Farewell to the King (1989)
Alternatieve titel: Nacht over Borneo

74 stemmen | gemiddelde 2,94
Actie /
Oorlog115 minuten
geregisseerd door
John Miliusmet
Nick Nolte,
Nigel Havers en
Frank McRaeTwee Engelse militairen worden boven Borneo gedropt om te proberen de inboorlingen te winnen voor de geallieerde zaak. Direct na de landing worden ze door kannibalen meegevoerd naar hun stamhoofd. Tot hun verbazing is dit een blanke.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 maart 2005, 13:55 uur"Farewell to the King" is een goed film vond die zorgt voor bijna 2 uur ouderwets en avontuurlijk filmplezier.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 februari 2007, 10:24 uurbest wel een leuk avonturen filmpie
3,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2007, 16:35 uurLeuk prachtig mooi ik hoop dat ik hiermee iedereen overtuigd heb.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 maart 2011, 13:48 uurFarewell to the King heeft net als Red Dawn zo'n interessante thematiek dat mijn interesse direct gewekt werd. Een haastwel vergeten deel van WOII (onlangs bracht HBO nog wel The Pacific uit trouwens), en een Heart of Darkness-achtig verhaal over inboorlingen, bestaansrecht/kolonialisme en een alles vernietigende oorlog maken dit niet direct een meesterwerk, maar zeker wel een fascinerende en ook best mooie film.
1,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 19:18 uurbah wat een k#tfilm zonde van mijn geld of mis ik wat? wat?
1 dvdinopenhaardpunt