Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 15 juli 1999
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot The Mummy
"The sands will rise. The heavens will part. The power will be unleashed."
Als straf voor het vermoorden van Pharaoh Seti en het slapen met zijn vriendin is de Egyptische priester Imhotep levend vervloekt en gemummificeerd... 1925. Na 3000 jaar komt in de legendarische dodenstad Hamunaptra het gemummificeerde lichaam van Imhotep, door toedoen van een groep schatgravers tot leven. De gevolgen hiervan zijn verschrikkelijk als de tien plagen van Egypte opnieuw lijken uit te breken, er mysterieuze zandstormen ontstaan en angstaanjagende figuren herrijzen uit de dood. De schatgravers moeten hun eigen huid zien te redden, maar tevens ligt het lot van de wereld in hun handen als ze de duistere krachten niet tegenhouden overal bezit van te nemen...
Rick O'Connell
Allen Chamberlain
Terence Bey
Isaac Henderson
Moviestar
Best een leuke film met hele mooie special effects en het verhaal is ook aardig en de acteurs spelen heel goed. 3,5*
lindastuurman
Hmm, ik vond de special effects maar matig, voor zover ik mij kan herinneren.
Ik zal strak s es kijken of ik dat nog steeds zo vind.
Als special effects niet goed zijn, zal een film wel een hele goede cast/story enz moeten hebben, willen ze nog een "voldoende" halen.
bonothecat
Film begint erg sterk......goede humor, verrassende wending (het is meer humor, dan horror)...zou een 4 kunnen zijn.....zakt langszaam na de reklame (
) weg naar een 3,5 en uiteindelijk ben ik blij dat hij afgelopen is.......een 3
V
gezien de 5 sterren die je voor dit vehikel gegeven hebt nogal een understatement, vind je niet?!!
U-96
- 2084 stemmen
Ik vond hem zwaar tegenvallen. Het geheel had een beetje weg van een Indiana Jones film. Niks mis daarmee. De speciale effecten waren trouwens wel goed, maar het deed me verder helemaal niets. Het verhaal vond ik ook zeer zwak, en de personages vond ik ook niet echt geweldig. Ik wil het vervolg dus liever ook niet meer zien. Het is niet zo dat ik me alleen maar heb zitten vervelen, maar ik hou gewoon echt niet van die films waarbij de gebeurtenissen (vooral op 't laatst) maar blijven komen.
Ik zit dus echt heel erg te twijfelen tussen 1.0* en 1.5*, maar ik denk dat ik er toch maar 1.5* van maak. Helaas geen herkijk meer waard (terwijl ik dat bijna bij elke film doe..)
Tha Flow
Ik wil het vervolg dus liever ook niet meer zien.
Ik persoonlijk vond deeltje 2 iets beter dan deel 1. Maar het blijft allemaal wel errug flauw en goedkoop. Maar houd daar op ik zijn tijd wel van.
K_Republic
Dit is wel een leuke film voor als je nix te doen heb. Goeie actie en mooie omgevingen...3 *
WiLL
Beetje flauwe reaktie.
Ik kan mij best voorstellen dat hij deze film 5* heeft gegeven.
Dit is ook 1 van mijn favoriete actie/avontuur films. Ik persoonlijk vind Brendan Fraser een prima personage neerzetten. De humor is ook goed vertegenwoordigt in deze film. The special effects zijn van een hoog niveau.
Zo vreemd is het niet om deze film hoog te beoordelen. Ik (en ik ben dus niet alleen) hou wel van een film als deze op zijn tijd. Gewoon lekker achterover een film kijken die alle ingredienten heeft om mij 2 uur prima te vermaken.
The Mummy 4,5*
MWX
ik kan altijd wel films warderen die met opzet een B-film willen zijn maar wel een budget achter zich hebben waar menig hollywood productie nog jalours op kan weezen. subliem!!!
ThaMovieVoter
Leuke avonturenfilm waar je om kan lachen.
Die herseneloze spierbundel als één van de hoofdrolspelers past er dan ook goed in.
Dit is een film die je kan zien als je niet geslapen hebt of hardstikke dronken bent want je hoeft niets te snappen.
Niet elke film hoeft wat te betekenen om leuk te zijn.
4 sterren, het kan me me allemaal niks schelen.
ThaMovieVoter
Bij nader inzien toch maar weer verlaagd, weet niet wat me soms bezielt.
West
Dit is in de categorie avontuur een prima film. Spannend, goede special effects en redelijk geacteerd. Het oude Egypte op je scherm.
Bioscoopfilm
Prachtige film, beter dan elke avontuur film (behalve LOTR natuurlijk). Het verhaal is prima, de special effects zijn adembenemend, zeker als je ziet dat hij al 5 jaar oud is. Echt een mooie film, Brendan doet het geweldig goed en Rachel is hier op haar best. Egypte is geweldig mooi en de vloek, met alle meteoren, zonsverduistering en sprinkhanen zijn prachtig, het gezicht in het zand ook. En de Scarabeën zijn vreselijk! Een film waar je niet genoeg van krijgt. 5
mafiabaas
Vond vooral de stukjes tussen O'Connell en Beni erg grappig steeds. Arnold Vosloo vond ik erg goed en overtuigend spelen als mummy.
Tim Burton
wel redelijk goede film, alleen na een paar keer gaat het toch echt vervelen, vooral Brendan Fraser.
Angrod_Pallanén
Mij niet, echt niet. Ik vind het een geweldige film. Brendan Fresar kan ik altijd wel waarderen + Egypte vind ik sowieso een geweldig onderwerp dus deze film kan niet meer stuk.
Flipman
Het is eigenlijk vooral deel twee die zo op de effecten steunt, niet deze. Deze is erg vermakelijk, coole humor, leuk geacteerd, prachtige decors, maar 't is wel een tijd geleden dat ik 'm heb gezien.
jedymaster
De effecten zijn goed het verhaal minder Brendan Fraser en Rachel Weisz zijn net nog te pruimen dus 3 sterren.
IcU
Goeie actie en SFX. Veel humor en verhaal is ook goed.
4,5 sterretjes
indiana helsing
Een erg spannende film vanaf het begin. Er zitten een paar goede schrikmomenten in. Ook zijn die mestkevers die onder je huid gaan zitten toppie. 4,5* voor de spanning.
Hannesch
Echt mijn favoriet. De hele film door spannend en er hangt een echt Egyptisch sweertje. (kan ik nietecht uitleggen) Er zit avontuur in, horror, humor en romantiek. Het verhaal zit goed in elkaar en er spelen knappe acteurs in ook kan je nog meer wensen?
Mijn cijfer: 5,0
koreaan
goede film meer niet maar ook niet minder.
lekkere entertainment voor een dag als vandaag
mikoz
Mooie poster inderdaad.
Leuke amustante film maar verder niet bijster bijzonder.
3.5
Justin
Ik vind dit een hele goede avonturenfilm. Eigenlijk net zo goed als de Indiana Jones films. Alleen kan je het niet helemaal vergelijken omdat deze het heel erg moet hebben van (goede) special effects, maar ik vind het een geweldige film. Morgen deel 2 kijken.
Pieter Montana
Stom Donald Duck verhaal.
Donald Duck verhaal?

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
2008

The Mummy Returns
2001

'The Mummy' heeft zijn beste tijd gehad op Netflix: 'Verrassend genoeg nog steeds een aangename blockbuster'

Brendan Fraser wil graag 'The Mummy 4' maken samen met Michelle Yeoh

Gladiator