Klip (2012)

geregisseerd door
Maja Milosmet
Isidora Simijonovic,
Vukasin Jasnic en
Monja SavicJasna (Isidora Simijonovic) is een beeldschone tiener. Met thuis een terminaal zieke vader en een ontmoedigde moeder, is ze ontgoocheld door gebrek aan glamour in haar leven. Ze leeft in een afgelegen Servische stad. Ze komt tegen alles en iedereen, inclusief zichzelf, in verzet en begint woest te experimenteren met seks, drugs en het domweg doden van de tijd.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 19:20 uurKids versie Oost Europa. Veel expliciete sexscenes maar genoeg drama! Breezersletjes op en aan. Alleen de kelderbox ontbreekt nog. Denk niet dat de film de Publieksprijs pakt van het IFFR. Behalve de muziek ontbreekt een heel nadrukkelijk Sevisch stempel. Dat was ook niet de bedoeling: het is meer een generatie die is vastgelegd zo stelde de regisseur. Geen slecht debuut!
4,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 20:00 uurkan me in bovenstaand commentaar wel vinden... zeker geen slecht debuut, al wordt je er niet vrolijk van als deze generatie een afspiegeling zou zijn van de jeugd van tegenwoordig.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 1:09 uurGelukkig is dat ook niet het geval. Er is een compleet uiterste gepakt in mijn opzicht en dat doet de film niet goed. Ontzettend vervelende personages.
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 22:01 uurWinnaar van een Tiger Award op IFFR 2012:
juryrapport IFFR schreef:
'Een krachtige, opstandige, authentieke, eerlijke en onthullende film die hedendaagse middelen aanwendt voro een slagvaardige beschrijving van de mobiele telefoon-generatie, die haar leven vastlegt met beelden opgenomen met hun telefoon. Een emotioneel gestoord hoofdpersonage in een gebroken familie. Clip roept veel vragen op en geeft geen antwoorden.’
4,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 22:10 uurMooi ga ik morgen zien. Hopelijk een mooie afsluiter.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 23:57 uurSterk nihilistisch en compromisloos portret van de los geslagen Servische porntube generatie. Sterk debuut, terechte Tiger Award.
Mr_White
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 1:07 uurPorntube generatie is inderdaad mooi samengevat. Deed me qua sfeer heel sterk denken aan het vroege werk van Lukas Moodysson (Fucking Amal, Lilja 4-Ever) alleen dan een stuk explicieter in beeld gebracht. Tegelijkertijd is het wel wat minder depressief dan Moodysson's werk, vooral omdat er (op overtuigende wijze) toch humor in dit schrijdende werk zit. Dat is voor mij dan ook het grootste compliment dat ik schrijfster/regisseuse Maja Milos kan geven, dat ze dit thema zowel snijdend hard als met een lach kan brengen zonder dat het botst. Buiten de expliciete sex-scènes en het hedendaagse thema is dit echter ook niet veel meer dan een goed gemaakt dertien-in-een-dozijn drama over een uitzichtloos bestaan en het proberen hieraan te ontsnappen, dus een hogere score zit er voor mij niet in. Wel overtuigt deze film (samen met A Serbian Film) dat ik de Servische filmindustrie maar eens beter in de gaten moet gaan houden.