Desk Set (1957)

geregisseerd door
Walter Langmet
Spencer Tracy,
Katharine Hepburn en
Gig YoungRichard Summer (Tracy) en Bunny Watson (Hepburn) werken op dezelfde afdeling. Hun opvattingen over de manier van werken verschillen heel erg van elkaar. Ondanks hun meningsverschillen worden ze verliefd op elkaar.
2,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2006, 11:50 uurEen bijna 50 jaar oude film met Katharine Hepburn, en nog niet eens een bericht bij deze film.
Niet veel mensen zullen dit bericht dan ook ooit te lezen krijgen.
Deze film speelt zich af in de tijd dat er nog geen computers op kantoor waren, en ook in de ogen van sommige mensen niet nodig waren, omdat 'wij' toch slimmer zijn dan computers.
Het is een komedie, maar wat er dan zo komisch aan deze film is ontgaat mij nogal. Toen waarschijnlijk heel leuk en interessant, maar vandaag de dag niet meer.
Normaal gesproken kan ik dit soort oude films zeer waarderen, maar bij Desk Set kom ik niet verder dan 2*.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2008, 18:15 uur"Wij" zijn nog altijd slimmer dan computers! "Wij" hebben namelijk de computer (of, in correct Nederlands vertaald, de rekenmachine) uitgevonden. In tegenstelling tot het algemeen spraakgebruik kan een computer niet denken, maar alleen supersnel rekenen, schakelen, zwart-wit stellen. Elk normaal menselijk brein is nog altijd vele malen intelligenter omdat het werkelijk kan denken, gedachten anders dan uitsluitend via logica kan vormen.
Zet het thema "invoering van rekentuig" buiten beschouwing en deze film blijft ook nu nog gelden (overname, ontslag, nieuwe afdeling of hoofd, vul maar in). Lekker veel tekst en weinig actie.
[permalink] geplaatst op 13 december 2008, 18:17 uurDie ene persoon die alles in elkaar gezet heeft is slimmer. De algemene bevolking lijkt me van niet.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2008, 19:44 uurMisschien vandaar dat "de algemene bevolking" een computer voor slim aanziet (is overigens niet hetzelfde als intelligent) ?
Terecht wordt in de film, in andere bewoordingen, gezegd dat een computer geen fouten maakt. Het is de mens, degene die het programma heeft geschreven of de gegevens heeft ingevoerd, die fouten veroorzaakt. Laat je dus nooit afschepen met de uitspraak "Sorry, foutje van de computer" !
[permalink] geplaatst op 21 mei 2009, 0:18 uurlekkere feel good movie
3,0
[permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 17:37 uurToch af en toe wel met een grijns bekeken. Wel veel minder dan bijvoorbeeld 'Adam's Rib'.
De film is natuurlijk gedateerd, maar is als tijdsdocument nog wel eens aardig om te zien.
De scène waarbij Tracey bij Hepburn gaat schuilen voor de regen is wel aardig.
[permalink] geplaatst op 19 april 2011, 7:58 uurHet irritantste acteursduo uit Hollywood ooit samen in een film: Spencer Tracy en Katharine Hepburn.
Deze film kijken zou als een straf zijn...