134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.658 berichten | 4.927.541 stemmen

locatie: Films » Grimm (2003) » Info

Komedie / Drama
100 minuten

geregisseerd door Alex van Warmerdam
met Jacob Derwig, Halina Reijn en Carmelo Gómez

Jacob en zijn zus Marie worden op een winterdag in het bos achtergelaten door hun werkloze vader. Jacob vindt in zijn jas een briefje van zijn moeder die hen maant naar haar broer in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje blijkt hun oom te zijn overleden. Marie ontmoet Diego, een Spaanse chirurg, en wordt verliefd op hem. Diego woont samen met zijn overheersende zuster Teresa. Tot verbijstering van Jacob wil Marie met Diego trouwen. Zelfs na de bruiloft probeert de jaloerse Jacob zijn zusje bij Diego weg te krijgen. Als dat niet lukt, begint hij zijn zwager te tarten. Al snel blijkt dat dit voor niemand onbestraft blijft ...

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2011, 19:03 uur
'k vond hem ook wel leuk. Een erg sterk begin, maar daarna verzwakte het wel een beetje. Er zaten wel enkele goeie vondsten in, bv avocado op z'n wonden smeren :)
De cast deed het goed en die Marie deed me een beetje denken aan Kate uit de serie "Lost".
'k vond het wel een beetje vreemd om die volwassenen "papa" te horen roepen, maar soit :)
Voor de rest is hij de moeite om te bekijken als ze hem eens op tv tonen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2011, 10:45 uur
EveAndro schreef:
Ik associeerde van Warmerdam vooral met een voorliefde voor Nederland in de 50-tiger jaren.
Een beetje De Avonden-sfeer van Reve. Waar ik helemaal niet van houd. ( idee gebaseerd op slechts een enkele film die ik van hem gezien heb want ik was verder niet nieuwsgierig naar zijn films ).

Bij het zien van Grimm kreeg ik het gevoel dat ik naar de beste Nederlandse film keek die ik tot dusver gezien heb.
De film heeft me vanaf het begin tot het einde geboeid. Mooie beelden, humor, absurditeiten, Spaanse locaties. Goed gespeeld met ook een stoere hoofdrolspeelster.
Never a dull moment. Absoluut onvoorspelbaar.

Nou 'de avonden' moet je potverdorie nog maar 's lezen, dat zit ook vol met mooie beelden, humor (vooral dat), absurditeiten. dat 't eind jaren 40 afspeelt is voor de rest niet ontzettend relevant. en 't is goed om in gedachten te houden, dat frits van egters, ook voor die tijd buitengewoon archaïsch dacht en sprak. d'r gebeurt misschien niet al te veel, qua grote gebeurens zoals doodslag, verkrachting, wereldkampioenschappen, maargoed, op 'spiegieschj nievoo' deste meer.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Mooiste sprookjes van Grimm - De kikkerkoning (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 11:48 uur
kmoet deze film overigens nog kijken
ik zie d'r een beetje tegen op omdat ik alex van warmerdam op zo'n hoog voetstuk heb staan, en deze wat minder gewaardeerd wordt, ook zie ik een beetje op tegen Halina Reijn, 't lijkt me een reuze lief mens hoor, maar ik vind 't een beetje een storende actrice, das persoonlijk.
ze heeft net als carice van houten zo'n, ik ben lekker normaal, maar wat ik kan is toch oh zo verrekte bijzonder, houding. dat terwijl acteren toch een beetje een kwestie van is, dat je redelijk aangenaam of boeiend bent om naar te kijken, en je de woorden geloofwaardig uit je bek kan krijgen, of absurd als dat nodig is. maar als je films als you thé living kijkt en cicade de deus, dan denk ik ja, je kan ze ook van straat pikken, die doen 't ook leuk en over 't algemeen origineler.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 22:43 uur
ze in Spanje kwamen, maar dan kun je nog steeds niet je zelf er zo makkelijk van af maken)

gods allemikie zeg 't is een absurd sprookje,
dat was een grap hoe ze in spanje kwamen, allemenakkes