134.902 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.530 berichten | 4.930.756 stemmen

locatie: Films » Topâzu (1992) » Info

Drama
94 minuten

geregisseerd door Ryû Murakami
met Miho Nikaido, Sayoko Amano en Tenmei Kano

De jonge call-girl Ai verdient haar geld via een exclusief SM buro. Stiekem koestert ze de hoop haar ware liefde te ontmoeten, die haar zal bevrijden uit de vicieuze cirkel waarin ze gevangen zit. Op advies van een waarzegster koopt ze een ring met een roze topaas, die haar geluk moet brengen. Ondertussen rolt ze van het ene bizarre sex-avontuur in het andere, al dan niet vergezeld door haar meest geharde collega Saki.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2003, 16:28 uur
Dit heb ik ook nog eens ooit gezien. Arthouse porno, expliciet, maar met wat verhaal en erg mooi gefilmd. Erg donker van sfeer.
Toch wel 3.0*

kappeuter
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2003, 16:30 uur
Softporno, toch ?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2003, 16:32 uur
Geen penetraties in beeld, maar wel flinke SM scenes. Het hangt van je definitie van soft af.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2004, 0:25 uur
Wat dachten jullie van deel 2. Tokyo Decadence 2: a new love in Tokyo (Europese titel)

Zie: Ai no shinsekai (1994)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2004, 1:53 uur
De regisseur is tevens de auteur van het boek 'Audition', later door Miike verfilmd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2007, 21:07 uur
Lang geleden een keer gezien. Er is me een of andere pisdrink scene bijgebleven.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2007, 1:39 uur
Ik meen dat er al ooit een slechte 4:3 release was in Nederland, maar voor de liefhebber: Donut Media/filmfreak brengt een Anamorphic widescreen editie uit. Volgende maand te koop.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2007, 1:06 uur
Zojuist de nieuwe DVD gezien. Het is nog steeds niet de 135 minuten versie maar een heel stuk beter dan die crappy overbelichte 'director's cut' van een paar jaar geleden.

Dat gezegt blijft de film erg lowbudget(vooral te zien in de acteerprestaties van sommigen) en de balans tussen drama en erotische scenes is niet super.
Maar in de 2de helft krijgt het drama gedeelte de overhand en krijg je meer binding met Ai en gaat het niveau van de film een stuk omhoog.

Ik geef hem een 7 of te wel 3.5 * omdat ik toch om de zoveel tijd de behoefte heb om deze film te kijken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2008, 4:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het gaat dus over een escorte genaamd Ai die vooral in de sm wereld haar klanten heeft. Ze speelt zowel onderdanige als dominante rollen.
Vooral de redelijk zware sm-scene met haar collega Saki is me bijgebleven. Saki speelt een Meesteres die haar slaaf vernedert door hem schoenen te laten likken. Als hij even iets doet wat haar niet bevalt, ranselt ze hem genadeloos af met een zweep en dwingt hem om urine te drinken. Alsof dat nog niet genoeg is heeft ze op het eind van de scene nog een verrassing voor hem. Wat het is vertel ik hier niet, dat moeten jullie zelf maar zien. Dit gebeurt allemaal terwijl Ai toekijkt en je merkt ook duidelijk dat zij zich ongemakkelijk voelt door de dominantie van Saki die geen grenzen kent en zichtbaar geniet van de macht die ze heeft over de hulpeloze man. Ik was in elk geval redelijk geschokt dat dit in een normale film (het is geen pornofilm ofzo) voorkomt. Die Saki is in elk geval zeker geen dame die je tegen je wil hebben. Dus wees gewaarschuwd.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2010, 3:27 uur
Hij was wel interresant... maar het einde maakt de film kapot.
Een einde dat compleet op niets slaat, ze hadden er iets mooi van kunnen maken.

Zeker geen film voor iedereen, maar het laat je een wereld zien dat je normaal niet ziet.