A Face in the Crowd (1957)

30 stemmen | gemiddelde 3,81
Drama125 minuten
geregisseerd door
Elia Kazanmet
Andy Griffith,
Patricia Neal en
Anthony FranciosaLarry Rhodes is een zwerver die op straat zingt om aan zijn geld te komen. Hij wordt op een dag ontdekt door Marcia Jeffries, waarna hij uitgroeit tot een beroemdheid. Hierdoor krijgt hij steeds meer macht, een nieuw verschijnsel voor Rhodes. Hij wordt steeds egoïstischer en overweegt zijn macht te gaan misbruiken.Deze film staat op nummer 178 in de tip 250
» volledige tip 250
4,0
[permalink] geplaatst op 12 september 2005, 13:40 uurOndergewaardeerde film van Kazan over macht en corruptie die tevens een kritische kijk biedt op de domheid en het kuddegedrag van de massa. Uitstekend plot en mooie rollen van Andy Griffith, Patricia Neal en Walther Matthau (in volgens mij zijn eerste grote rol). Vooral de conversaties tussen de laatste twee zijn memorabel. 4/5
4,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 22:21 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHelemaal mee eens! Prachtige film van Elia Kazan! Thema is nog steeds actueel: de opkomst en neergang van een mediaster. Andy Griffith is zeer overtuigend als de mediaster.
Erg geslaagd is de langzame overgang van het enthousiasme van het begin naar de ontgoocheling van het einde. Het einde zelf vind ik wel iets over de top. Dat is voor mij het enige zwakke punt van deze bijzondere film.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 0:45 uurInhoudelijk goede en kritische film. Helaas vond ik het naar het einde toe een beetje een vermoeiende zit worden. Dat komt vooral door de intensiteit van het eerste gedeelte, dat veel indruk maakt met scherpe, soms literaire teksten en snelle scènes.
Hier en daar ook wat aparte en experimentele stukken, zoals die spotjes voor Vitajax

4,0
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 14:36 uurSchitterende film, heel erg duidelijk Elia Kazan signatuur ook.
Ik weet niet of Andy Griffith al bekend was ten tijde van deze film, maar het was wel een geniale cast. Dat is toch het voordeel van zo'n acteur die je bijna nooit ziet, hij IS hier gewoon Lonesome Rhodes.
Leuk vroeg rolletje ook van Lee Remick als 17-jarig majorettevriendinnetje.