Safe Haven (2013)

mijn stem
3,28
732 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door Lasse Hallström
met Julianne Hough, Josh Duhamel en Cobie Smulders

De jonge, mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport in North Carolina. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen, totdat een reeks gebeurtenissen er voor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen.

TRAILER

123 BERICHTEN33 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van Zeriel
1,5
geplaatst op 16 november 2013, 13:14 uur, permalink
Van de makers van Dear John
niet bepaald een aanbeveling... Ik moet zeggen dat deze film dan wel een stuk beter is. Vooral in het begin, iig leuke protagonisten, niet bijster origineel, maar prima 13 in een dozijn romantiek.

Halverwege begint de film in te kakken, (had hij dat Slayer bandje opgezet dan was het misschien nog de goede kant opgegaan
) het duurt lang voor de aap uit de mouw komt (affiche). Wat volgt is een draak van een 2e helft met een ééndimensionale, totaal ongeloofwaardige antagonist, die totaal misplaatst aanvoelt in deze film.

De plottwist is weinig ter zake doende. Mooi die brief op het einde, maar de slecht uitgewerkte voorgeschiedenis met de boze ex heeft mij dan al dusdanig vervreemd van de karakters dat het nauwelijks nog impact heeft.

avatar van Passiebloempje
3,5
geplaatst op 20 november 2013, 4:28 uur, permalink
Het is hier al een paar keer benoemd; dit is een gezapig voortkabbelende film. Maar saai wil ik 'm niet noemen, anders had ik 'm niet uit kunnen kijken (op dit tijdstip). En ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan, want wát een geweldig kippenvel-einde!
De film krijgt van mij 3 sterren (+ een extra halve voor het mooie eind). ^_^

5,0
geplaatst op 21 november 2013, 8:40 uur, permalink
Een hele goede film. Ik verwachte bij deze film meer iets zoals bij dear john maar deze films kan je niet vergelijken. Alles zit in de film zoals romantiek, komedie, spanning en ik vond het jammer toen de film afgelopen was. Deze film kan ik zeker nog een paar keer bekijken. Een echte aanrader

avatar van BBarbie
3,5
geplaatst op 23 november 2013, 11:18 uur, permalink
Ietwat clichématig verhaal, gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks (The Notebook, A Walk to Remember). Niettemin een geslaagde mix van romantiek en een vleugje thriller, een beetje vergelijkbaar met Sleeping with the Enemy.
Het acteerwerk van Duhamel en Hough tillen dit naar een alleszins aanvaardbaar niveau. Goed opletten tegen het einde, anders mis je een leuk gevonden plottwist.

avatar van peachhieee
4,0
geplaatst op 4 januari 2014, 0:25 uur, permalink
ik verwachte niet veel van de film! maar hij was echt super. geweldig einde!

avatar van scorsese
3,0
geplaatst op 25 januari 2014, 19:01 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Aardige film over een vrouw op de vlucht voor de politie en die strandt in een klein kustplaatsje. Net zoals alle andere Nicolas Sparks-verfilmingen is ook deze weer behoorlijk zoetsappig. Het personage van de ex-man is wat ongeloofwaardig. Een aangenaam en rustig tempo en mooi gefilmd. Mede door het mooie einde een kleine 3.0 sterren.

avatar van John Milton
 
geplaatst op 25 januari 2014, 19:13 uur, permalink
'zoetsappig'. Mijn get-away-before-I-get-hurt woord. Thanks

avatar van scorsese
3,0
geplaatst op 25 januari 2014, 20:44 uur, permalink
John Milton schreef:
'zoetsappig'. Mijn get-away-before-I-get-hurt woord. Thanks


you won't get hurt.

3,5
geplaatst op 25 januari 2014, 23:38 uur, permalink
Leuk filmpje! Wat een ontzettend mooie vrouw is die Julianne Hough zeg!

avatar van Decec
4,0
geplaatst op 29 januari 2014, 23:15 uur, permalink
Een goede drama/mysterie/romantiek/thriller film...
Mooi verhaal...
Prima acteerwerk...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...

avatar van Noodless
3,0
geplaatst op 12 maart 2014, 23:18 uur, permalink
Och ja.... ondanks de meligheid toch een voldoende

Het zoete verhaal wordt recht gehouden door de twee innemende, enthousiaste hoofdrolspelers die een warme chemie tussen beide goed weten over te brengen. Daarbij een leuke insteek naar het einde toe die mij wel wist te verrassen. Een typisch romantisch tv-filmpje met een aardige cast. 6/10

avatar van Katharina
2,5
geplaatst op 13 maart 2014, 23:54 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Ik vond het slecht geacteerd (ik heb me continue aan beide hoofdrolspelers geergerd, alleen Cobie Smulders vond ik nog wel okay) en het verhaal was te cliché (op een niet-leuke manier). De enige twee dingen die ik wel goed vond aan de film is het verhaal over haar ex en dat ze al die tijd al met de overleden vrouw praatte, dat kwam een beetje als een verrassing.

avatar van Theunissen
2,5
geplaatst op 15 maart 2014, 16:14 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Inderdaad niet meer dan een dertien in een dozijn zoetsappige (o.a. door de muziek en natuurlijk het einde met de brief) cliché roemantiekfilm met hier en daar wat drama en welke vooral geschikt is voor vrouwen.

Qua verhaal stelt het opzicht weinig voor maar de film keek zich nog redelijk weg. Dankzij het gedoe met de ex van Katie weet het verhaal nog een beetje te boeien en is het niet één al zoetsappig gedoe wat de klok slaat. Visueel zag het er ook best aardig uit en beide hoofdrolspelers Josh Duhamel (met name bekend van de "Transformers" films) en Julianne Hough doen het verdienstelijk.

Deze film heb ik gezien op Film 1 en meer dan aardig om eens gezien te hebben is het niet.

avatar van Tarkus
4,0
geplaatst op 21 maart 2014, 13:02 uur, permalink
De film komt wat traag en verwarrend op gang. Het duurt wel even eer je snapt hoe de vork in de steel zit en waarom de vrouw een veilige haven zoekt.
Maar eens dat is gebeurt krijgt het verhaal een boost, en hoewel het einde voorspelbaar wordt is er toch een laatste scène die inslaat als een bom.
Bijzonder emotioneel, waarbij velen hun zakdoekjes zullen nodig hebben vermoed ik.
Ik vind dit dus een mooie romantische film, dramatisch ook, en prima vertolkingen.
En dat einde.. die bijzonder scène... ?? Kijken maar, ik verklap het niet !!

2,0
geplaatst op 26 maart 2014, 12:04 uur, permalink
Film die gedurende een uur voortkabbelt om daarna een perfect voorspelbare ontknoping te kennen met in het slot nog wat flauwe sentimentaliteit er bovenop.
Waardeloze karaktertekening.

5,0
geplaatst op 25 juni 2014, 21:30 uur, permalink
Zeriel schreef:
(quote)
niet bepaald een aanbeveling... Ik moet zeggen dat deze film dan wel een stuk beter is. Vooral in het begin, iig leuke protagonisten, niet bijster origineel, maar prima 13 in een dozijn romantiek.

Halverwege begint de film in te kakken, (had hij dat Slayer bandje opgezet dan was het misschien nog de goede kant opgegaan
) het duurt lang voor de aap uit de mouw komt (affiche). Wat volgt is een draak van een 2e helft met een ééndimensionale, totaal ongeloofwaardige antagonist, die totaal misplaatst aanvoelt in deze film.

De plottwist is weinig ter zake doende. Mooi die brief op het einde, maar de slecht uitgewerkte voorgeschiedenis met de boze ex heeft mij dan al dusdanig vervreemd van de karakters dat het nauwelijks nog impact heeft.


Prachtige film waarbij de emoties oprecht overkomen, ik heb zelf een soortgelijke situatie beleefd en moet zeggen dat de emotie heftig was. Goed geacteerd en overtuigend. Het einde van de film was zeker erg emotioneel. Deze film verdiend dan ook zeker niet een 1,5. Ik hou erg van de betere films, zoals Amelie, Trois Couleurs Blue, Chocolat, La double vie de Véronique. Deze gaat bij mij in mijn favorieten dvd kast. Mooie muziek ook die me deed denken aan de muziek van Brokeback mountain.

avatar van K. V.
3,0
geplaatst op 28 juni 2014, 21:46 uur, permalink
Deze film eens meegebracht en het was geen misse film, maar ook geen meesterwerk. Her verhaal was redelijk voorspelbaar, maar storend vond 'k het niet. Cast deed het prima en verder zag het er goed uit.
Een prima drama/romantisch/thriller film die de moeite was om eens mee te pikken via tv, maar meer ook niet.

avatar van Baasje
2,5
geplaatst op 20 september 2014, 20:07 uur, permalink
Zeer voorspelbare film een drama om te kijken.
Alleen het einde zorgde voor een half puntje meer.

avatar van tbouwh
4,5
geplaatst op 3 november 2014, 12:23 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Erg mooie film, die in de reeks van Sparks-verfilmingen nog iets extra's brengt in de vorm van een thriller-element. Duhamel en met name Hough spelen hun rollen prima, en het is dan ook met name in het eerste uur dat ik enorm genoot van hun samenspel, de mooie locaties en bijbehorende muziek. Ook de rollen van Alex' dochter en zoontje voegen iets toe, waarbij vooral het meisje uitstekend acteert voor iemand van haar leeftijd. Het verhaal rondom Katie's verleden is goed opgebouwd, daar je niet direct weet wat er gebeurd is, en langzaam achter de details komt. de afrekening in het dorpje vond ik minder; alhoewel de rol van dronkenlap goed wordt weggezet door de acteur die Katie's ex-man speelt,komt zijn handelen toch enigszins ongeloofwaardig over, wat ook te zeggen is van het acteerwerk van Hough, die hier toch wel wat steekjes laat vallen. De plottwist aan het einde vond ik dan wel weer aardig; ik had em niet aan zien komen, en alhoewel ie er voor het verhaal misschien vrij weinig toe doet, vond ik dit toch en leuk element van deze film.
Hoogtepunt is toch de opgebouwde chemie tussen Hough en Duhamel en bijbehorend sfeerplaatje, waardoor ik gewoon enorm heb genoten en ik nog net 4,5* kan uitdelen.
Ben me ervan bewust dat dat een hoge score is, maar binnen het rijtje van films die drama, romantiek en thriller met zich mee dragen is Safe Haven toch wel een topper, die de drie elementen goed combineert.

4,5
geplaatst op 6 februari 2015, 15:36 uur, permalink
Meestal lees ik eerst het boek voordat ik de film ga kijken, net als nu. Safe Haven was een boek om lekker in weg te zinken. Ook voel je de constante dreiging van Katie's man. Ik vond het ontzettend leuk om één van mijn favoriete boeken te zien in een film. De hoofdrolspelers kwamen op mij heel natuurlijk over. Dat vond ik prettig, want dan kan ik me beter mee laten voeren met de film. Dit zal uiteraard voor iedereen verschillend zijn. Wel vind ik het een echte vrouwen film. Mijn vriend vond hem niks aan helaas.

avatar van wendyvortex
2,0
geplaatst op 26 februari 2015, 22:55 uur, permalink
Ach ja zo'n twee keer per jaar gaat het toch een beetje jeuken en moet ik toch even zo'n dames-drama zien en in dit geval is regisseur Hallström ook wel een aanbeveling qua mooi ontroerende familiefilm: My Life As a Dog, The Cider House Rules, Chocolat en The Shipping News prachtige films waarin de Libelle en goede film met meerdere lagen goed samengaan.
Hier blijft het allemaal wat oppervlakkiger, ondanks een welkom scheutje thriller, toch kabbelt het nou ook weer niet heel onaangenaam voort om vervolgens ook nog wat aardige twists erin te stoppen en dan in crescendo naar de finale en nog even een momentje om de zakdoekjes tevoorschijn te halen.
Degelijk formulewerk en in het genre wordt veel slechter gemaakt maar van Hallström verwachten we beter.

5,0
geplaatst op 26 februari 2015, 23:21 uur, permalink
Sterke film met raak vlakken naar de film Sleeping with the enemy met Julia Roberts.
Met op het laatste een schitterende en verassende eind scene.
Sterke film, spanning, romantiek en ontroering.
Een echte aanrader.

 
geplaatst op 27 februari 2015, 0:27 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Goeie film. Een mix van een romantische film met een heerlijk mysterieus tintje. Want waarom is Katie op de vlucht voor de politie? Ik heb er vanaf minuut 1 ingezeten mede door de zeer sterke opening. Natuurlijk zakt de film iets in en met 2 uur is hij ook net iets te lang, maar de personages kloppen en vooral de kinderen vind ik erg leuk. De dronken echtgenoot die zijn vrouw terug wil wordt solide neergezet door David Lyons, van wie ik sinds de serie Revolution enorm fan ben. En Josh Duhamel is ook niet vervelend om te zien. De vrouwelijke actrice is een verademing, geen dom blondje en ook zeker meer dan een dame in nood, zeg maar een dame met ballen.

Een aanrader voor wie van The Notebook houdt, omdat ook deze film zijn oorsprong vind in een broek van Nicholas Sparks.

avatar van panax
3,0
geplaatst op 6 maart 2015, 11:27 uur, permalink
mooie ,spannende film,spannend begin vooral .
met mooie beelden ,leuk einde !!!

avatar van Pim1993
4,0
geplaatst op 10 maart 2015, 14:17 uur, permalink
Dit is een uitstekende film. De chemie tussen Houghes en Duhamel komt heel erg natuurlijk over, waardoor het echt weet te raken en de kids worden prachtig gespeeld. De film is wat aangedikt met de roekeloze ex die als een rode draad door het plot loopt, dat is misschien het enige kleine minpuntje.

Over het eind hoeft denk ik niks meer gezegd te worden. Fascinerend.

avatar van Dievegge
3,5
geplaatst op 13 maart 2015, 13:20 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Onderhoudende romantische thriller. De plot is iets te voorspelbaar en de goeden vs. slechten iets te zwart-wit. Sterke elementen zijn de natuurrijke en gevarieerde locaties en het verrassende bovennatuurlijke element op het einde. Julianne Hough heeft een achtergrond als danseres en zal misschien geen al te breed scala aan rollen aankunnen, maar deze rol van onschuldige vrouw in gevaar ligt haar uitstekend. Het dochtertje wordt verfrissend neergezet door de achtjarige Mimi Kirkland.

En die Josh Duhamel is een echte Arie Boomsma-lookalike!

avatar van Tanita
1,0
geplaatst op 16 maart 2015, 23:27 uur, permalink
totkijkdanmaar schreef:
Film die zo slecht is dat ik bijna niet wilde geloven dat Lasse Hallström de regie had. De decors zijn saai en het camerawerk deed me nergens opveren. De rare ontknoping (werd het anders allemaal té simpel?) maakte het allemaal nog erger.
Sjuust. Ik had al sinds The Shipping News niks meer van Lasse Hallström gezien, maar een einde als regisseur bij ongeïnspireerde B-films had ik niet verwacht.

Dat het verhaal het slechtste deel van de 'bouquetreeks' of 'misdaadstuivertje' niet ontstijgt is tot daar aan toe, maar dat je werkt met bordkartonnen cliché karakters en cast zonder uitstraling maakt het bijna een straf om het uit te zitten. Snel vergeten dit. 1*

3,5
geplaatst op 29 maart 2015, 0:59 uur, permalink
Mooie film, die langzaam wordt opgebouwd, en je beleeft ook mooie natuur beelden in deze film, op netfix krijgt deze bijna 5 sterren; maar dat vind ik wel iets te hoog voor deze film!!

avatar van Marbles
4,0
geplaatst op 30 maart 2015, 16:14 uur, permalink
heerlijk mystiek filmpje. de lokatie is om jaloers op te zijn, goh ik zou daar best mijn tentje neer willen zetten.
de hoofdrol speelster deed me zo af en toen aan de jonge meg ryan denken.

3,5
geplaatst op 30 maart 2015, 19:31 uur, permalink
ronverh schreef:
(quote)


Prachtige film waarbij de emoties oprecht overkomen, ik heb zelf een soortgelijke situatie beleefd en moet zeggen dat de emotie heftig was. Goed geacteerd en overtuigend. Het einde van de film was zeker erg emotioneel. Deze film verdiend dan ook zeker niet een 1,5. Ik hou erg van de betere films, zoals Amelie, Trois Couleurs Blue, Chocolat, La double vie de Véronique. Deze gaat bij mij in mijn favorieten dvd kast. Mooie muziek ook die me deed denken aan de muziek van Brokeback mountain.


Absoluut mee eens, deze film verdient wel wat meer lof dan 1,5 ster; ikzelf vond de film wel boeiend, maar vond het personage van haar ex man niet zo goed onderbouwd, waardoor het een beetje een vaag, en mistig figuur leek!!

avatar van IH88
3,5
geplaatst op 22 april 2015, 19:46 uur, permalink
Na lang aarzelen tussen 3 en 3.5 ster toch voor het laatste gekozen. Die halve ster erbij komt voornamelijk door het aanstekelijke spel van Hough en Duhamel, die zichtbaar lol hebben en een goede chemie hebben. De film had gemakkelijk te "zoetsappig" kunnen worden, maar zij houden het een beetje binnen de perken. Hallstrom kiest voor een bijna sprookjesachtige locatie wat in deze film geen echt minpunt is. Hough is daarnaast echt prachtig om naar te kijken en laat zien dat ze goed haar mannetje staat.

3,0
geplaatst op 18 oktober 2015, 18:58 uur, permalink
Geen meesterwerk maar gewoon een aardige film en prima voor deze regenachtige zondag.

Het acteerwerk is prima en de band die opgebouwd wordt tussen de hoofdrolspelers is goed uitgewerkt. Dat kan ik helaas niet zeggen van het stukje verleden dat naar mijn mening te weinig aanbod komt om mee te kunnen leven.

Aan het eind een verassend toevoeging wat niet echt iets toevoegt aan het verhaal maar bij de kijker wel een 'och' bezorgd. Well done!

avatar van marximaal
3,5
geplaatst op 18 oktober 2015, 19:02 uur, permalink
Wij hebben ons prima vermaakt gisteren, erg leuke film die zoals door zovelen al gezegd een beetje standaard verhaal heeft maar toch wel weer verrassend is. Mooie acteurs/actrices en mooie beelden.