Le Vieux Fusil (1975)

geregisseerd door
Robert Enricomet
Philippe Noiret,
Romy Schneider en
Jean Bouise1944, bezet Frankrijk, een chirurg vraagt een vriend zijn vrouw en kinderen veilig onder te brengen in een oud kasteel op het platteland.
Op zondag gaat hij ze opzoeken, maar een groep Duitsers heeft reeds hun intrek genomen in het kasteel...Deze film staat op nummer 51 in de tip 250
» volledige tip 250
[permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 12:21 uurOnbegrijpelijk dat deze geweldige film maar niet op DVD uitkomt in Nederland. Wekelijks zie ik bijna alleen maar troep liggen in al die 'fantastische' DVD winkels in dit land. Filmdistributeurs,doe hier iets aan ! Ook mag deze topfilm wel eens op TV komen,dit is beter dan al die bagger waar we het nu mee moeten doen.Wel op Nederland 3 graag,zonder reclameonderbrekingen !
[permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 12:25 uurronnieboy schreef:
Er is van Robert Enrico vrijwel niets op DVD te vinden. Ook niet Engeland of zo. Mijn schoonvader heeft het er ook altijd over dat hij ernaar op zoek is. Daar kunnen de DVD winkels overigens weinig aan doen.
pgm
[permalink] geplaatst op 6 mei 2010, 17:19 uurIedereen een welgemeende goedendag,
Lijkt me een prachtfilm als ik de recensies hier lees, en vanavond op FR3 in de originele versie.
Met mijn SAB HD Satteliet ontvanger kan ik hem op HDD opnemen, dat wordt dan weer een pareltje dat toegevoegd wordt aan mijn digitale verzameling.
Ik laat het horen wat ik ervan vond
pgm
[permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 9:48 uurHet eerste halfuur is het erg rustig, maar nadat hij heeft ontdekt wat die moffen hebben aangericht in zijn dorpje, komt de wraak op gang.
Je voelt echt mee met hem, en je wilt ze er ook allemaal het zwijgen op leggen.
Knappe film met Poirot als topacteur, en de immers mooie Romi die in het begin schitterd.
Aanradertje
4,0
[permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 10:49 uurInderdaad een sterke 'wraakfilm', die je bijblijft.
Gruwelijk is die aanleiding voor de wraakactie.
Noiret is keigoed.
Ik zou deze film graag weer eens zien, is alweer een hele tijd geleden.
Maar vergeten ben ik hem nooit.
[permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 10:49 uurBrix schreef:
Inderdaad een sterke 'wraakfilm', die je bijblijft.
Gruwelijk is die aanleiding voor de wraakactie.
Noiret is keigoed.
Ik zou deze film graag weer eens zien, is alweer een hele tijd geleden.
Maar vergeten ben ik hem nooit.
Zie het
DVD-aanschaf topic: kappeuter heeft een NL-se ondertitelde DVD gevonden.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 11:04 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 31 mei 2010, 8:48 uurGoede film, zeker een aanrader: 3.5
3,5
[permalink] geplaatst op 28 juli 2010, 17:06 uurGoede revenge-flick, alleen werden de flashbacks op den duur storend. Leuk is wel dat Noiret niet de meest voor de hand liggende wreker is door zijn uitstraling. Al met al een zeer genietbaar filmpje met een aantal geweldadige scenes die me compleet verraste, omdat ik voor de rest niet veel wist over deze film.
4,5
[permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 15:00 uurWat een monumentale vertolking van Philippe Noiret, een acteur die destijds te weinig bewierookt werd! Zeker 4,5*.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 september 2011, 14:01 uurDe Franse Straw Dogs.
In veel opzichten deed deze film me denken aan de filmklassieker van Sam Peckinpah. De film bevat veel expliciet geweld, iets wat ik eigenlijk niet had verwacht. Daarnaast heb je een man die tot het uiterste gedreven wordt en uiteindelijk keihard terugslaat. Deze persoon wordt goed vertolkt door Philipe Noiret. Maar de keuze voor een flashback structuur nekt de film. De flashbacks zijn lang en vaak niet zo interessant. Ze moeten diepte geven aan de personages, maar daar slaagt de film niet geheel in. Daarnaast halen deze erg veel vaart uit het verhaal.
Visueel is de film helemaal in orde, hetzelfde valt te zeggen over de muziek. De rest van de acteurs spelen allemaal goede rollen.
Een goede en behoorlijk harde film die toch wel even indruk maakte. 3,5*.
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 10:20 uurIk heb hem gisteren binnengekregen uit Duitsland. Helaas alleen Duits gesproken en geen ondertitels ................
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 11:53 uurIk heb 'm gevonden (en besteld)!
I just bought: 'Abschied In Der Nacht (The Old Gun) (DVD) (1975) a.k.a (Le Vieux Fusil ) (Veng...
www.amazon.co.uk
Germany released, PAL/Region 2 DVD: LANGUAGES: English ( Dolby Digital 2.0 ), French ( Dolby Digital 2.0 ), German ( Dolby Digital 2.0 ), Dutch ( Subtitles ), German ( Subtitles ), WIDESCREEN (1.66:1), SPECIAL FEAT...