134.902 gebruikers | 85.723 films | 31.049 regisseurs | 3.508.562 berichten | 4.930.804 stemmen

locatie: Films » Sue (1997) » Info

Drama
90 minuten

geregisseerd door Amos Kollek
met Anna Levine, Matthew Powers en Tahnee Welch

Sue (Anna Levine) is een eenzame vrouw van dertig plus in New York. Ze lijkt alles mee te hebben; ze is sympathiek, intelligent, heeft humor en is mooi, maar het leven zit haar tegen. Eenzaam is ze en werkloos, ze heeft een huurschuld en bij alles wat ze doet lijkt ze te dwalen. Alleen tijdens haar sollicitatiegesprekken maakt ze de indruk nog greep op haar leven te hebben. Maar eenmaal op straat of thuis op de bank is ze nergens meer. Sue vecht vergeefs tegen de eenzaamheid. Ze is wanhopig op zoek naar contact.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2001, 19:41 uur
Sue gaat ook over totale vervreemding en eenzaamheid in de grote stad. Een interessant thema. Anna Levine zet een prachtige rol neer.
Dit is enigzins de vrouwelijke equivalent van Leaving Las Vegas, met de nadruk op enigzins. Beide films gaan namelijk over de zelfdestructie van het hoofdpersonage. Met dit verschil: Sue doet er (op haar manier) alles aan om dit te voorkomen. Met weinig succes overigens.

Mooi interview met Anna Levine (/Thomson)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2002, 20:23 uur
destijds op het filmfestival gezien en ik was er gewoon een beetje stil van. ik wilde steeds tegen de hoofdrolspeelster zeggen wat ze moest doen om haar leven weer op de rails te krijgen. had echt meelij met haar.
verdienste van de actrice die zeer goed speelde.
4,5 sterren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2002, 1:32 uur
Hele mooie film die ik meerdere keren heb gezien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2004, 17:05 uur
je zal maar sue heten...
ik werd erg treurig van deze film. wel mooi eigenlijk

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2004, 16:28 uur
Erg mooie film over vervreemding (van jezelf en van de maatschappij), eenzaamheid en de vernietiging van Ziele-kapitaal (je eigen mogelijkheden laten liggen, dus). Thema's die me veel doen.
Sfeervol en schitterend gefilmd; uitstekend geacteerd. Eindelijk eens in geheel gezien (twee keer eerder gezien, deels).

Thematisch verwant met In den Tag Hinein: vervreemding in een grote stad. Minstens zo mooi als Sue.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2004, 9:32 uur
Pijnlijke harde realistische film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2004, 12:25 uur
Aha, en dan slechts 3 sterren geven ? :?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2004, 14:15 uur
Lieve kappeuter, Ik heb ooit uitgelegd (topic: hoeveel zijn jouw sterren waard) op wat voor manier ik sterren uitdeel.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2004, 14:23 uur
:x

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2004, 14:37 uur
Ik bedoel het niet zo lelijk als het blijkbaar overkomt. Maar dit is precies wat ik bedoel als het gaat om sterren geven aan films, dat kun je nooit vergelijken met elkaar; ik denk dat we Sue allebei een goede film vinden, voor jou is dat een 4.5 waard, voor mij 3.

starbright boy
avatar van starbright boy
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2004, 13:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mooie rol van Thomson een een pijnlijke film. Sue is een complex karakter en blijkt nauwelijks in staat om haar eigen vrije val tegen te houden. Ze weet nauwelijks onderscheid te maken tussen vluchtige contacten en mensen die het echt goed voor hebben met haar. En toch is er hoop op het einde. Sue blijkt eindelijk in staat om hulp aan te nemen.
Vrij kaal gefilmd, sterke sfeer. Ook de herhaling (de noodlewinkel, het bankje, de bioscoop en al de andere plekjes) werkt goed. Sue heeft een lijst met plekjes waar ze naar toe kan als ze zich alleen voelt. Ze wisselt ze af.
Typisch zo'n 3.75* film....

Ruim 3.5*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2005, 18:07 uur
Nu eindelijk in Nederland op dvd! De Filmfreak heeft deze film op 23 juli uitgebracht.

Beeld: 16:9 widescreen
Geluid: Dolby 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits
Extra's: Trailers, Commentaar van Amos Kollek, Slideshow, Biografieen
Prijs: €22,99

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2010, 23:13 uur
Sommige film blijven je bij vanwege het verhaal of de mooie beelden. Maar Sue is een film die me vooral zal bijblijven vanwege Sue. Wat een echt personage. Ongelukkig zijn in zijn meest pure vorm, van het soort dat me dwars door mijn ziel snijdt.

Het is niet zo dat Sue niet veerkrachtig is, alleen maar de verkeerde mensen tegen komt of altijd maar de verkeerde keuzes maakt; ze is alleen zo bang om gekwetst te worden dat ze alles wat op oprechte genegenheid lijkt vroeg of laat buiten sluit en vlucht in oppervlakkige contacten die tevergeefs de eenzaamheid in haar leven moeten opvullen.

Zeer ontroerende film over het onbewust in de weg zitten van je eigen geluk en een dikke 5* voor de schrijnend geloofwaardige manier waarop Anna Levine hier gestalte aan geeft.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 20:27 uur
Gek is dat. Dit lijkt me nu toch op z'n minst een indrukwekkend film te (kunnen) zijn, maar het duurde een paar minuten voor ik me realiseerde dat ik deze zelfs al gezien heb... Ik durf er dan ook geen sterren op te plakken.