg grappig en goed bedacht. Lekker plat, leuke opmerkingen en heerlijk oversext! Mooiste quote: Cees ga van je zuster af! En natuurlijk: Oh buurman, wat u nu... Voor toentertijd gemaakt, 4 sterren!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Flodder - Seizoen 2 (€ 2,99)
gratis verzending

Flodder (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Flodder - Seizoen 2 (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 15:02 uur
Geniale film met een mooie conclusie. De braafste mensen zijn die van Jan Modaal en de minst brave de hoogste en laagste klassen,

Deze twee klassen minachten elkaar om de uiting van hun subcultuur. Maar wanneer ze gaan feesten blijken beide eigenlijk meer op elkaar te lijken dan ze denken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 12:45 uur
Dick Maas maakt werk van 3D re-release van Flodder - FilmTotaal filmnieuws

Wat is dit nou voor zinloos iets zeg? Volgens mij is juist iets als Flodder totaal overbodig in 3D...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 12:48 uur
1 april?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 12:54 uur
Zou het? Zie er niet echt een hele leuke grap in ofzo, maar ok...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 12:56 uur
De grap is ook niet leuk, maar dat jij erin trapt wel. :P

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 11:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Flodder is een leuke film, die ook jaren na dato zijn niveau weet vast te houden.

Men neme een asociale familie en die geeft men een huis in een nette deftige wijk en het resultaat is deze film. Een leuk idee van Dick Maas, dat hij goed uitwerkt en de nodige aanstekelijke humor erin verwerkt. Nelly Frijda speelt de rol van haar leven als Ma Flodder, de asociale moeder van het gezin met de sigaar in de mond en de regenlaarzen aan. Duidelijk de leukste rol als je het mij vraagt en het moment dat ze met de andere buurvrouwen ruzie krijgt in de SRV-wagen, is een fantastische scène.

Maas weet daarnaast de grote verschillen tussen de Flodders en de rest van de buurt vaak goed te benadrukken. De legendarische zin van Tatjana tegen de buurman is ook onvergetelijk en ook het einde waarin de boze buurman met de tank langskomt, is erg goed gedaan. Duidelijk de beste van de drie en ook een stuk beter dan de serie, die er jaren later ook nog kwam.