Ghosts of Mars (2001)

geregisseerd door
John Carpentermet
Natasha Henstridge,
Ice Cube en
Jason Statham200 jaar in de toekomst krijgt een Martiaanse politie-eenheid de opdracht om een gevaarlijke gevangene van een mijnwerkers-plaats naar de gevangenis te brengen. Wanneer het team daar aankomt is het plaatsje echter uitgestorven, en zijn sommige inwoners bezeten door de voormalige bewoners van de planeet.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 september 2011, 13:26 uurOok Cigarette Burns is een meesterwerk.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 september 2011, 21:26 uurToch al de derde keer dat ik deze herzie en ik blijf hem redelijk goed vinden.
Geen topper maar toch sfeervol, goede actie en vrij goed geacteerd.
Jason die constant heet loopt achter Henstridge, je zou voor minder

Goede make-up en rdelijke FX.
Ieder het zijn maar voor mij blijft dit
1,0
[permalink] geplaatst op 16 september 2011, 22:19 uurSlechtste full feature van Carpenter hands down. Die Metal muziek continu onder de actie ai en wat een vreemd einde. 1 ster.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 13:16 uurDeze film zou ik waarschijnlijk niet zo snel hebben gezien als ie niet van Carpenter was. Staat te boek als zijn minste. En misschien is dat ook wel zo. Maar ik vind dat ie aansluiting vindt bij zijn andere films qua kwaliteit. Het lage gemiddelde snap ik dan ook niet helemaal.
Dit is wat mij betreft ontzettend goed vermaak. Het verhaal is te onzinnig voor woorden en de personages zo plat als een dubbeltje, maar ik ben bereid om bij dit soort films veel voor lief te nemen. En dat moet ook wel. Maar als je dat doet, hou je een film over met een ontzettend hoog tempo en veel vermakelijke onzin. Veel coole scenes, vond de effecten eigenlijk goed en de setting werkt ook wel. Het is ook eigenlijk gewoon typisch Carpenter, alleen iets minder goed dat meestal het geval was. Maar ach.
3,5 sterren. En dat is niet omdat ik Carpenter 'mag' of wat dan ook, maar is wat mij betreft gewoon verdient
2,0
[permalink] geplaatst op 14 november 2011, 20:11 uurniet veel speciaal ik had er anders toch veel van verwacht .
een tegenvaller eigenlijk
3,0
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 22:57 uurCarpenters desillusie.
Een vermakelijke SF-horror met Ice Cube en Henstridge aan boord als de publiektrekkers. Het popcorngehalte was hoog, maar het mocht niet baten. Destijds flopte de film en werd hij genadeloos door de critici verguisd. Onterecht, want met de actie en sfeer zit het wel snor. En Pam Grier die in een Carpenter-flick 'Who goes there?' vraagt, verdient sowieso elk voordeel van de twijfel. Pulp zoals pulp hoort te smaken, zou je denken. Carpenter zelf keerde na het falen echter gedesillusioneerd Hollywood de rug toe en zou pas in 2010 weer terugkeren naar het witte doek.
Goed.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 0:50 uurOp de een of andere manier wordt het nergens spannend of eng, ondanks alle actie en gevecht blijft het allemaal behoorlijk vlak. Sfeer is natuurlijk erg subjectief, maar op mij komt het in ieder geval niet over. De muziek - een soort Ministry achtige gitaar-en-drum herrie - irriteert eerder dan dat het de actiescenes spannender maakt.
Het hele zooitje pulp- en B-film acteurs (ja daar reken ik Statham toch zeker wel onder) doet het op zich prima, maar dat maakt het verhaal nog niet onderhoudend. En Natasha is een bloedmooie meid als ze lacht, maar dat mogen we maar anderhalve tel zien.
De stijl van de decors is half om half goed gelukt (de gebouwen, de trein) en volstrekt bespottelijk (autootjes, uniformen, wapens). Geen inspiratie, of te weinig aandacht? En de monsters vallen dan ook nog niet echt mee. Een beetje brullen, dat is het engste wat er uit komt.
Mislukt, zeg ik dan maar. Alleen interessant omdat Carpenter's naam er aan hangt.