geregisseerd door Jean-Claude Brisseau met Bruno Cremer, Vanessa Paradis en Ludmila Mikaël
Een leraar filosofie van middelbare leeftijd heeft interesse in een leerlinge die gedragsproblemen heeft, maar de aard van zijn interesse maakt de tongen los en zet zijn huwelijk en academische reputatie op het spel.
3,5[permalink] geplaatst op 3 oktober 2008, 3:06 uur
Goed, typisch frans drama met goede acteurs; ook Paradis zet een onverwacht goede rol neer.
Het onderwerp zal hedentendage wat gevoeliger liggen dan destijds [oudere leraar krijgt wat met lolita meisje] maar wordt smaakvol en gevoelig in beeld gebracht.
Dat gezegd hebbende kan ik ook nog vermelden dat de naaktscenes met de jonge Paradis je op een of andere manier bijblijven; niet alleen omdat ze natuurlijk mooi is, maar ook door de manier waarop het in beeld wordt gebracht.
4,0[permalink] geplaatst op 2 november 2008, 21:51 uur
Erg volwassen rol voor Vanessa Paradis. Een oprechte maar sociaal onaanvaardbare liefde tussen een 17-jarig meisje en een 50-jarige getrouwde leraar, neemt hier een tragische wending aan. Brisseau maakte een romantische, gevoelige en goed geacteerde film op het "Lolita" thema.
4,0[permalink] geplaatst op 10 maart 2009, 22:59 uur
De omschrijving van deze film vind ik niet helemaal kloppen toch.
Wanneer je trouwens het gegeven krijgt van een man van premiddelbare leeftijd, een door de wol geverfd meisje van zeventien en een vrouw die het zonder warmte van de partner het lijdzaam aan mag zien dan heb je al de neiging om deez of geen rap te veroordelen. In deze film heb ik met alledrie echt meegeleefd. Vol begrip en zonder ook maar te willen oordelen. Bij mij is de hele opzet van de film in ieder geval zeer geslaagd.
Hele mooie film die ik zeker nog wel een keer ga kijken. .